3 stand-up comedy για αυτή την εβδομάδα

Μία επανάληψη, μια άφιξη από την Κύπρο αλλά και μία παράσταση που συνεχίζεται είναι οι προτάσεις μας για την εβδομάδα 29/2-6/3, οι οποίες υπόσχονται βραδιές άφθονου γέλιου.

Αυτά από μένα - Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος

Επειδή καλό είναι και το δράμα, αλλά χρειάζεται πού και πού και λίγο γέλιο, ιδού δύο stand-up comedy σόου που σηκώνουν αυλαία και θα παιχτούν για μία μόνο φορά αλλά και μία παράσταση που συνεχίζει ακάθεκτη να σκορπά το γέλιο. Συνολικά τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν παραστάσεις για όλα τα γούστα: ο Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος φέρνει το γλυκόπικρο χιούμορ του, ο Λούης Πατσαλίδης την κυπριακή τρέλα και η Σοφία Μουτίδου τον κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό.

Αυτά από μένα - Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος

"Αυτά από εμένα"

Το τελευταίο σόου για μια stand-up comedy υπερπαραγωγή (φωτό εξωφύλλου), από το μεγαλύτερο όνομα της εγχώριας κωμωδίας. Κυριολεκτικά. Μετά από 9 χρόνια ενασχόλησης με την κωμωδία, τα καλύτερα κείμενα του Κωνσταντίνου Μπούρα-Μπαϊμάκου μαζεμένα σε μια παράσταση στον Μικρό Κεραμεικό (4/3). Με ευθύ και άμεσο λόγο, μας θέτει ερωτήματα που έχουν απασχολήσει τους πάντες κατά καιρούς: Είναι το σήμερα χθες για κάποιους και για τους υπόλοιπους το αύριο σήμερα; Και αν ναι, τότε ποιο είναι το νόημα των πάρτι; Χωρίζουμε μόνοι ή μαζί; Σε τι εξυπηρετούν τα μπαλόνια; Τα ποδήλατα είναι 1312; Γιατί γιορτάζουμε τα γενέθλια; Τι είναι η ζωή; Τι νόημα έχει το οτιδήποτε, ποτέ, γενικά; Τι θα παραγγείλουμε; Αν ψάχνετε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε, μαντέψτε! Θα απογοητευτείτε σίγουρα, σοβαρά, ο τύπος δεν έχει ιδέα. Αν όμως θέλετε να δείτε μια κωμική παράσταση ενός ανθρώπου που σας ανοίγεται και σας αφηγείται μια προσωπική ιστορία, με ανησυχίες, εσωτερικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς, αρχή, μέση, τέλος και χιούμορ γλυκόπικρο σαν κερασμένο Martini, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ε, κι αν δεν σας αρέσει η παράσταση, έτερον εκάτερον.  


Γνωρίζοντας καλύτερα τον κωμικό

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 17 Ιανουαρίου το 1987, στις 9:00 το πρωί, ενώ έξω χιόνιζε. Σπούδασε Γραφιστική στο Α' ΤΕΙ Αθηνών, αλλά τον τράβηξε κάτι που έχει πραγματικά λεφτά. Οι παράνομες κοκορομαχίες. Με την κωμωδία ασχολείται ως βιτρίνα. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του, για τιμωρία, του έδωσαν δύο επίθετα και τον υποχρέωναν να παρακολουθεί για ώρες βιντεάκια stand-up comedy. Έτσι, το 2013 αποφάσισε να τους εκδικηθεί, οπότε ξεκίνησε να κάνει κι αυτός κωμωδία.

Έχει παίξει σε πάνω από 700 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, έχει εμφανιστεί σε πληθώρα διαφημιστικών, συμμετείχε στην εκπομπή "Cinέλθετε" των Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI, ενώ συχνά δραστηριοποιείται και στο YouTube. Είναι συνδημιουργός της εύθυμης ποδοσφαιρικής εκπομπής "Πρηξομπάλι" με τον Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλο, στο κανάλι της Jetdrops. Έχει παρουσιάσει την εκπομπή "Επικίνδυνες Επιλογές", στο κανάλι του Vodafone CU. Είναι συνδημιουργός του κωμικού vidcast "Μες στη μέση" με τον Πάρι Ρούπο, στο κανάλι του ComedyLab. Έχει συμμετάσχει στις διαβόητες εκπομπές λογοπαιγνίων "Pitατάκες" και "Μπυρατάκες" με παρουσιαστή τον Ηλία Φουντούλη, στο κανάλι του ComedyLab.

