"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Δεύτερος χρόνος παραστάσεων για την επιτυχία του Τάσου Ιορδανίδη και της Θάλειας Ματίκα

Η παράσταση-έκπληξη της περσινής σεζόν, που αγαπήθηκε όσο λίγες από το θεατρόφιλο κοινό, επαναλαμβάνεται και φέτος.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι Ελίνα Γιουνανλή©

Μέτρησε πενήντα συνεχή sold out στο περσινό, πρώτο του ανέβασμα το έργο του Τάσου Ιορδανίδη, "Θέλω να σου κρατάω το χέρι", που σκηνοθέτησε η Θάλεια Ματίκα και ερμήνευσαν οι δυο τους σε ένα εκρηκτικό τετ α τετ. Στην πρώτη συγγραφική του απόπειρα, ο Τάσος Ιορδανίδης επαναπροσδιόρισε το είδος της ρομαντικής κομεντί, βλέποντας με με χιούμορ και ευαισθησία τις σύγχρονες σχέσεις, μέσα από την ιστορία ενός παράνομου ζευγαριού που συναντιέται τακτικά σε ένα φτηνό ξενοδοχείο ημιδιαμονής.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι
Ελίνα Γιουνανλή©

Ο ίδιος και η Θάλεια Ματίκα ερμήνευσαν τους ρόλους των δύο εραστών που βρίσκονται σε γάμους που κλωνίζονται και, έτσι, αναζητούν τρυφερότητα και κατανόηση στις μεταξύ τους συναντήσεις, σε μια ιστορία δραματική και τρυφερή, κωμική και συγκινητική όπως η ίδια η ζωή.  Με την ισορροπημένη σκηνοθεσία, που τόνισε τόσο το χιούμορ όσο και τη δραματικότητα του κειμένου, τις καίριες μουσικές επιλογές, τη χημεία των δύο ερμηνευτών και τα εύστοχα σκηνικά και κοστούμια, η feelgood παράσταση βρήκε στόχο στην καρδιά των θεατών και άφησε ως επίγευση μια δόση ωραίου προβληματισμού και μια γλυκόπικρη αίσθηση γέλιου και συγκίνησης.

Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων ήταν αναμενόμενος και έτσι το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου, από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Trivia

Tο έργο του Τάσου Ιορδανίδη στηρίχτηκε σε προσωπικά και αυτοβιογραφικά βιώματα των δύο ερμηνευτών, που αποτελούν ζευγάρι στη ζωή. Προέκυψε κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, την άνοιξη του 2020, και ο τίτλος του εμπνέεται από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles, "I wanna hold your hand". Παρά την αυτοαναφορικότητά του, όμως, το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" λειτουργεί ως ένα έργο "βγαλμένο από τη ζωή" και αγγίζει τον καθένα, χάρη στην αβίαστη φυσικότητα με την οποία προσεγγίζει τις σχέσεις των δύο φύλων.

Ο Τάσος Ιορδανίδης αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά και το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πορεία του ως ηθοποιού αριθμεί σημαντικές συνεργασίες (Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Λεβάν Τσουλάτζε, Γρηγόρης Καραντινάκης, Γιώργος Κιμούλης), ενώ η παράσταση "Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκριν", στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες της σύγχρονης παραστασιογραφίας.

Η Θάλεια Ματίκα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές (Μανούσος Μανουσάκης, Πηγή Δημητρακοπούλου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια στράφηκε και στη σκηνοθεσία, ενώ η ίδια σκηνοθέτησε τον Τάσο Ιορδανίδη στον επιτυχημένο μονόλογο του Ντάλτον Τράμπο, "Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του".

Περισσότερες πληροφορίες

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το τραγούδι των Μπιτλς «I want to hold your hand» ενέπνευσε ένα έργο με πρωταγωνιστές του δύο «παράνομους» εραστές οι οποίοι αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό, ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Τα μόνα πρόσωπα, εκείνοι. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας που εμπλέκονται μαζί σε ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Αυτό που ψάχνουν, όμως, τελικά, μέσα από τις συναντήσεις τους, είναι κάτι απλό: λίγη ουσιαστική συντροφικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.