Το δάσος της Ωραίας Κοιμωμένης σε νέα εκδοχή

Το διάσημο παραμύθι Η Ωραία Κοιμωμένη του Σαρλ Περό ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, η οποία εστιάζει στο δάσος του κλασικού παραμυθιού και το παρουσιάζει σε μια σύγχρονη, κοιμισμένη πόλη.

Το δάσος της Ωραίας Κοιμωμένης σε νέα εκδοχή

Το διάσημο παραμύθι Η Ωραία Κοιμωμένη του Σαρλ Περό ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, η οποία εστιάζει στο δάσος του κλασσικού παραμυθιού και μας το παρουσιάζει σε μια σύγχρονη, κοιμισμένη πόλη

Το δάσος της Ωραίας Κοιμωμένης σε νέα εκδοχή - εικόνα 1

«Εσένα που κρατάς αυτό το βιβλίο στα χέρια σου, σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις για να το ξεφυλλίσεις. Το έγραψα και το εικονογράφησα με πολλή φροντίδα και κέφι. Κοίτα εκεί. Ναι, εκεί, σ’ αυτή τη σελίδα, αυτούς τους δύο άντρες που συζητούν. Νομίζω ότι θα πάνε μια βόλτα. Μπορείς να τους ακολουθήσεις διακριτικά, αν θέλεις. Άκουσέ τους. Θα πουν μια ιστορία που θα σου θυμίσει κάτι, μου φαίνεται…»

Αυτά διαβάζουμε στις πρώτες σελίδες του βιβλίου «Το δάσος που κοιμόταν» της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή και όντως γυρίζοντας τις σελίδες του γρήγορα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται διαφορετική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Σαρλ Περό «Η Ωραία Κοιμωμένη». Η διάσημη εικαστικός, εικονογράφος και σχεδιάστρια κόμικς που γεννήθηκε το 1971 στη Νότια Γαλλία αντιπαραβάλλει τις ατμοσφαιρικές εικόνες της που αποπνέουν μια σύγχρονη vintage ατμόσφαιρα, σαν το παραμύθι να διαδραματίζεται σε κάποια γαλλική πόλη, με χαριτωμένα σκιτσάκια που ενεργοποιούν τον αναγνώστη και παίζουν το ρόλο του αφηγητή.

Η Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ είναι ήδη γνωστή στην Ελλάδα, αφού από το Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες, Ο ερωτευμένος, Οι δυο μαμάδες του Μελένιου, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Σιρανό: Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη.

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Τιμή 14,40€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".