Ο Δημήτρης Σεϊτάνης, η ψυχή του Θεάτρου Νέων τα τελευταία χρόνια δεν δήλωνε παρών στην παιδική θεατρική σκηνή. Οι φίλοι του παιδικού θεάτρου ξέρουν πως ζούσε μέσα από τις παραστάσεις και όχι από αυτές. Κι εκεί θα συνεχίσει να ζει. Ο Σεϊτάνης ήταν ένας άνθρωπος με ορίζοντες που αγκάλιασε με θέρμη το Θέατρο και με τις παραστάσεις του "μεγάλωσαν" γενιές και γενιές θεατρόφιλων.
Από το 1987 και για επτά χρόνια συνεργάστηκε σαν ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη, με τα θέατρα Πόρτα και Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και από το 1994 αρχίζει να σκηνοθετεί (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Θίασος Σπ. Παπαδόπουλου, Θέατρο Μπρόντγουαιη, Εθνική Λυρική Σκηνή, Θ.Ο. Κύπρου, Θέατρο Νέων κ.α.). Το 1997 δημιούργησε και από τότε διευθύνει το Θέατρο Νέων, μια ομάδα θεάτρου με σαφή κατεύθυνση και προσανατολισμό προς τα παιδιά και τους νέους, οι παραστάσεις της οποίας επιχορηγούνταν για χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού. Με το Θέατρο Νέων παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα θεατρική παράσταση για εφήβους («Το γέλιο των Θεών»). Στις περισσότερες παραστάσεις χρησιμοποίησε με πρωτοποριακό τρόπο τις Νέες Τεχνολογίες με αποκορύφωμα το 2004 που ξεκίνησε σε συνεργασία με το θίασο T.P.O. της Ιταλίας τις διαδραστικές – συμμετοχικές παραστάσεις με το «Μαγικό Χαλί» («Γιαπωνέζικοι Κήποι», «Χορεύοντας με τα χρώματα», «Ιταλικοί Κήποι», «Το Ασχημόπαπο»).
Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 18/9 στις 11.00 στον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου Ελευσίνας. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Πνευματικό και Φιλανθρωπικό Σωματείο η «Αγία Σκέπη» Μετόχι της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, στο Κανδήλι Μεγάρων καθώς και στα ενοριακά συσσίτια.