"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

The Reader The Reader

Σφραγισμένα Χείλη (The Reader, 2008)

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Μπέρνχαρντ Σλινκ, με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Γουίνσλετ, Ραλφ Φινς και Μπρούνο Γκανζ, σε σκηνοθεσία του Στίφεν Ντάρντλι. Στη μεταπολεμική Γερμανία, ένας άντρας ανακαλύπτει ότι η γυναίκα με την οποία είχε σχέση πριν χρόνια είναι κατηγορούμενη σε δίκη για εγκλήματα πολέμου. Η ταινία χάρισε στην Γουίνσλετ Οσκαρ, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα α΄ γυναικείου. 
Προβάλλεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 22.00

Fear and Loathing in Las Vegas
Fear and Loathing in Las Vegas

Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998)

Τζόνι Ντεπ και Μπενίσιο Ντελ Τόρο πρωταγωνιστούν στη μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χάντερ Σ. Τόμσον, την οποία σκηνοθετεί ο Τέρι Γκίλιαμ. Το 'αμερικανικό όνειρο' δεν είναι πάντα εφικτός στόχος. Ένας ιδιόρρυθμος δημοσιογράφος και ένας απροσάρμοστος δικηγόρος προσπαθούν με τους πιο ανορδθόδοξους τρόπους να το κάνουν πραγματικότητα, και ξεκινούν ένα παράξενο οδοιπορικό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.
Προβάλλεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 00.10

Pride And Prejudice
Pride And Prejudice

Περηφάνια και Προκατάληψη (Pride and Prejudice, 2005)

Ο λογοτεχνικός κόσμος της Τζέιν Όστιν ζωντανεύει με την σκηνοθεσία του Τζο Ράιτ και τις εντυπωσιακές ερμηνείες των Κίρα Νάιτλι, Μάθιου ΜακΦάντιεν, Ρόζαμουντ Πάικ και Ντόναλντ Σάδερλαντ. Στη βικτοριανή Αγγλία, ένας ανομολόγητος έρωτας γεννιέται ανάμεσα σε μια ταπεινής καταγωγής κοπέλα κι έναν αλαζονικό ευγενή, σε μία ταινία που προτάθηκε για 4 Όσκαρ.
Προβάλλεται την Τρίτη 23 Απριλίου, στις 22.00

Call Me by Your Name
Call Me by Your Name

Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου (Call Me By Your Name, 2017)

Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Άκιμαν, με τους Τίμοθι Σαλαμέ, Άρμι Χάμερ και Αμίρα Κασάρ, σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνιο και σενάριο Τζέιμς Άιβορι. Βόρεια Ιταλία, 1983. Ο 17χρονος Έλιο, γιος Αμερικανών ακαδημαϊκών, αναπτύσσει μια απρόσμενη σχέση με τον τελειόφοιτο Όλιβερ, φιλοξενούμενο στο οικογενειακό αρχοντικό.
Προβάλλεται την Τρίτη 23 Απριλίου, στις 00.15

The Danish Girl
The Danish Girl

Το Κορίτσι από τη Δανία (The Danish Girl, 2015)

Ο Έντι Ρέντμεϊν και η Αλίσια Βικάντερ πρωταγωνιστούν σε μια διαφορετική ιστορία αγάπης, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ντέιβιντ Έμπερσοφ και σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ. Στη Δανία, τη δεκαετία του 1920, ο ζωγράφος Αϊναρ Βέγκενερ ποζάρει ως μοντέλο για την επίσης ζωγράφο σύζυγό του, γεγονός που γίνεται η αφορμή για να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.
Προβάλλεται την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 22.00

Cape Fear
Cape Fear

Το Ακρωτήρι του Φόβου (Cape Fear, 1991)

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε σκηνοθετεί Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέσικα Λανγκ, για να αναπαραστήσει την ιστορία του Τζον Ντ. ΜακΝτόναλντ. Αφού έχει εκτίσει ποινή 14 ετών μετά την καταδίκη του για βιασμό, ο Μαξ αποφυλακίζεται και ορκίζεται να κάνει κόλαση τη ζωή του δικηγόρου που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του.
Προβάλλεται την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 00.05

She Said
She Said

Κάποια Μίλησε (She Said, 2022)

Βιογραφική ταινία για το έργο των βραβευμένων με Πούλιτζερ Τζόντι Κάντορ και Μέγκαν Τούι, των δημοσιογράφων που εξέθεσαν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, βασισμένη στο βιβλίο τους "She Said". Η Μέγκαν Τούι και η Τζόντι Κάντορ, δημοσιογράφοι των New York Times, αρχίζουν να ερευνούν σκόρπιες αναφορές και διαλύουν τη μακρόχρονη σιωπή γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ. Mε τις Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ζόι Καζάν και Πατρίσια Κλάρκσον, σε σκηνοθεσία Μαρία Σράιντερ
Προβάλλεται την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 22.00

The Subtle Art of not Giving a Fck
The Subtle Art of not Giving a Fck

Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα…! (The Subtle Art of not Giving a F*ck, 2023)

Ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Νέιθαν Πράις. Ο Μαρκ Μάνσον, συγγραφέας του ομώνυμου bestseller, μας μεταφέρει τη φιλοσοφία του: μία δόση ωμής, αναζωογονητικής ειλικρίνειας που μας μαθαίνει πώς να ζήσουμε μία πιο χαρούμενη και ρεαλιστική ζωή, χωρίς να νοιαζόμαστε για ό,τι δεν έχει σημασία.
Προβάλλεται την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 00.15

Atonement
Atonement

Εξιλέωση (Atonement, 2007)

Η βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες ταινία του Τζο Ράιτ, βασισμένη στο γνωστό μυθηστόρημα του Ίαν ΜακΓιούαν, με τους Κίρα Νάιτλι, Τζέιμς ΜακΑβοϊ, Σίρσα Ρόναν και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Μια 13χρονη αλλάζει δραματικά τη ζωή των ανθρώπων γύρω της όταν κατηγορεί άδικα τον αγαπημένο της αδελφής της για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.
Προβάλλεται την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 22.00

Love Again
Love Again

Αγάπη Ξανά (Love Again, 2023) 

Με τους Σαμ Χιούαν, Πριγιάνκα Τσόπρα, Σελίν Ντιόν και Νικ Τζόνας σε σκηνοθεσία του Τζιμ Στράους, βασισμένη στο βιβλίο της Σόφι Κρέιμερ. Μετά τον θάνατο του φίλου της, η Μίρα συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στο κινητό του. Το νούμερό του, όμως, έχει μεταφερθεί και τα μηνύματα βρίσκουν αποδέκτη, ο οποίος γοητεύεται από το περιεχόμενό τους.
Προβάλλεται την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 00.10

Lyle, Lyle, Crocodile
Lyle, Lyle, Crocodile

Λάιλ, ο Φίλος Μου ο Κροκόδειλος (Lyle, Lyle, Crocodile, 2022)

Οικογενειακή ταινία των Γουίλ Σπεκ και Τζος Γκόρντον, με τους Χαβιέ Μπαρδέμ και Κονστάνς Γου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μπέρναρντ Γουέμπερ. Ο μικρός, ντροπαλός κι εσωστρεφής Τζος ανακαλύπτει στη σοφίτα του νέου του σπιτιού στη Νέα Υόρκη έναν εξίσου ντροπαλό και γλυκό κροκόδειλο που... τραγουδάει και χορεύει.
Προβάλλεται το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 22.10

Where the Crawdads Sing
Where the Crawdads Sing

Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες (Where the Crawdads Sing, 2022)

Το best-seller μυθιστρόρημα της οικολόγου Ντίλια Όουενς μεταφέρεται για την μεγάλη οθόνη, σε μια ταινία με την Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς, σε σκηνοθεσία Ολίβια Νιούμαν. Εγκαταλειμμένη από όλη της την οικογένεια, η Κάια μεγαλώνει μόνη της στους βάλτους της Νότιας Καρολίνας. Καταφέρνοντας να βρει μια ταυτότητα ως ενήλικας, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με την τοπική κοινωνία, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία ενός νεαρού, γόνου μίας καθωσπρέπει οικογένειας.
Προβάλλεται το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 00.00

A Man called Otto
A Man called Otto

Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο (A Man Called Otto 2022)

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Φρέντρικ Μπάκμαν, με τον Τομ Χανκς και την Ρέιτσελ Κέλερ. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο βαθύτατα θλιμμένος και κακότροπος Όττο δεν βρίσκει νόημα στη ζωή. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τους νέους και γεμάτους ζωντάνια γείτονές του.
Προβάλλεται την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 22.00

Bridget Jones's Diary
Bridget Jones's Diary

Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς (Bridget Jones’s Diary, 2001)

Το best seller της Έλεν Φίλντινγκ που εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα rom-com του 21ου αιώνα, με τους Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ και Χιου Γκραντ, σε σκηνοθεσία της Σάρον Μαγκουάιερ. Ξεχάστε τις ηρωίδες με τις αναρίθμητες κατακτήσεις, την τέλεια σιλουέτα και την ονειρεμένη ζωή. Η Μπρίτζετ καπνίζει πολύ, πίνει πολύ, είναι αφοπλιστικά ειλικρινής κι εξοικειωμένη με την αποτυχία, αλλά αθεράπευτη αισιόδοξη, μια πρωταγωνίστρια–σύμβολο για μια ολόκληρη γενιά.
Προβάλλεται την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 00.10

Απόλαυσε το αφιέρωμα "Book Club" στο Novacinema2 αλλά και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ όποτε εσύ επιθυμείς, μαζί με περισσότερες από 6.000 ταινίες & επεισόδια σειρών. Επιπλέον, η ανανεωμένη υπηρεσία ΕΟΝ On Demand σου δίνει τη δυνατότητα  να δεις τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές ακόμα και offline.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.