Ένα παραμύθι ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο των νομισμάτων

Η Monumenta ετοίμασε μια νέα έκδοση, το παραμύθι «Η μεγάλη Κυρία των Νομισμάτων και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού».

Ένα παραμύθι ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο των νομισμάτων

Η Monumenta ετοίμασε μια νέα έκδοση μια νέα έκδοση, το παραμύθι «Η μεγάλη Κυρία των Νομισμάτων και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» με ιστορίες για τα αρχαία νομίσματα, το Μουσείο τους στο Ιλίου Μέλαθρον, την ανασκαφή, την προσπάθεια των αρχαιολόγων να προστατεύσουν την αρχαιολογική κληρονομιά και τους αρχαιοκάπηλους.

Ένα παραμύθι ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο των νομισμάτων - εικόνα 1

Ένας μεγάλος θησαυρός χρυσών νομισμάτων κρύβεται βαθιά μέσα στη γη, κοντά στο ναό του θεού Απόλλωνα. Άραγε θα προλάβουν να τον βρουν η Μεγάλη Κυρία των Νομισμάτων, η μικρή φτερωτή θεά και ο κύριος Χρήστος, ο αρχαιολόγος, ή θα πέσει στα χέρια τεσσάρων κλεφτών νομισμάτων με το αλλόκοτο μηχάνημα, με την τεράστια μύτη, που μυρίζει από μακριά τους θησαυρούς; Η αρχαιολόγος Ειρήνη Γρατσία έγραψε το παραμύθι αυτό εμπνευσμένη από τη νομισματολόγο Μαντώ Οικονομίδου το οποίο πλαισιώνεται από την εικονογράφηση της Μαγδαληνής Θεοχάρη που ταξιδεύει τους αναγνώστες από το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Νομισματικό Μουσείο, στο ναό του Απόλλωνα και έως την ανασκαφή.

Ένα παραμύθι ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο των νομισμάτων - εικόνα 2

Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες και προτάσεις και δίνει το έναυσμα στους μικρούς αναγνώστες να επισκεφθούν το Νομισματικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο. Τα έσοδα από την πώληση του παραμυθιού θα διατεθούν στη Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» και στη MONUMENTA. Το παραμύθι πωλείται για την ώρα σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και του Ωρωπού και στη MONUMENTA.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Παλλάδος 21, πλατεία Ηρώων, Ψυρρή, Αθήνα
Τηλ: 6973308857
Web: www.monumenta.org/index.php
Τιμή βιβλίου: € 9

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

"Ο Κουρέας της Σεβίλλης", μια παράσταση πολυθέαμα για παιδιά

Μια παράσταση που συνδυάζει στοιχεία commedia dell' arte, αυτοσχεδιασμούς, υπέροχα κοστούμια, χορευτικά και θεαματικά ακροβατικά.

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.