Sold out ο "Οιδίπους επί Κολωνώ" στο Ηρώδειο

Με τα εισιτήρια για το ανέβασμα του έργου στο αρχαίο Ωδείο εξαντλημένα σε 48 ώρες, μάθετε σε ποια αθηναϊκά θέατρα μπορείτε να απολαύσετε τον Δημήτρη Καταλειφό στον ρόλο της ζωής του.

Οιδίπους επί Κολωνώ Πάτροκλος Σκαφίδας©

Sold out σε μόλις δύο ημέρες μετά το άνοιγμα τη προπώλησης έγινε η παράσταση "Οιδίπους επί Κολωνώ" στο Ηρώδειο με τον Δημήτρη Καταλειφό σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Η πρωτοφανής ανταπόκριση του κόσμου να παρακολουθήσει την ανεπανάληπτη ερμηνεία του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού στον ομώνυμο ρόλο έκανε ανάρπαστα και τα 5.000 εισιτήρια μέσα σε κάτι λιγότερο από 48 ώρες.

Οιδίπους επί Κολωνώ
© Πάτροκλος Σκαφίδας

Την ίδια στιγμή, η περιοδεία της παράστασης σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται επίσης με sold out σε κάθε της στάση, χρίζοντας τον "Οιδίποδα επί Κολωνώ" ως μία αδιαμφισβήτητη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού. Και, όσον αφορά την Αθήνα, το σοφόκλειο έργο πρόκειται να παρουσιαστεί στα μεγάλα ανοιχτά θέατρα της πόλης κατά τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα της περιοδείας στην Αττική

  • 4/9, Θέατρο Πέτρας
  • 5/9, Βεάκειο
  • 9 & 10/9, Κηποθέατρο Παπάγου
  • 11/9, Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής"
  • 12/9, Θέατρο Βράχων

Διαβάστε Επίσης

Για το έργο, διαβάζουμε στην κριτική του "α": "[...] Το τελευταίο έργο του Σοφοκλή είναι ένα έργο ιδιαιτέρως εσωτερικό, απόσταγμα ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε βαθύ γήρας. Είναι έργο αποκατάστασης ενός ήρωα, που ξεκινάει με την ανεπιθύμητη άφιξη ενός μιαρού άνδρα και καταλήγει στη μυστικιστική ανάληψή του μέσα σε έναν ιερό τόπο. Έργο που περιγράφει την πορεία ενός ανθρώπου προς το θάνατο και τη συμφιλίωσή του με θεούς και ανθρώπους: Ο τυφλός Οιδίποδας, συνοδευόμενος από την Αντιγόνη (Αγγελική Παπαθεμελή) κι έπειτα από μακρά περιπλάνηση, φτάνει στην Αθήνα, στο δήμο του Ιππίου Κολωνού. Ζητάει καταφύγιο, ξέροντας ότι μεγάλη τύχη θα χαριστεί στον τόπο που θα τον καλωσορίσει. Στην πορεία, θα ξανανταμώσει την Ισμήνη (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), θα βρει φιλόξενη αγκαλιά στον βασιλιά Θησέα (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), ενώ άλλοι θα απειλήσουν να ανακόψουν αυτή τη συμφιλιωτική πορεία του: ο Κρέοντας (Χρήστος Σαμπουντζής) κι ο γιος του Πολυνείκης (Μάξιμος Μουμούρης), που θέλουν να τον πάρουν, ακόμη και δια της βίας, πίσω στη Θήβα."

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οιδίπους επί Κολωνώ

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο Οιδίπους, γέρος και τυφλός, φτάνει στην Αθήνα με τη βοήθεια της κόρης του Αντιγόνης. Η άφιξή του θα προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, όμως ο βασιλιάς Θησέας θα δεχτεί τη φιλοξενία του, καθώς και το αίτημά του να ταφεί εκεί, στο ιερό άλσος των Ευμενίδων, σύμφωνα με χρησμό που του είχε δοθεί. Σύντομα, στην Αθήνα θα καταφθάσει και η κόρη του Ισμήνη, για να μεταφέρει το μήνυμα ότι οι δύο γιοι του, Ετεοκλής και Πολυνείκης, βρίσκονται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Στον Κολωνό έρχεται και ο Κρέων για να τον πείσει να επιστρέψει, όμως όταν βλέπει ότι τα λόγια του δεν λειτουργούν θα καταφύγει στη βία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.