"Ελάτε να πιούμε έναν καφέ…" στη σκηνή του Μικρού Κεραμεικού τον χειμώνα!

Το εμβληματικό έργο του Πιέρο Κιάρα έρχεται να μας ταξιδέψει στην Ιταλία του Μουσολίνι από τα τέλη Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καρδώνη.

''ELATE NA PIOYME ENAN KAFE...'' © Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Στον Μικρό Κεραμεικό θα παρουσιαστεί από το τέλος Νοεμβρίου η πολυαναμενόμενη παράσταση "Ελάτε να πιούμε έναν καφέ…", του Πιέρο Κιάρα σε σκηνοθεσία Νίκου Καρδώνη, διασκευή του Marco Filatori και μετάφραση του Αντώνη Γαλέου. 

Το έργο είναι μια διασκευή της νουβέλας "La spartizione", που δημοσιεύτηκε το 1964 και γρήγορα απέκτησε ευρεία φήμη.  Γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία με τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη το 1971 από τον Αλμπέρτο Λατουάντα, με τον τίτλο "Ελάτε σ' εμάς για έναν καφέ", με πρωταγωνιστή τον Ούγκο Τονιάτσι.

''ELATE NA PIOYME ENAN KAFE...''
© Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Στο επίκεντρο βρίσκεται η σχέση ενός Αρχιληξίαρχου με τρεις ανύπαντρες αδελφές, σε μια επαρχιακή πόλη, στην εποχή του Μεσοπολέμου στην Ιταλία του Μουσολίνι. Με αφορμή μια απλή πρόσκληση για έναν καφέ στο "Άβατο", απρόβλεπτες εξελίξεις και συνεχείς ανατροπές οδηγούν τους ήρωες σε πραγματικά οριακές καταστάσεις, με πολύτιμα όπλα το ακραίο, στα όρια της φάρσας, το χιούμορ και τη μουσική. Το θέατρο της ζωής με τις αντιθέσεις και τα αιώνια λάθη, καθώς και ο μικροαστικός καθωσπρεπισμός της επαρχίας, σχολιάζονται με σουρεαλιστική διάθεση, με φόντο μια βαθιά σκοτεινή περίοδο της ιστορίας. 

''ELATE NA PIOYME ENAN KAFE...'' ZAXAROPOYLOY, KALANTZHS
© Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Στη σκηνή του Μικρού Κεραμεικού ανεβαίνουν οι Μαίρη Σαουσοπούλου, Άννα Κουτσαφτίκη, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Καλαντζής, Χάρης Φλέουρας, Νάσος Φρίγγης και Λούλα Τριανταφύλλου. Η μουσική του Χάρη Μπότση, σε στίχους του Βασίλη Ανδρέου, είναι ανάλογη της ατμόσφαιρας και του ύφους της παράστασης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια του Σταύρου Λίτινα και οι φωτισμοί της Χριστίνας Φυλακτοπούλου μας μεταφέρουν στην Ιταλία του Μεσοπολέμου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.