Μια… χώρα γεμάτη παραμύθια!

Το όμορφο νεοκλασικό του πολυχώρου «Παραμυθοχώρα» γίνεται το στέκι ηρώων αγαπημένων παραμυθιών για όλο τον Μάρτιο.

Μια… χώρα γεμάτη παραμύθια!

Το όμορφο νεοκλασικό του πολυχώρου «Παραμυθοχώρα» γίνεται το στέκι ηρώων αγαπημένων παραμυθιών για όλο τον Μάρτιο.

Μια… χώρα γεμάτη παραμύθια! - εικόνα 1

Στον πολυχώρο Παραμυθοχώρα τα Σάββατα του Μαρτίου γεμίζουν με κουκλοθεατρικές παραστάσεις και διαδραστικά προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής, ειδικά αφιερωμένα στα παιδιά. Τα πρωινά, στις 10.45 π.μ., αγαπημένα κλασικά παραμύθια όπως «Η Σταχτοπούτα» (3/3), «Η πεντάμορφη και το τέρας» (10/3), «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» (17/3), «Ο Τοσοδούλης» (24/3) και «Τα τρία αρκουδάκια και η Χρυσομαλλούσα» (31/3) ζωντανεύουν και παρουσιάζονται με τη συνοδεία κιθάρας και αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει να φέρει τα παιδιά 2-4 ετών και τους γονείς τους σε επαφή με τη μουσική.

Τα μεσημέρια του Σαββάτου τη σκυτάλη παίρνει η κουκλοθεατρική ομάδα «Κιβωτός Μύθων» που κρύβεται πίσω από την Παραμυθοχώρα και παρουσιάζει τα «Τρία γουρουνάκια» (3/3, 12.30 μ.μ., για παιδιά 2-6 ετών) αλλά και τις περιπέτειες του «Ασχημόπαπου» (10, 17, 24 & 31/3, 12.30 μ.μ., για παιδιά 2-8 ετών) σε πρωτότυπες παραστάσεις που περιλαμβάνουν κούκλες μάπετ, μαρότ, πολύχρωμα κουστούμια και ευφάνταστα σκηνικά.

Απαραίτητες κρατήσεις θέσεων στο 2109216346, 6936655925 & 6936655927 (καθημερινά 10 π.μ.-3 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.-2μ.μ.)

i Παραμυθοχώρα, Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1, Μετς, 2109216346

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".