Βαλσάμης Δουκάκης

Βαλσάμης Δουκάκης

Από τις ολοήμερες βόλτες στα απόμερα τότε σοκάκια του βαρκελωνέζικου Raval, πριν ακόμη αυτό ανακαλυφθεί από τα design hotels, ως την αγαπημένη του παραλία των Αντίπαξων όπου βουτάει νοερά κάθε χειμωνιάτικο πρωινό για να πάρει δυνάμεις, ο αρχισυντάκτης του athinorama travel και του AlphaGuide επιτρέπει στη βαλίτσα του να πιάσει σκόνη μονάχα όταν κάνει jeep safari σε κάποια έρημο του κόσμου. Θα σταματήσει να επισκέπτεται ξενοδοχεία όταν βρει εκείνο στο οποίο θα ήθελε να μείνει για πάντα και θα πάψει να τρώει έξω και να καταγράφει όσα του κάνουν εντύπωση στο site των Χρυσών Σκούφων όταν δεν θα υπάρχουν πια νέα και ενδιαφέροντα εστιατόρια ή οι σεφ στερέψουν από ιδέες. Έως τότε το ταξίδι συνεχίζεται…

Δευ, 25 Αυγ 2025

Νάπολη: Στη σκιά του Ντιέγκο και άλλες ιστορίες

Νόστιμη σαν την pizza της, εκρηκτική σαν τον Βεζούβιο και ταμπεραμεντόζα σαν τη Σοφία Λόρεν που γεννήθηκε εδώ, η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ιταλίας έχει όλα τα φόντα να σου προσφέρει ένα γεμάτο σαββατοκύριακο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τρι, 19 Αυγ 2025

Η Μεσσηνία σε γαστρονομικό αναβρασμό

H "Costa Navarino" βαθαίνει το γαστρονομικό της αποτύπωμα στη Μεσσηνία με μια πλειάδα καλών εστιατορίων απλωμένων στα τέσσερα ξενοδοχεία του συγκροτήματος, αλλά και νέες συνεργασίες με πολυβραβευμένους σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Κυρ, 10 Αυγ 2025

Λένε πως αυτή είναι η πιο γαστρονομική αυλή της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Το εστιατόριο της Βουλιαγμένης που μεταμορφώνει κάθε γεύμα σε εμπειρία, συνδυάζοντας την αρμονία ενός ειδυλλιακού μεσογειακού σκηνικού με τη βαθιά ωριμότητα και δημιουργικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 30 Ιουλ 2025

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Δευ, 28 Ιουλ 2025

Varoulko Santorini

Ο Λευτέρης Λαζάρου σε υψηλές γαστρονομικές πτήσεις πάνω από την Καλντέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Παρ, 18 Ιουλ 2025

Φάγαμε τη Μύκονο (και) το 2025!

15 εστιατόρια για καλό φαγητό και κάθε διάθεση που ξεχωρίσαμε φέτος στο Νησί των Ανέμων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Σαβ, 12 Ιουλ 2025

Πώς είναι να τρως στο πιο μποέμ beach restaurant της Μυκόνου

Τι γεύση έχει η φροντισμένη κουζίνα του Θωμά Μάτσα στο περίφημο Alemagou.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 09 Ιουλ 2025

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 02 Ιουλ 2025

Μακαρονάδες χωρίς πολλά πολλά

Αλλά με γεύση. Βαθιά, αληθινή και ουσιαστική. Τις βρίσκεις στα εστιατόρια της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Σαβ, 28 Ιουν 2025

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του "Patio" στην πιο μεγάλη στιγμή της

Το εστιατόριο στο ξενοδοχείο "The Margi" στη Βουλιαγμένη μεταμορφώνει κάθε γεύμα σε εμπειρία, συνδυάζοντας την αρμονία ενός ειδυλλιακού μεσογειακού σκηνικού με τη βαθιά ωριμότητα και δημιουργικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 25 Ιουν 2025

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς