Διόνυσος

Αστική κομψότητα και αρχοντιά


Mια ονειρεμένη όψη της Αθήνας, ιδιαίτερα το βράδυ, όταν από τις βεράντες σχεδόν ακουμπάς τη φωτισμένη Ακρόπολη, η υπογραφή του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη και η αστείρευτη ενέργεια του χώρου είναι τα πρώτα δώρα του «Διονύσου». Ο σεφ Βασίλης Πορής δημιουργεί μια ελληνική κουζίνα με καθαρές γεύσεις, αναδεικνύοντας επιμελώς τα προϊόντα μικρών παραγωγών, όπως το μαύρο κριθαράκι με μελάνι σουπιάς από τον Σπερχειό, που κάνει τη διαφορά στο κριθαρότο με θαλασσινά.

Έτερα αξιομνημόνευτα πιάτα οι ταλια­τέλες από ντίνκελ με ραγού από μοσχαρίσιο φιλέτο και τσαλαφούτι, τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου με πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, παστινάκη και σάλτσα από κόκκινο κρασί, τα πιτάκια από ουρά μόσχου με γαλοτύρι και πικάντικη ντομάτα, η σφυρίδα σχάρας φιλέτο με σταμναγκάθι και σος από μέλι και άνηθο. Στο τέλος του γεύματος η επιλογή ανάμεσα στον μοντέρνο μπαμπά με παλαιωμένο ρούμι, κρέμα λευκής σοκολάτας και φρουτοσαλάτα εσπεριδοειδών και στο λάγνο ζεστό γαλακτομπούρεκο με κρέμα από λουκούμι τριαντάφυλλο και παγωτό βανίλια, που ψήνεται εκείνη τη στιγμή, είναι ένα ζήτημα.

Ροβέρτου Γκάλη 43, Μακρυγιάννη, 2109233182

Ο χάρτης

Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη

Τηλ. 2109233182

Site: www.dionysoszonars.gr

Facebook: https://www.facebook.com/pg/DionysosZonars/about/?ref=page_internal


Τα εστιατόρια

ΔΩΔΩΝΗ - Η γεύση του καλού