Η "Βρωμιά" του Robert Schneider ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Πλύφα

Ένα συγκλονιστικό έργο για τον «ξένο» ανάμεσα μας, την μοναξιά, την ελπίδα και τα όνειρα που ξεπερνούν τα σύνορα, έρχεται να μας διηγηθεί την ιστορία του Σαντ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Βρωμιά

Το συγκλονιστικό έργο του Robert Schneider ανεβαίνει από τις 9 Οκτωβρίου στο Πλύφα σε μετάφραση της Κοραλίας Σωτηριάδου και σκηνοθεσία της Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Φάμη στον ρόλο του Σαντ. Η σκηνοθέτιδα και ο ηθοποιός επιστρέφουν στο δυνατό έργο για τη μετανάστευση και τα φυλακισμένα ανθρώπινα όνειρα που πρωτοπαρουσίασαν το 2016 σε περιοδεία και το 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Βρωμιά

Η  παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1997, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. 

Λίγα λόγια για το έργο

Βρωμιά

Ο Σαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ιράκ. Τώρα είναι ένας ακόμη μετανάστης, στη Γερμανία. Βρίσκεται πια στον τόπο που ονειρεύτηκε και αγάπησε μέσα από τα διαβάσματα του, όμως είναι μόνος και φοβισμένος. Θα ήθελε να είναι σαν όλους τους άλλους. Θα ήθελε να μπορεί να τους μιλάει. Να μπορεί να μπαίνει στο μετρό. Να ανήκει κάπου. Αλλά είναι ξένος. Ζει κλεισμένος στο δωμάτιό του. Μέσα σε αυτό το δωμάτιο, που είναι όλος του ο κόσμος, ο Σαντ νοσταλγεί και ονειρεύεται. Μιλάει για τη ζωή και τους ανθρώπους του, παλεύει να πιαστεί από  καθετί που αγαπάει, αυτοσαρκάζεται και ακροβατεί ανάμεσα στην μοναξιά και την ελπίδα με σπαρακτικό χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια. Ο Σαντ είναι ο Άλλος, ο διαφορετικός που φταίει για όλα. Εκείνος που προσπερνάμε κάθε μέρα χωρίς να τον βλέπουμε, χωρίς να τον γνωρίσουμε ποτέ πραγματικά. Ο Σαντ βρίσκεται ανάμεσά μας. Ή μήπως μέσα μας;

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Φεστιβάλ "Άδειος Χώρος" ξεκινά απόψε Κυριακή στην Κυψέλη

Αυτή την Κυριακή, ο "Άδειος Χώρος" επιστρέφει στην Κυψέλη, την σημαντική θεατρική γειτονιά, γεμίζοντας τα ιστορικά της θέατρα με φρέσκες, ανατρεπτικές σκηνικές προτάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2026

"Εγώ θα σας τα πω!": Τι μας είπε τελικά η επιθεώρηση του καλοκαιριού;

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δοκιμάζεται στο είδος της επιθεώρησης και συμπράττει με τους Δημήτρη Χαλιώτη, Γεράσιμο Ευαγγελάτο (κείμενα), Θέμη Καραμουρατίδη. (μουσική) και έναν εκλεκτό θίασο.

Είδαμε τη "Λυσιστράτη" του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο

Στο κατάμεστο Ηρώδειο, η βροχή υποκλίθηκε στο κραουνακικό σύμπαν. Είδαμε μια "Λυσιστράτη" γεμάτη καταιγιστικό ρυθμό, πολιτική αιχμή και συγκίνηση, που μας θύμισε πώς η τέχνη γεννάει ελπίδα και θάρρος για τη ζωή.

"Ίων" του Ευρυπίδη στην Επίδαυρο: Όσα μας είπαν οι συντελεστές της πολυαναμενόμενης παραγωγής του ΘΟΚ

Ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος, η ηθοποιός Στέλλα Φυρογένη και ο Πρόεδρος του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, Παντελής Βουτουρής μίλησαν για την επερχόμενη παράσταση, που θα κλείσει το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Οι πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (13 & 14/06)

Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου 2026 με θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και το Φεστιβάλ Άδειος Χώρος του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων.

16o Off Off Athens Theatre Festival: Η αυλαία πέφτει με πέντε ξεχωριστές παραστάσεις

Με έξτρα ημερομηνίες και πέντε πρωτότυπες παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ, ολοκληρώνει το φετινό του ταξίδι στις 23 Ιουνίου το θεατρικό φεστιβάλ Off-Off Athens.

Τελευταία εισιτήρια για τον σούπερ σταρ κωμικό Kevin Bridges

Ο διεθνούς φήμης εκπρόσωπος του βρετανικού stand up comedy Kevin Bridges έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μία παράσταση που δεν χάνεται.