Μια απολαυστική ιστορία καταδίωξης

Ο Εμίλ και η παρέα του, σύμβολα της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής δύναμης, πρωταγωνιστούν σε μία τρυφερή και συνάμα ξεκαρδιστική παράσταση στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου.

Μια απολαυστική ιστορία καταδίωξης

Ο Εμίλ και η παρέα του, σύμβολα της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής δύναμης, πρωταγωνιστούν σε μία τρυφερή και συνάμα ξεκαρδιστική παράσταση στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου.

Μια απολαυστική ιστορία καταδίωξης - εικόνα 1

Η Μιμή Ντενίση διασκεύασε για το θέατρο το διάσημο μυθιστόρημα του Έριχ Κέστνερ, το οποίο του χάρισε το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν», και ο Λευτέρης Γιοβανίδης ανέλαβε τη σκηνοθεσία, με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Λουδάρο, Ναταλία Δραγούμη, Νεφέλη Ορφανού, Ανδρέα Κωνσταντινίδη κ.ά. Μπορεί αυτή η ιστορία καταδίωξης με πρωταγωνιστή τον Εμίλ Τίσεν να γράφτηκε πριν από περίπου 90 χρόνια, παραμένει όμως επίκαιρη και προβάλλει την αστείρευτη παιδική δύναμη. Ποια είναι η ιστορία; Ο μικρός Εμίλ, ταξιδεύει με το τραίνο στο Βερολίνο ώστε να δώσει στη γιαγιά του τα χρήματα που του εμπιστεύτηκε η μητέρα του. Στη διαδρομή όμως του κλέβουν τα χρήματα και ο Εμίλ αποφασίζει να κυνηγήσει τον κλέφτη στους δρόμους του Βερολίνου. Εκεί, βρίσκει απρόσμενη βοήθεια από μια ομάδα παιδιών και όλοι μαζί αποφασίζουν να πιάσουν τον κλέφτη και αφού αποδείξουν την ενοχή του να τον καταδώσουν στις Αρχές. Αυτή είναι η γοητευτική ιστορία καταδίωξης, όπου οι καλές δυνάμεις του κόσμου (που αντιπροσωπεύονται από τα παιδιά) στρέφονται κατά των κακών (δηλαδή των ενηλίκων). Στόχος της παράστασης είναι αναδείξει την αξία της ομαδικότητας, του θάρρους και της εφευρετικότητας των παιδιών απέναντι στην «δυσκαμψία» των μεγάλων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Εμίλ και η παρέα του, σύμβολα αθωότητας και ανυπότακτης παιδικής δύναμης, σε μία τρυφερή και συνάμα ξεκαρδιστική ιστορία καταδίωξης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα μικρά παιδιά γίνονται επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων

Στο ερώτημα "Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;" και αν είναι απόγονοι του Thomas Edison θα απαντήσουν μέσω των εργαστηρίων οι μικροί φίλοι, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/12/2025

Χριστούγεννα με "Θρετανέλλο": γέλιο, μουσική και παραμύθι

Η "Θρετανέλλο" του Δημήτρη Μπασλάμ μας προσκαλεί να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε και να θυμηθούμε — μικροί και μεγάλοι — πόσο όμορφο είναι να μοιραζόμαστε τη χαρά.

Τα παιδιά γνωρίζουν την ΑΙ από κοντά στα εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τα εργαστήρια ΑΙ από εξειδικευμένους εισηγητές, που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 13 ετών και άνω.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους.

Όλα όσα σε περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο αυτές τις γιορτές

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Χριστουγεννιάτικο camp για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μια διαφορετική ιστορία, βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, ξεδιπλώνεται κάθε μέρα, μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση.