Apocalypsis

Κομψή ερμηνεία της ελληνικής κουζίνας


Eίναι ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια των Δωδεκανήσων: δίπλα στη θάλασσα, αρμονικά ακουμπημένο πάνω σε ένα κατάλευκο ντεκ, αποτελεί φυσική συνέχεια του ξενοδοχείου «Patmos Aktis Suites & Spa». Με φόντο τον βραβευμένο κόλπο του Γροίκου, ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Ξεραξούδης ενσωματώνει στην πλούσια κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας γευστικές ιδιαιτερότητες από την Άπω Ανατολή και προτείνει πιάτα με αρωματικές εντάσεις και γοητευτικές υφές.

Χαρακτηριστικές δημιουργίες η γαρίδα σαγανάκι με σος από μπισκ αστακού και ντομάτα, που συνοδεύεται από μπισκότο φέτας, ντοματίνια κονφί και λάδι δυόσμου (η προσωπική ερμηνεία του σεφ για το κοσμαγάπητο ελληνικό ορεκτικό), το χταπόδι με φάβα Σαντορίνης, γλυκό ντοματάκι της Κω, μαρμελάδα γιούζου και αποξηραμένο τηγανητό κρεμμύδι αλλά και ο μαύρος μπακαλιάρος με πουρέ μελιτζάνας. Την εντυπωσιακή γευστική παράσταση κλείνει ιδανικά ένα baba au rhum με παγωτό μασκαρπόνε και κρέμα αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης.

Εστιατόριο «Apocalypsis», ξεν. «Patmos Aktis Suites & Spa», Γροίκος, Πάτμος, 2247032800, www.apocalypsis-patmos.gr, [email protected]

Ο χάρτης

Τηλ. 2247032800

Site: www.patmosaktis.gr

Facebook:


Τα εστιατόρια

ΔΩΔΩΝΗ - Η γεύση του καλού