>> Διαβάστε τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μπούρα-Μπαϊμάκου στο "α" εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Λούης Πατσαλίδης

"Πλην 30"

Ο Λούης Πατσαλίδης, ο δημοφιλής stand-up comedian από την Κύπρο και παρουσιαστής του πρώτου σε τηλεθέαση προγράμματος του Αlpha Κύπρου, "Λούης Night Show" έρχεται στην Ελλάδα αποφασισμένος να μας αναστατώσει για ακόμη μια φορά µε τον υπέρμετρο αυθορμητισμό και το ΧΧL χιούμορ του.

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης "Made in Cyprus" σε Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά και τις sold out εμφανίσεις του µε τον Αλέξανδρο Tσουβέλα σε Ελλάδα και Κύπρο την περσινή σεζόν, ο Λούης Πατσαλίδης παρουσιάζει την καινούργια του stand up παράσταση "Πλην 30" σε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα και υπόσχεται να μας κάνει να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, το ανατρεπτικό χιούμορ και τον καυστικό του λόγο, ο δημοφιλής κωμικός δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο. Το μενού του είναι πληθωρικό, όπως άλλωστε και ο ίδιος. Η παράσταση θα παιχτεί στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα κι ύστερα θα έρθει στην Αθήνα στις 6/3, στο θέατρο Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου". Μετά θα συνεχίσει σε Πάτρα και Καλαμάτα.

Γνωρίζοντας καλύτερα τον κωμικό

"Είμαι ο Λούης Πατσαλίδης. Γεννήθηκα το 1980. Σπουδαία χρονιά. Για να καταλάβετε πόσο σπουδαία, το 1980 ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ κηρύσσει εμπάργκο στα σιτηρά της ΕΣΣΔ, µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρχίζει η εποχή του Συστήματος Παγκόσμιας Γεωγραφικής Θέσης ή GPS, η Κούβα αναγνωρίζει τη Δυτική Σαχάρα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις και βεβαίως να µην ξεχάσω: στην Ελλάδα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της οδικής παράκαμψης Αχλαδόκαμπου.

Από την ηλικία των 13 ξεκινώ να γράφω τα πρώτα σατιρικά κείμενα, κάτι που το ξεκίνησα για πλάκα, αλλά μεγαλώνοντας είχα βάλει στόχο το χόμπι µου να το κάνω επάγγελμα. Το 2000 εργοδοτούµαι στην Λαϊκή Τράπεζα. "Σίγουρη δουλειά γιε µου" ήταν τα λόγια του μπαμπά µου που, όπως κάθε γονιός που σέβεται τον εαυτό του, έχει σαν όνειρο να δει το παιδί του αποκατεστημένο σε μια "σίγουρη" δουλειά, πράγμα που στη Κύπρο μεταφράζεται σε τράπεζα ή στη κυβέρνηση.

Το Eurogroup όμως τον Μάρτιο του 2013 ήρθε να γκρεμίσει τα όνειρα όλων των γονιών του νησιού. Έτσι και εγώ πήρα την μεγάλη απόφαση να αφήσω τη σιγουριά της τράπεζας και επιτέλους να επικεντρωθώ σ ’αυτό που πάντα µου άρεσε, να κάνω τον κόσμο να γελά!

Το 2006 εμφανίζομαι επαγγελματικά στην πρώτη µου παράσταση stand up comedy, που στην Κύπρο τότε ήταν ένα άγνωστο σπορ, κάτι που κάνω ανελλιπώς μέχρι σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό µου περισσότερες από 800 επαγγελματικές παραστάσεις. Το 2014 παρουσιάζω στην τηλεόραση Σίγμα τη σατιρική εκπομπή "Show & Αβλαβές" μέχρι το 2016, οπότε και μετακομίζω στην τηλεόραση του Alpha Κύπρου, όπου παρουσιάζω τη σατιρική εκπομπή "Λούης Night Show" η οποία είναι η πρώτη σε τηλεθέαση εκπομπή της Κυπριακής Τηλεόρασης."

