Ελίας

Η σοφιστικέ πλευρά της γαστρονομίας


Tο ρομαντικό εστιατόριο μέσα στον υπέροχο κήπο του ξεχωριστού ξενοδοχείου «Mandraki», δίπλα στην παραλία Κουκουναριές, έφερε τη Σκιάθο στο γαστρονομικό προσκήνιο με την εξαιρετική δουλειά του νεαρού σεφ Νίκου Σταυρακάκη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017).

Με την εμπειρία που απέκτησε από τη θητεία του σε μεγάλα ευρωπαϊκά εστιατόρια και τη δημιουργικότητά του ερμηνεύει καινοτόμα το ελληνικό γευστικό ιδίωμα, εισάγοντας ισορροπημένα fusion στοιχεία αλλά και μνήμες­ από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη: φάβα με τσιγαριαστά βλίτα, αβγό νεράτο με πέπλο στάκας, ξινόχοντρος δεμένος με μαύρη ελληνική τρούφα και χοχλιούς μπουμπουριστούς σε κουρκούτι, μπακαλιάρος με καπνιστό ελαιόλαδο, χόρτα γιαχνί με φασόλια μαυρομάτικα και passion fruit, ραβιόλι αντικριστού αρνιού στο ζωμό του με παγωτό θαλασσας. Η θρυλική παραλία ιντριγκάρει τη δημιουργικότητα του Σταυρακάκη και βρίσκει θέση στα επιδόρπια με το σιμιγδαλένιο χαλβά με κατσικίσιο γάλα σε σούπα φράουλας και παγωτό «Κουκουναριές».

Ξεν. «Mandraki», παραλία Κουκουναριές, Σκιάθος, 2427049301

Ο χάρτης

Τηλ. 24270/49301, 24270/49303

Site: www.mandraki-skiathos.gr

Facebook:


Τα εστιατόρια

ΔΩΔΩΝΗ - Η γεύση του καλού