2 ξεχωριστά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στη Στέγη

Η Στέγη Onassis δίνει για άλλη μια φορά στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν αλλά και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

2 ξεχωριστά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στη Στέγη

Η Στέγη Onassis δίνει για άλλη μια φορά στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν αλλά και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

Science Fiction σε κόμικς

2 ξεχωριστά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στη Στέγη - εικόνα 1

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο» στη Στέγη Onassis τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα ταλέντα τους, αλλά πιθανόν να ανακαλύψουν και άλλα που δεν ήξεραν ότι είχαν, σε συνδυασμό με τη διασκέδαση και το παιχνίδι που τους χαρίζει η Στέγη με δύο δημιουργικά εργαστήρια.

Για τα παιδιά που η φαντασία τους καλπάζει και ψάχνουν αφορμή να αποτυπώσουν όσα σκέφτονται στο χαρτί, το τριήμερο εργαστήριο «Οδύσσειες στο χαρτί, ταξίδια σε μελάνι» (27,28,29/12) τους δίνει αυτή την ευκαιρία και τους καλεί να μετατρέψουν τις σκέψεις τους σε πραγματικά κόμικς μαζί με τον συγγραφέα Αβραάμ Κάουα. Ταυτόχρονα, μαθαίνουν το σωστό τρόπο γραφής σε κόμικς, συνδυάζουν κείμενο και εικόνα με το σωστό τρόπο και δημιουργούν τη δική τους ολοκληρωμένη ιστορία. (10-14 ετών)

Φτιάξε το δικό σου animation

2 ξεχωριστά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στη Στέγη - εικόνα 2

Για εκείνους πάλι που αγαπούν τα κινούμενα σχέδια, θα μπουν στη διαδικασία να μάθουν να δημιουργούν τη δίκη τους ταινία κινουμένων σχεδίων ( 2,3,4/12) και να ανακαλύψουν όλους τους τρόπους που φτιάχνεται μια ταινία animation, από το πώς κολλάμε τις σκηνές μεταξύ τους μέχρι το πώς φτιάχνουμε τους δικούς μας ήρωες κινουμένων σχεδίων. Το εργαστήριο animation πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής υποστήριξης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση προς το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. (8-12 ετών)

11:00-14:00, Κόστος συμμετοχής: 27 € και για τις τρεις συναντήσεις σε κάθε εργαστήριο, 213 017 8002

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Χριστούγεννα με "Θρετανέλλο": γέλιο, μουσική και παραμύθι

Η "Θρετανέλλο" του Δημήτρη Μπασλάμ μας προσκαλεί να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε και να θυμηθούμε — μικροί και μεγάλοι — πόσο όμορφο είναι να μοιραζόμαστε τη χαρά.

Τα παιδιά γνωρίζουν την ΑΙ από κοντά στα εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τα εργαστήρια ΑΙ από εξειδικευμένους εισηγητές, που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 13 ετών και άνω.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους.

Όλα όσα σε περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο αυτές τις γιορτές

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Χριστουγεννιάτικο camp για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μια διαφορετική ιστορία, βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, ξεδιπλώνεται κάθε μέρα, μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση.

4 βιβλία για παιδιά και εφήβους από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέες εκδόσεις για τους νεαρούς αναγνώστες από 9 χρονών αλλά και για εφήβους άνω των 14, με θεματικές από το περιβάλλον ως τους influencer.