Βαλσάμης Δουκάκης

Βαλσάμης Δουκάκης

Από τις ολοήμερες βόλτες στα απόμερα τότε σοκάκια του βαρκελωνέζικου Raval, πριν ακόμη αυτό ανακαλυφθεί από τα design hotels, ως την αγαπημένη του παραλία των Αντίπαξων όπου βουτάει νοερά κάθε χειμωνιάτικο πρωινό για να πάρει δυνάμεις, ο αρχισυντάκτης του athinorama travel και του AlphaGuide επιτρέπει στη βαλίτσα του να πιάσει σκόνη μονάχα όταν κάνει jeep safari σε κάποια έρημο του κόσμου. Θα σταματήσει να επισκέπτεται ξενοδοχεία όταν βρει εκείνο στο οποίο θα ήθελε να μείνει για πάντα και θα πάψει να τρώει έξω και να καταγράφει όσα του κάνουν εντύπωση στο site των Χρυσών Σκούφων όταν δεν θα υπάρχουν πια νέα και ενδιαφέροντα εστιατόρια ή οι σεφ στερέψουν από ιδέες. Έως τότε το ταξίδι συνεχίζεται…

Παρ, 25 Απρ 2025

Οι ταβέρνες των Αθηνών

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 23 Απρ 2025

Πώς είναι να τρως στο αθηναϊκό εστιατόριο με μια από τις καλύτερες θέες στην Ευρώπη

Σε ένα αθηναϊκό τοπόσημο έχουν βρει τον τρόπο για αρμονική ισορροπία κορυφαίας θέας και υπολογίσιμης γεύσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τρι, 22 Απρ 2025

La Suite Lounge

Ο νέος executive chef του "St. George Lycabettus" Στέφανος Παπανικολάου παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα μιας μαγειρικής γραφής που έχει ενδιαφέρον και τα φόντα να εξελιχθεί στο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τρι, 22 Απρ 2025

3 ιδέες για πανεύκολα ανοιξιάτικα πικ νικ

Αμπαλάρουμε τα leftovers της προηγούμενης ημέρας σε κομψό καλάθι, παίρνουμε κι ένα καρό τραπεζομάντιλο και πεταγόμαστε για πικ νικ σε 3 κοντινές τοποθεσίες. Έτοιμοι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τρι, 22 Απρ 2025

Che: Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά;

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας, ο Θάνος Στασινός επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 16 Απρ 2025

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τρι, 15 Απρ 2025

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ__
Σαβ, 12 Απρ 2025

Τα κορυφαία εστιατόρια ελληνικής κουζίνας σε Μακεδονία και Θράκη

Τα σημαντικά γευστικά σημεία του βορρά που απέσπασαν Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα για το 2025.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Παρ, 11 Απρ 2025

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025: Η γαστρονομία της βραδιάς πιάτο-πιάτο

Τέσσερις επιδραστικοί σεφ της Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Βασίλης Μουρατίδης, ο Δημήτρης Παμπόρης και ο Μανώλης Παπουτσάκης, δημιούργησαν για την τελετή απονομής ένα μενού-φόρος τιμής στην συναρπαστική κουζίνα της πόλης τους και καταχειροκροτήθηκαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 10 Απρ 2025

Τα κορυφαία εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Τα εστιατόρια της συμπρωτεύουσας που απέσπασαν Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα για το 2025.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 09 Απρ 2025

Μικρά νησιά, μεγάλα εστιατόρια: Τα μέρη που υμνούν την ελληνική κουζίνα στις Κυκλάδες

Τα κυκλαδίτικα εστιατόρια που απέσπασαν Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα για το 2025.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς