Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

3

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη σε μια παράσταση δυναμικών ερμηνειών, όπου γίνεται φανερό ότι οι κωμικοτραγικές «παραλείψεις» της οικογένειας Κόλεμαν δεν είναι μόνο ιδιωτικές, ούτε αποκλειστικά αργεντίνικες αλλά απηχούν τη συλλογική «κατάντια» των λαϊκών στρωμάτων...

Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

Η κωμικοτραγική παράνοια της οικογένειας Κόλεμαν δεν είναι μόνο ιδιωτική, ούτε αποκλειστικά αργεντίνικη. Απηχεί τη συλλογική «κατάντια» των λαϊκών στρωμάτων. Η ανέχεια, η απόγνωση, οι αυτοκαταστροφικές τάσεις, η άρνηση ανάληψης ευθυνών και ακόμη πολλές «παραλείψεις» των Κόλεμαν είναι οικείες παρά το σουρεαλισμό τους. Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία του 2006 ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη (μετάφρ.: Μ. Χατζη­εμμανουήλ), στην ευαίσθητη, λεπτοδουλεμένη στους κώδικές της σκηνοθεσία της Μ. Πάσσαρη. Αυτή η low budget παραγωγή στερείται μεν εμπνευσμένων σκηνικών και κοστουμιών, αλλά­ τα ισοφαρίζει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ερμηνειών.

Ο μπριόζος Μ. Πανάδης κλέβει­ την παράσταση στον αβανταδόρικο ρόλο του τρελο-Μαρίτο, η Ε. Σωφρονιάδου προσεγγίζει πρωτότυπα την εκκεντρική Μεμέ και η Αλ. Παντελάκη πείθει ως ανισόρροπη γιαγιά υποτιθέμενος στυλοβάτης της οικογένειας, ενώ οι Ειρ. Μακρή, Αν. Δούμου, Ηρ. Κωστάκης, Ν. Παπαδομιχελάκης και Δ. Μαμιός συγκροτούν έναν σφιχτοδεμένο θίασο. Ειδική μνεία αξίζει στους φωτισμούς (Αλ. Γιάνναρος) και στη μουσική επιμέλεια (Ν. Σαββάτης).

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (Β΄ ΣΚΗΝΗ) Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, 2108838727. Διάρκεια: 90΄.

Περισσότερες πληροφορίες

H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Με χιούμορ και διεισδυτική ματιά σκιαγραφούνται οι πολυδιάστατες σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2023

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.