ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

The Name of the Rose The Name of the Rose

Το όνομα του Ρόδου (The Name of the Rose)

Μεταφορά του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Ουμπέρτο Έκο.
Βόρεια Ιταλία, 1327. Ο φραγκισκανός μοναχός Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ (Σον Κόνερι), ακολουθούμενος από τον νεαρό δόκιμο μοναχό Άντσο της Μελκ (Κρίστιαν Σλέιτερ), επισκέπτονται ένα απομονωμένο μοναστήρι για να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο για τη φτώχεια ανάμεσα στο φραγκισκανό τάγμα και απεσταλμένων του πάπα. Οι δυο τους, όμως, θα γίνουν μάρτυρες μιας σειράς δολοφονιών μοναχών.

Black Dahlia
Black Dahlia

Η Μαύρη Ντάλια (Black Dahlia)

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι.
Μια ιστορία έρωτα, διαφθοράς, συμφερόντων και αμαρτίας εκτυλίσσεται παράλληλα με την προσπάθεια διαλεύκανσης του βάναυσου φόνου μιας νεαρής στάρλετ του Χόλιγουντ.
Η αληθινή ιστορία της δολοφονίας της Μαύρης Ντάλιας –που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί– συντάραξε και καθήλωσε τις ΗΠΑ το 1947 και παραμένει συγκλονιστική ακόμα και σήμερα. Δύο αστυνομικοί, ο Λι Μπλάνσαρντ (Άαρον Έκχαρτ) και ο Μπάκι Μπλέιχερτ (Τζος Χάρτνετ), αναλαμβάνουν την έρευνα γύρω από τη δολοφονία της νεαρής ηθοποιού Ελίζαμπεθ Σορτ. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Χίλαρι Σουάνκ.

Αυτή η νύχτα μένει
Αυτή η νύχτα μένει

Αυτή η νύχτα μένει

Ο Ανδρέας (Νίκος Κουρής) και η Στέλλα (Αθηνά Μαξίμου) ζουν τον έρωτά τους, στην Αθήνα των 80s. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Ανδρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του, δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί.  Πολύ σύντομα, όμως, μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. Ώσπου, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ο κίνδυνος τούς ενώνει. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, που συνυπογράφει το σενάριο της κλασικής πια ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

Martin Eden
Martin Eden

Μάρτιν Ίντεν (Martin Eden)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Τζακ Λόντον που δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στο περιοδικό "Pacific Monthly" από τον Σεπτέμβριο του 1908 έως τον Σεπτέμβριο του 1909 και στη συνέχεια εκδόθηκε σε βιβλίο.
Ο Μάρτιν (Λούκα Μαρινέλι) είναι ένας ανήσυχος προλετάριος, που φιλοδοξεί να μορφωθεί και να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, ώστε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, δηλαδή των ανθρώπων της τάξης του. Η γνωριμία του με μια πλούσια κοπέλα, και ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους, θα τον φέρει σε τροχιά σύγκρουσης με την οικογένειά της, αλλά και με το κατεστημένο της εποχής του. Οι ιδεολογικές συγκρούσεις του μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον μεταφέρονται από το Όκλαντ της Καλιφόρνια των αρχών του 20ού αιώνα, στη μεσοπολεμική Νάπολη.

La Chambre Bleue
La Chambre Bleue

To μπλε δωμάτιο (La Chambre Bleue) 

Μεταφορά του αισθησιακού λογοτεχνικού έργου του Ζορζ Σιμενόν.
Ένας άνδρας και μια γυναίκα, κρυφά ερωτευμένοι, κάνουν έρωτα σ’ ένα δωμάτιο και ανταλλάσσουν αθώα λόγια μετά το σεξ. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να πιστεύει ο άνδρας. Τώρα, η αστυνομία διεξάγει έρευνα και ο Ζιλιέν δεν καταφέρνει να βρει τις σωστές λέξεις. Τι συνέβη; Για ποιο λόγο κατηγορείται; Μια αστυνομική ιστορία που μεταμορφώνεται σε εξερεύνηση του ερωτικού πάθους.

Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House
Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House

Στο αφιέρωμα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 30 Απριλίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε, επίσης, κινηματογραφικές μεταφορές έργων των Ντέιβιντ Λορντ Πάτερσον, Ντέιβιντ Γκραν, Λίσα Έβανς, Κλερ Λαζενί, Χάνελορ Κερ, Τζιοαστίνο Κριάκο, Τζοάνα Ράις, Αϊλίν Πόλακ, Μπρένταν ΜακNτόνα, καθώς και την αυτοβιογραφία του Μαρκ Φελτ, που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.