Bella figura

Bella figura

  • 3

Η δράση εκτυλίσσεται έξω από ένα εξοχικό εστιατόριο. Ένας άντρας και μια γυναίκα διαπληκτίζονται μέσα σ’ ένα πάρκινγκ. Ο Μπορίς προσπαθεί να πείσει την ερωμένη του, Αντρεά, ανύπαντρη μητέρα και τεχνικό σε φαρμακευτική εταιρεία,να βγει από το αμάξι. Έχει κάνει πριν από λίγο τo λάθος να της αποκαλύψει ότι το εστιατόριο που την πήγε, του το συνέστησε η ίδια η σύζυγός του. Τα πράγματα δε θα αργήσουν να γίνουν χειρότερα. Ενώ ο Μπορίς δε βλέπει την ώρα να τελειώσει η βραδιά, ένα ακόμα ζευγάρι κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή: ο Ερίκ και η παιδική φίλη της γυναίκας του, Φρανσουάζ, συνοδευόμενοι από τη μητέρα του Ερίκ, την Υβόν, που γιορτάζει τα γενέθλιά της. Ένα πολύπλοκο, αστείο και σκληρό παιχνίδι εξουσίας θα ξεκινήσει προς όλους και για όλα και κανείς δεν πρόκειται να βγει αλώβητος απ’ αυτό.


Ερμηνεύουν: Υβ. Μαλτέζου, Φ. Ξυλά, Π. Μπουγιούρης, Ρ. Σαουίς, Χρ. Κοντογεώργης. Σκην.: Τ. Τσαβδαρίδου. Μουσ.: Τ. Μούσας. Φωτ.: Άγγ. Παπαδόπουλος.

Αναλυτική κριτική

Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση –με άνισες ερμηνείες– της μαύρης κωμωδίας της Γαλλίδας συγγραφέα, που φέρνει στο προσκήνιο τον σύγχρονο δυτικό αστό με τις νευρώσεις, την υποκρισία και τις φοβίες του. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική