Θέατρο Προσκήνιο: Δύο θεατρικές παραστάσεις του Δημήτρη Καραντζά με ένα εισιτήριο σε προνομιακή τιμή

Το θέατρο Προσκήνιο ετοίμασε μια ενδιαφέρουσα προσφορά προπώλησης και για τις δύο παραστάσεις του για τη σεζόν 2024-25, το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς και την «Έντα Γκάμπλερ» του Χένρικ Ίψεν, σε δύο ανατρεπτικές αναγνώσεις από τον Δημήτρη Καραντζά.

Λεωφορείο ο Πόθος, Δημήτρης Καραντζάς 2024-25 Γκέλυ Καλαμπάκα

Το Θέατρο Προσκήνιο μάς προσκαλεί τη σεζόν 2024-25 σε μια μοναδική εμπειρία θέασης δύο σπουδαίων κλασικών έργων του παγκόσμιου ρεπερτορίου που θα "συγκατοικήσουν" στη σκηνή του θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Ο λόγος για το "Λεωφορείο ο Πόθος" του Τενεσί Ουίλιαμς (από 8/11) και την "Έντα Γκάμπλερ" του Χένρικ Ίψεν (από 17/1). Μια πλειάδα σημαντικών ηθοποιών και καλλιτεχνικών συνεργατών φέρνουν στο επίκεντρο δύο εμβληματικές γυναίκες της δραματουργίας, την Μπλανς Ντι Μπουά και την Έντα Γκάμπλερ, προκειμένου να αναρωτηθούν εκ νέου για τη θέση της γυναίκας στο τώρα, για τα κοινωνικά αδιέξοδα και για την απαραίτητη "ομορφιά” που επιζητούν και οι δύο ηρωίδες σε έναν ασφυκτικό κόσμο.

Παρακολουθήστε και τις δύο παραστάσεις με το εισιτήριο Προσκήνιο Ticket στην προνομιακή τιμή των € 30. Η προπώληση γίνεται μέσω more.com και ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Λεωφορείο ο Πόθος, Δημήτρης Καραντζάς 2024-25
Γκέλυ Καλαμπάκα
"Λεωφορείο ο Πόθος"

Διαβάστε Επίσης

Δύο φαινομενικά εντελώς αντίθετες ηρωίδες, επιχειρούν μέσα από ένα βαθιά υπαρξιακό ταξίδι και μια οριακή αναμέτρηση με τα στερεότυπα της εποχής, την δική τους "έξοδο" από την ασφυκτική πραγματικότητα. Η ανάγκη της Μπλανς για ψευδαισθήσεις συνομιλεί έμμεσα με την ανάγκη της Έντα Γκάμπλερ για "ομορφιά". Η σύγκρουση τους με τον κόσμο και την κοινωνία θα είναι συντριπτική.  Δύο πνευματικά πρόσωπα, δύο ηρωίδες του παγκόσμιου θεάτρου που ακόμα έχουν φωνή, και με το επιχείρημά της η καθεμία ακόμα προτείνουν έναν πιο ελεύθερο, πιο ποιητικό, πιο επαναστατικό κόσμο.

Δύο ριζοσπαστικές σκηνικές αναγνώσεις του Δημήτρη Καραντζά που ασχολείται δεύτερη φορά με τον Τενεσί Ουίλιαμς μετά τον θρυλικό "Γυάλινο κόσμο” (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας) και επισκέπτεται για τέταρτη φορά το σύμπαν του Χένρικ Ίψεν μετά τις παραστάσεις: "Ο μικρός Έγιολφ” (Φεστιβάλ Αθηνών), "Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί” (Θέατρο Τέχνης, Εθνικό Θέατρο Νορβηγίας) και "Βρικόλακες” (Θέατρο Τέχνης). 

Στο  πλευρό της Αλεξίας Καλτσίκη ως Μπλανς θα ανέβουν επί σκηνής στο "Λεωφορείον ο Πόθος” οι Άρης Μπαλής (Στάνλεϊ Κοβάλσκι), Δήμητρα Βλαγκοπούλου (Στέλλα Κοβάλσκι), Βασίλης Μαγουλιώτης  / Γιώργος Ζυγούρης (Μιτς), Γιάννης Κόραβος (Στιβ), Ιωάννα Ραμπαούνη (Ευνίκη). Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου. Το σκηνικό υπογράφει η Μαρία Πανουργιά, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, την κίνηση ο Τάσος Καραχάλιος και τους φωτισμούς ο Δημήτρης Κασιμάτης. 

Δίπλα στην "Έντα” Αγγελική Παπούλια θα δούμε τους Χρήστο Λούλη (Δικαστής Μπρακ), Έκτορα Λιάτσο (Άιλερτ Λεβμποργκ), Φιντέλ Ταλαμπούκα (Τέσμαν), Ιωάννα Δεμερτζίδου (Κυρία Έλβστεντ), Τζωρτζίνα Δαλιάνη (Δεσποινίς Τέσμαν). Το σκηνικό, τα κοστούμια και τους φωτισμούς υπογράφουν οι ίδιοι συντελεστές. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λεωφορείο ο Πόθος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Η έκπτωτη μεγαλοαστή Μπλανς Ντιμπουά αντιπαρατίθεται με τον Πολωνό σύζυγο της αδερφής της Στέλλας, Στάνλεϊ Κοβάλσκι, όταν καταφθάνει ξαφνικά στη Νέα Ορλεάνη για να μείνει μαζί τους. Η συντριπτική σύγκρουση των δύο κόσμων, αυτού των ψευδαισθήσεων και της προσκόλλησης στο παρελθόν, στη φαντασίωση της ευημερίας, κι εκείνου της επιβίωσης, της ορμής και του πραγματισμού, εγείρει μεγάλα ερωτήματα περί κοινωνικής, φυλετικής και ταξικής ανισότητας. Η Μπλανς σ’ αυτόν τον τερματικό σταθμό που την αφήνει το λεωφορείο με το παράδοξο όνομα "Πόθος", θα έρθει αντιμέτωπη με το τραύμα της και όλες τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της.

Προσκήνιο

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Με ένα "Γλέντι τρελό" ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Prima Βόλτα

Με τη μουσική παράσταση "Γλέντι τρελό" ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Prima Βόλτα για άτομα 65+.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/06/2025

"Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" επιστρέφουν στο θέατρο Σταθμός

Η παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα συμμετέχει στο GRAPE του Φεστιβάλ Αθηνών, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως μία από τις πιο ιδιαίτερες θεατρικές προτάσεις των τελευταίων χρόνων. Το ευχάριστο είναι ότι "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" θα επαναληφθούν από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Σταθμός.

Το Εθνικό Θέατρο με τα "Θραύσματα: Ευριπίδης" συναντά την αρχαιολογία

Όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου για το εγχείρημα του Εθνικού Θεάτρου που λαμβάνει χώρα για δεύτερη χρονιά στα γνωστά και άγνωστα αρχαία θέατρα της Ελλάδας.

"Χάσαμε τη θεία Στοπ": Η μαύρη κωμωδία του Γιώργου Διαλεγμένου επιστρέφει

Η σπαρταριστή μαύρη κωμωδία του Γιώργου Διαλεγμένου "Χάσαμε τη θεία Στοπ" ανεβαίνει φέτος στο Αίθριο του "Ελληνικού Κόσμου", με ένα λαμπερό καστ και σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη.

Φεστιβάλ Αθηνών: το αποκαλυπτικό ταξίδι του "Φάουστ στην Αφρική" μας υπενθύμισε τι (μπορεί να) σημαίνει πολιτικό θέατρο

Είδαμε την υβριδική παράσταση του Ουίλιαμ Κέντριτζ, "Ο Φάουστ στην Αφρική!" στην Πειραιώς 260 και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει

Το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" του Τάσου Ιορδανίδη, επιστρέφει για 5η χρονιά στο Θέατρο Άλφα -"Ληναίος-Φωτίου" , από τις 19 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας να συγκινεί και να γοητεύει.

Δύο εμβληματικά έργα του μεταπολεμικού θεάτρου σε περιοδεία

Δύο αξιόλογες παραστάσεις του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου ξεκινούν περιοδεία, φέρνοντας στη σκηνή πολιτικές κωμωδίες που σχολιάζουν με χιούμορ και βάθος την κοινωνία και την πολιτική πραγματικότητα.