Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix

Ρίξαμε μια διεισδυτική ματιά στο μενού ταινιών της πλατφόρμας και διαλέξαμε τις καλύτερες ταινίες για να δείτε σε streaming.

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix

Ο αριθμός των ταινιών που μπορούμε να δούμε στο Netflix είναι τεράστιος, όπως έχουμε ξαναπεί στα παρελθόν, ωστόσο αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να διαλέξετε ευκολότερα και γρηγορότερα φιλμ για όλα τα σινεφίλ γούστα μέσα από το πληθωρικό μενού της πλατφόρμας.

Μοντέρνα κλασικά

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 1
«Uncut Gems»

Σύμφωνοι, η πλειονότητα των Netflix originals δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, ωστόσο ο streaming γίγαντας έχει βρεθεί πίσω από ταινίες οι οποίες, αν και κυκλοφόρησαν πρόσφατα, έχουν αφήσει ήδη ανεξίτηλο το στίγμα τους. Το «Ρόμα», το βραδυφλεγές ασπρόμαυρο λυρικό φιλμ του Αλφόνσο Κουαρόν και ο γκανγκστερικός «Ιρλανδός» του Μάριν Σκορσέζε είναι τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα, ιδανικά εάν θέλετε να δείτε χορταστικό σινεμά επικών διαστάσεων. Εάν από την άλλη έχετε ανάγκη από ένα καλογραμμένο όσο και σπαρακτικό ρομαντικό δράμα, τότε επιλέξτε άφοβα -παρέα με ένα πακέτο χαρτομάντηλα- τη σπουδαία «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπάουμπακ. Χωρίς να αποτελεί παραγωγή του Netflix, αλλά χάρη σε εκείνο να έχει αποκτήσει φανατικό κοινό παγκοσμίως, το «Uncut Gems» των Τζος και Μπένι Σαφντί είναι η ταινία που θα βάλετε όταν νιώσετε την ανάγκη για μια γερή δόση κινηματογραφικής αδρεναλίνης.

Ξεκαρδιστικές κωμωδίες

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 2
«Από Κάποιον θα το Βρει»

Εκτός από τα κλασικά, όπως τις ταινίες των Monty Python ή τους «Ατσίδες με τα Μπλε» (Τζον Λάντις), στο Netflix θα βρείτε κι άλλες κωμωδίες που θα σας ανεβάσουν το κέφι. Ανάμεσά τους η υπέροχη κομεντί «Από Κάποιον θα το Βρει» του Σπάικ Λι, την ταινία του Γούντι Άλεν που ίσως να έχετε προσπεράσει «Μυστηριώδεις Φόνοι στο Μανχάταν», το σπαρταριστό «Καυτοί και Άσφαιροι» του πάντα ευρηματικού Έντγκαρ Ράιτ, αλλά και το… μπαρουτοκαπνισμένο «Pineapple Express» (Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν) που βλέπεται οπωσδήποτε με παρέα.

Ταινίες της watchlist που (κακώς) κάνεις skip

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 3
«Ξέφρενες Νύχτες»

Μάλλον τώρα είναι ο ιδανικός καιρός για να βάλετε -επιτέλους- εκείνες τις ταινίες που όλοι σας λένε να δείτε, αλλά εσείς προσπερνάτε για ένα ακόμα επεισόδιο «Queen’s Gambit» ή «Community» για χιλιοστή φορά. Δε θα χάσετε όμως εάν επιλέξετε μία από τις καλύτερες ταινίες της εικοσαετίας, το αριστουργηματικό θρίλερ μυστηρίου «Zodiac» (Ντέιβιντ Φίντσερ) ή τις δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένες «Ξέφρενες Νύχτες» (Πόλ Τόμας Άντερσον), που θα σας εισάγουν στα παρασκήνια της πορνοβιομηχανίας των ‘70s. Επίσης, υπάρχουν πάντα οι «Συνήθεις Ύποπτοι» (Μπράιαν Σίνγκερ) στο οποίο συμβαίνει μία από τις πιο ευφάνταστες σεναριακές ανατροπές όλων των εποχών.

