Ελαίας Γη

Φιλεύουν Ελλάδα


Mοναδικό εστιατόριο με μια ονειρεμένη βεράντα­ πάνω από την Πλατεία Πολιτείας, φουλ στη δροσιά το καλοκαίρι, με θέα στην ολόφωτη Αθήνα να κυλάει μέχρι τη θάλασσα. Σας υποδέχεται το ατμοσφαιρικό πέτρινο κελάρι –αραδιασμένα κρασιά, στοές, σκαλάκια, δαιδαλώδης διάδρομος– κι ένα τσίπουρο ή μαστίχα για το καλωσόρισμα.

Η κουζίνα γιορτάζει πληθωρικά την ελληνικότητα με πιάτα νοστιμότατα και άψογα μαγειρεμένα (σεφ ο νεαρός Ηλίας Γαλατάς): από τα σούπερ μοσχαρίσια μάγουλα στον ξυλόφουρνο με χειροποίητες μακαρούνες, και το εμπνευσμένο γουρουνόπουλο τυλιγμένο και γεμισμένο με σέσκουλα και σάλτσα από σινάπι με κάππαρη μέχρι το αρνί-λουκούμι, σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο με πατάτες και αγκινάρες σε σφραγισμένη με ζυμάρι πήλινη ατομική γάστρα.

Πέρα από τα δύο φημισμένα fix μενού, ένα με είκοσι τέσσερις γεύσεις κι ένα με δεκατέσσερις, σημειώνουμε τα εκπληκτικά πολυσπόρια (διάφορα όσπρια) και τη διάσημη μελιτζανοσαλάτα που φτιάχνεται επιτόπου, τέσσερα γλυκά για το τέλος, από τα οποία ξεχωρίζει μια σοφιστικέ μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας, και τα dijestives παρουσιασμένα θεαματικά σε πινακωτή. Όλα αυτά μαζί με τον κοσμοπολιτισμό της πολυτελούς αστικής σάλας βάζουν το εστιατόριο ψηλά στην ατζέντα για μια έξοδο περιωπής.

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία, 2106200005, 2106206433

Ο χάρτης

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία

Τηλ. 2106200005, 2106206433

Site: www.eleasgi.gr

Facebook: https://www.facebook.com/eleasgi


Τα εστιατόρια

ΔΩΔΩΝΗ - Η γεύση του καλού