13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων: Η Αθήνα "μιλάει" ισπανικά!

Από τις 19/2 ως τις 11/3, τέσσερα ισπανόφωνα έργα θα παρουσιαστούν στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με ελεύθερη είσοδο.

13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro, παρουσιάζει το 13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με είσοδο ελεύθερη. 

Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστούν τέσσερα αναλόγια με έργα που στρέφονται γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, αιχμηρά ερωτήματα και βαθιά συναισθηματικά διλήμματα, σε μεταφράσεις της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, υπό τη διεύθυνση Ελλήνων σκηνοθετών και με την συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών: "Το βλέμμα του άλλου" της Μαρία Σαν Μιγκέλ (19/2, σκηνοθ.: Κωνσταντίνος Μάρκελλος), "Chamaco" του Άβελ Γκονσάλες (28/2, σκηνοθ.: Σταύρος Ράγιας), "Οι προθέσεις" της Άινα ντε Κος (4/3, σκηνοθ.: Ιωάννα Νιάχα) και "Smiley 2, Μετά τον έρωτα" του Γκιλιέμ Κλούα (11/3), σε σκηνοθεσία-ερμηνεία Μίνωα Θεοχάρη και Δημήτρη Μακαλιά. Τα αναλόγια των έργων τους θα παρακολουθήσουν η Μαρία Σαν Μιγκέλ και ο Άβελ Γκονσάλες Μέλο και στη συνέχεια θα συζητήσουν με το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

19/2, 18:00, "Το βλέμμα του άλλου" της Μαρία Σαν Μιγκέλ. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Στεργίου, Ιωάννα Τζίκα, Γιάννης Μαστρογιάννης. Μια αίθουσα στη φυλακή. Τρία πρόσωπα: η διαμεσολαβήτρια, το θύμα και ο δράστης. Υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν με τους άλλους ή που μας χωρίζουν από αυτούς; Με αφορμή την επιστολή που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2010, από τη φυλακή Nanclares de la Oca από πρώην μέλη της ETA που κρατούνταν εκεί…

28/2, 18:00, "Chamaco" του Άβελ Γκονσάλες Μέλο. Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Αβαγιανού, Φένια Αποστόλου, Αχιλλέας Βατρικάς, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Μανώλης Κλωνάρης, Πάνος Κώτσογλου, Περικλής Λιανός, Κωνσταντίνος Μητράκας, Σταύρος Ράγιας. Είναι παραμονή Χριστουγέννων στην Αβάνα και δύο αγόρια παίζουν τη μοίρα τους σε μια σκακιέρα. Ένα έγκλημα, μια απόδραση, μια λίμνη αίματος. Μια οικογένεια που την αγγίζει βαθιά η αγάπη, η τρέλα και ο θάνατος. Η πόλη γίνεται ένας γρίφος που όλοι τολμούν να λύσουν γρήγορα, χωρίς να ξέρουν ότι αυτό θα τους στοιχίσει τη ζωή.

4/3, 18:00, "Οι προθέσεις" της Άινα ντε Κος. Σκηνοθεσία: Ιωάννα Νιάχα. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καρύδη, Ιωάννα Νιάχα, Λυδία Ορφανουδάκη, Βαρβάρα Ραμπαούνη, Χιονία Χιωτέλλη. Η Λάουρα έχει περάσει τα σαράντα, δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από τη ζωή της και θέλει μόνο να τη ζήσει ήσυχα. Αποφασίζει να καλέσει τις συμφοιτήτριές της στα γενέθλιά της. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτό ήταν μια λανθασμένη επιλογή…

11/3, 18:00, "Smiley 2, Μετά τον έρωτα" του Γκιλιέμ Κλούα. Σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης, Δημήτρης Μακαλιάς. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μίνως Θεοχάρης, Δημήτρης Μακαλιάς. Οκτώ χρόνια μετά την πρεμιέρα του "Smiley" στη Βαρκελώνη, οι πρωταγωνιστές της επιστρέφουν με το δεύτερο μέρος της ιστορίας τους. Οι αξέχαστοι Άλεξ και ο Μπρούνο συναντούν ξανά το κοινό για να του πουν τι τους συνέβη όλο αυτό το διάστημα και για να αντιμετωπίσουν πιο ώριμα.

Περισσότερες πληροφορίες

13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

  • Φεστιβάλ

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro παρουσιάζει το 13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων. Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστούν τέσσερα αναλόγια κοινωνικού προβληματισμού: «Το βλέμμα του άλλου» με πρόσωπα έναν θύτη, ένα θύμα και μια διαμεσολαβήτρια μέσα σε μια φυλακή (19/2, Μαρία Σαν Μιγκέλ, σκηνοθ.: Κωνσταντίνος Μάρκελλος), «Chamaco» με ήρωες δυο παιδιά που παίζουν τη μοίρα τους σε μια σκακιέρα στην Αβάνα (28/2, Άβελ Γκονσάλες, σκηνοθ.: Σταύρος Ράγιας), «Οι προθέσεις», μια ιστορία για τη λανθασμένη επιλογή της Λάουρα να καλέσει τις συμφοιτήτριές της για να γιορτάσει τα γενέθλιά της (4/3, Άινα ντε Κος, σκηνοθ.: Ιωάννα Νιάχα) και «Smiley 2, Μετά τον έρωτα» (11/3, Γκιλιέμ Κλούα), σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Μίνωα Θεοχάρη και Δημήτρη Μακαλιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Χορός επί τρία για αυτή την εβδομάδα

Μία μαμά με την κόρη της, ένα γυναικείο ensemble κι ένα χορευτικό σύνολο με έναν μη χορευτή ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες σε τρεις σκηνές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

Φεστιβάλ Κολωνού: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Open Call του φθινοπωρινού μας ραντεβού στην Αθήνα

Ξεκινά σε λίγες μέρες η περίοδος υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων θεάτρου, χορού και μουσικής για το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο θέατρο Κολωνού.

Ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" περιοδεύει το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

Το σκηνοθετικό δίδυμο συνεχίζει τη μελέτη του πάνω στον Γάλλο κωμωδιογράφο που φώτισε μοναδικά την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου

Γοητευτικές ιδέες κρύβονται πίσω από το πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, όμως, κατά το ανέβασμά του αποδεικνύεται φτωχότερο των προσδοκιών που δημιουργεί. | Powered by Uber

Άτλας της δεκαετίας του 2000

Η εντεκαετία 2000-10 έρχεται στο προσκήνιο σε μια παράσταση που υιοθετεί τη φόρμα ενός τηλεοπτικού reality. Μια ωραία ιδέα και μερικές ωραίες σκηνές δεν καταφέρνουν να απογειώσουν, ωστόσο, μια δουλειά που έχει δραματουργικά όσο και σκηνικά ζητήματα. | Powered by Uber

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει τα 30 και ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έμαθε τις δράσεις του φεστιβάλ (για τις οποίες έχει ανοίξει προπώληση) και σας λέει ποιες ξεχώρισε.