Young adult καρδιοχτύπια

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 4
«Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο»

Σαν τα νεανικά ρομάντζα δεν έχει, γι’ αυτό μέσα στην πλειάδα κομεντί που προσφέρει το Netflix, σημειώστε ξεχωριστά τις δύο παρακάτω ταινίες οι οποίες θα σας γεμίσουν νοσταλγία και θαλπωρή. Να έχετε πρόχειρο το Spotify για άπειρα repeats των Smiths αφού δείτε τα «Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο» (Στίβεν Σμπόσκι), όπου οι Έμα Γουότσον, Έζρα Μίλερ και Λόγκαν Λέρμαν κάνουν την πιο cool λυκειακή παρέα στην οποία περνούν μαζί εφηβικές περιπέτειες και ερωτικές απογοητεύσεις. Μία από τις πιο πρόσφατες indie εκπλήξεις είναι το feelgood «Edge of Seventeen» (Κλέι Φρέμον Κρέιγκ), όπου η Χέιλι Στάινφελντ δίνει μια ερμηνεία-αποκάλυψη στο ρόλο μιας 17χρονης η οποία βιώνει μια σειρά ψυχοφθόρων καταστάσεων, όταν η κολλητή της αρχίζει να βγαίνει με τον μεγαλύτερο αδερφό της. Μπορεί να μην της φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά πιστέψτε μας, είναι η ιδανική ταινία για καναπέ-κουβέρτα-καφέ το βράδυ.

«Καουφμανία»

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 5
«I’m Thinking of Ending Things»

Η κυκλοφορία του «I’m Thinking of Ending Things» έκανε τους πάντες να παραμιλούν για το αντισυμβατικό, ενδοσκοπικό και συναισθηματικό σινεμά του Τσάρλι Κάουφμαν («Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης»). Αφού όμως δείτε το ιδιοσυγκρασιακό δράμα του, ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά και στο εξαιρετικό stop-motion animation «Anomalisa» που συν-σκηνοθέτησε με τον Ντιούκ Τζόνσον, στο οποίο ένας καταθλιπτικός συγγραφέας γνωρίζει μια θαυμάστριά του, η οποία θα τον γοητεύσει και θα καταφέρει να αντιστρέψει την αρνητική στάση του απέναντι στη ζωή.

Must-sees για όλες τις ώρες

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 6
«Truman Show»

Το κλειστοφοβικό θρίλερ «Το Υποβρύχιο» (Βόλφγκανγκ Πέτερσεν), η απροσδόκητη ποίηση του γαλλόφωνου «Atlantics» (Μάτι Ντιόπ), το ρεσιτάλ ερμηνειών από τους Μέριλ Στριπ – Ντάστιν Χόφμαν στο «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (Ρόμπερτ Μπέντον) και το διαχρονικά αγαπημένο «Truman Show» (Πίτερ Γουέιρ), είναι ένα κουαρτέτο ταινιών που θα απολαύσετε εγγυημένα όποτε και εάν πατήσετε play.

Σκηνοθέτες – μάστορες

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 7
«Το Δέρμα που Κατοικώ»

«Κρυφό» μυστικό του Netflix αποτελεί η σημαντική ποσότητα ταινιών που διαθέτει από τη φιλμογραφία σπουδαίων σκηνοθετών. Ενδεικτικά οι αδερφοί Κοέν «εκπροσωπούνται» μέσα από το τελευταίο φιλμ τους «H Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς», αλλά και από το τετραπλά οσκαρικό «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», στο οποίο θα δείτε τον Χαβιέ Μπαρδέμ με το πιο εκκεντρικό κούρεμα του αιώνα. Ακόμα υπάρχει μια «δυνατή» τριάδα από Κουέντιν Ταραντίνο («Άδωξοι Μπάσταρδη», «Django ο Τιμωρός», «Οι Μισητοί Οκτώ»), το ανατριχιαστικό θρίλερ «Δέρμα που Κατοικώ» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπως επίσης η «Επιστροφή» (Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου), στην οποία θα δείτε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο κυριολεκτικά να υποφέρει για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε τέλειο double bill, βλέποντας πρώτα το αριστουργηματικό sci-fi του Ρίντλεϊ Σκοτ «Blade Runner» κι αμέσως μετά το αξιοπρεπέστατο σίκουελ του Ντενί Βιλνέβ «Blade Runner 2049».

«Καλά, δεν έχεις δει αυτό»;

Οι σινεφίλ επιλογές που θα βρείτε στο Netflix - εικόνα 8
«Μάτια Ερμητικά Κλειστά»

Όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με αυτήν την απορία, ευκαιρία λοιπόν να συμπληρώσετε ελλείψεις. Ξεκινήστε από τον «πέρα από κλασικό» «Νονό» (Φράνσις Φορντ Κόπολα) και συνεχίστε με τα γεμάτα σασπένς «Σαγόνια του Καρχαρία» (Στίβεν Σπίλμπεργκ). Κάντε ένα διάλειμμα με το ποτ πουρί Στάνλεϊ Κιούμπρικ που προσφέρει η πλατφόρμα («2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος», «Κουρδιστό Πορτοκάλι», «Η Λάμψη», «Full Metal Jacket», «Μάτια Ερμητικά Κλειστά») προτού ολοκληρώσετε με την ανυπέρβλητη και βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα «Ατίθαση Καρδιά» του Ντέιβιντ Λιντς (οι θαρραλέοι ας δουν και το «Dune»).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.