Όλο και πιο συχνά διαχρονικά αναγνώσματα της διεθνούς αλλά και της ελληνικής πεζογραφίας αποκτούν θεατρική μορφή και δοκιμάζουν τη δημιουργικότητα των ανθρώπων του θεάτρου.

Η ομάδα Δον Κιχώτες έδωσε θεατρική μορφή στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα μεταφέροντας τη Χώρα των Μοιρολάτρων, όπου βασιλεύει η ερημιά, στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός.

Στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα, πάλι, η Άρτεμις Γρύμπλα κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με μια διασκευή που φέρει την υπογραφή της σπουδαίας συγγραφέα Άλκης Ζέη. Ανεβάζει το αντιπολεμικό παραμύθι «Ματίας ο Πρώτος» του Γιάνους Κόρτσακ, ένα έργο που υμνεί τη φιλία και την παιδική αθωότητα.
Περισσότερες πληροφορίες
Ματίας ο Πρώτος
Ο μικρός Ματίας στέφεται ο νεαρότερος βασιλιάς στην ιστορία. Απογοητευμένος από τον τρόπο που οι μεγάλοι κυβερνούσαν μέχρι τότε τη χώρα, αποφασίζει να δώσει την εξουσία στα παιδιά
Παραμύθι χωρίς όνομα
Η γνώση και η φρόνηση αλλάζουν τη ζωή στη χώρα των Μοιρολάτρων όπου βασιλεύει η ερημιά