Σοφία Μουτίδου

"Τελικά, τον μεθύσαμε τον ήλιο;"

Η Σοφία Μουτίδου "ροκάρει" στο Gagarin. Για άλλες τέσσερις Κυριακές (3/3, 31/3, 7/4, 14/4), θα παρουσιάζει τη νέα παράστασή της όπου προσπαθεί να θυμηθεί και να θυμίσει το πώς ήμασταν επί ΠΑΣΟΚ και πώς είμαστε σήμερα. Μια κωμικοτραγική ανάσυρση αναμνήσεων.Πώς ήμασταν αλήθεια; Μήπως ήμασταν αλλεργικοί τελικά στα χρυσά κουτάλια; Επί ΠΑΣΟΚ είχαμε ψυχοσωματικά; Μας έφταναν τα πορτοφόλια ή κουβαλούσαμε τα λεφτά στο σάκο του Αϊ-Βασίλη; Οι βάτες που χρησίμευαν; Οι γκέτες; Γιατί βαφόμασταν σαν τέρατα; Το Ευρωμπάσκετ του ‘87, πως επηρέασε το Εθνικό μας μπόι; Και τελικά, τον μεθύσαμε τον ήλιο; Ή νταγκλάραμε εμείς κι αυτός απλά μας καίει; Μια σειρά από ερωτήματα, που μόνο ο ψυχαναλυτής και το stand up μπορούν να θέσουν!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτά από μένα

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 85 '

Μια stand-up comedy υπερπαραγωγή, από το μεγαλύτερο όνομα της εγχώριας κωμωδίας. Κυριολεκτικά. Μετά από 9 χρόνια ενασχόλησης με την κωμωδία, τα καλύτερα κείμενα του Κωνσταντίνου Μπούρα-Μπαϊμάκου μαζεμένα σε μια παράσταση. Με ευθύ και άμεσο λόγο, μας θέτει ερωτήματα που έχουν απασχολήσει τους πάντες κατά καιρούς: Είναι το σήμερα χθες για κάποιους και για τους υπόλοιπους το αύριο σήμερα; Και αν ναι, τότε ποιο είναι το νόημα των πάρτι; Χωρίζουμε μόνοι ή μαζί; Σε τι εξυπηρετούν τα μπαλόνια; Τα ποδήλατα είναι 1312; Γιατί γιορτάζουμε τα γενέθλια; Τι είναι η ζωή; Αν ψάχνετε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε, μαντέψτε! Θα απογοητευτείτε σίγουρα, σοβαρά, ο τύπος δεν έχει ιδέα. Αν όμως θέλετε να δείτε μια κωμική παράσταση ενός ανθρώπου που σας ανοίγεται και σας αφηγείται μια προσωπική ιστορία, με ανησυχίες, εσωτερικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς, αρχή, μέση, τέλος και χιούμορ γλυκόπικρο σαν κερασμένο Martini, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ε, κι αν δεν σας αρέσει η παράσταση, έτερον εκάτερον.

Τελικά, τον μεθύσαμε τον ήλιο;

  • Stand up Comedy

Η νέα παράσταση της εκρηκτικής κωμικού, μέσα από την οποία προσπαθεί να θυμηθεί και να θυμίσει το πώς ήμασταν επί ΠΑΣΟΚ. Μια κωμικοτραγική ανάσυρση αναμνήσεων. Πώς ήμασταν λοιπόν; Μήπως ήμασταν αλλεργικοί τελικά στα χρυσά κουτάλια; Επί ΠΑΣΟΚ είχαμε ψυχοσωματικά; Μας έφταναν τα πορτοφόλια ή κουβαλούσαμε τα λεφτά στο σάκο του Αϊ-Βασίλη; Οι βάτες πού χρησίμευαν; Οι γκέτες; Γιατί βαφόμασταν σαν τέρατα; Το Ευρωμπάσκετ του ‘87, πώς επηρέασε το Εθνικό μας μπόι; Και τελικά, τον μεθύσαμε τον ήλιο; Ή νταγκλάραμε εμείς κι αυτός απλά μας καίει; Μια σειρά από ερωτήματα που μόνο ο ψυχαναλυτής και το stand up μπορούν να θέσουν!

Πλην 30

  • Stand up Comedy

Ο δημοφιλής stand up comedian από την Κύπρο και παρουσιαστής του πρώτου σε τηλεθέαση προγράμματος του ΑLΡΗΑ Κύπρου, «Λούης Night Show» είναι αποφασισμένος να αναστατώσει για ακόμη μια φορά την Ελλάδα µε τον υπέρμετρο αυθορμητισμό και το ΧΧL χιούμορ του. Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης «Made in Cyprus» σε Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά και τις sold out εμφανίσεις του µε τον Αλέξανδρο Tσουβέλα σε Ελλάδα και Κύπρο την περσινή σεζόν, ο Λούης Πατσαλίδης παρουσιάζει την καινούργια του stand up παράσταση σε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα και υπόσχεται να μας κάνει να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, το ανατρεπτικό χιούμορ και τον καυστικό του λόγο, ο δημοφιλής κωμικός δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο. Το μενού του είναι πληθωρικό, όπως άλλωστε και ο ίδιος.

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)
  • Συναυλίες

Μικρός Κεραμεικός

Ευμολπιδών 13, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.