Ο "Θερισμός" του Δημήτρη Δημητριάδη στο 104

Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου κάνει πρεμιέρα το έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και διανοούμενου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη.

ΒΙΒΙΑΝ ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ - Θερισμός © Bill Patrick

Στη σκηνή του θεάτρου 104 παρουσιάζεται από τις 24/4 το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Θερισμός”, σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι ένας θεατρικός συγγραφέας που δεν χρειάζεται συστάσεις. Από τα έργα του, ξεχωρίζουν ο  "Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας”, η "Λήθη" και φυσικά το εμβληματικό "Πεθαίνω σαν χώρα”, που, αν και γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, παίζεται ακόμη, συγκλονίζοντας και τον σημερινό θεατή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΜΣΑΡΗΣ - Θερισμός
© Bill Patrick
Γιάννης Σιαμσιάρης

Διαβάστε Επίσης

Στον "Θερισμό” του παρακολουθούμε την ιστορία δύο ζευγαριών που έχουν από ένα παιδί και μιας εργένισσας σε κατάσταση κρίσης. Μεταξύ τους μπορείς να έχουν αντιθετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες και εναλλακτικές αξίες, ΄όμως όλοι παραθερίζουν στην άκρη του κόσμου, στο μαγευτικό Ακαπούλκο, απολαμβάνοντας τα ατελείωτα ποτά τους στην πισίνα ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου... "57 αστέρων" όπως διαφημίζονται τα ευαγή αυτά "μαυσωλεία" της μπλαζέ ζωής. Χαλαρώνοντας βαριεστημένα, ο Ρουμί και η Ζουζού, ο Ασσούρ και η Λίκρα και η Μπόνα είναι σαν να βουλιάζουν στην κυνική ανία τους. Εκείνοι πιστεύουν ότι γίνονται κοινωνοί του επίγειου Παραδείσου τους, ενώ κατ’ ουσίαν εγκαταβιούν στην προσωπική τους Κόλαση.

ΗΡΩ ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ - Θερισμός
© Bill Patrick
Ηρώ Κισσανδράκη
ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΣΙΔΟΥ - Θερισμός
© Bill Patrick
Έλενα Μαρσίδου

Όμως τα συνεχή, εκνευριστικά και επιθετικά τηλεφωνήματα από τα παιδιά τους και έναν. εραστή τούς φέρνουν σε επαφή με τις αλλόκοτες καταστάσεις που οι ίδιοι έσπειραν, θερίζοντας τώρα τους τοξικούς καρπούς. Κάθε τηλεφώνημα, συνιστά και μια διατάραξη, έτσι που να εκπηγάζει ένας πίδακας, σπάζοντας την πλαδαρότητα της επίπλαστης νιρβάνα: Εν μέσω αυτής της τρομοκρατίας των κινητών, ο αόρατος νεαρός μεξικανός μουσικός του ξενοδοχείου ως Άγγελος Θανάτου παίζει τις μελωδίες του, δίνοντας με τις νότες του μια προσωρινή λύτρωση στους εκφραστές του Πουθενά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ - Θερισμός
© Bill Patrick
Κωνσταντίνος Πασσάς

Η απόλαυση των εξωτικών ποτών, η ηλιοθεραπεία δέρματος και ψυχής, οι φιλοσοφικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, συνθέτουν μια μαύρη κατάσταση – υμνωδία στο ανικανοποίητο, με μότο "η ζωή δεν με αφήνει να ζήσω…".

Στη σκηνή ερμηνεύουν οι Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννης Σιαμσιάρης, Έλενα Μαρσίδου, Κωνσταντίνος Πασσάς και η Ηρώ Κισσανδράκη. Τη μουσική υπογράφει ο Παύλος Παυλίδης.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε με ένα κλικ εδώ το viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θερισμός

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο ζευγάρια που έχουν από ένα παιδί και μια εργένισσα σε κατάσταση κρίσης. Τους ενώνει ένα lifestyle απόλαυσης εν μέσω του κενού τους εαυτού. Έχοντας αντιθετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες και εναλλακτικές αξίες, παραθερίζουν στην άκρη του κόσμου, στο μαγευτικό Ακαπούλκο, απολαμβάνοντας τα ατελείωτα ποτά τους στην πισίνα ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου... «57 αστέρων», όπως διαφημίζονται τα ευαγή αυτά «μαυσωλεία» της μπλαζέ ζωής. Χαλαρώνοντας βαριεστημένα, ο Ρουμί και η Ζουζού, ο Ασσούρ και η Λίκρα και η Μπόνα είναι σαν να βουλιάζουν στην κυνική ανία τους με τη ψευδαίσθηση ότι γίνονται κοινωνοί του επίγειου Παραδείσου τους, ενώ κατ’ ουσίαν εγκαταβιούν στην προσωπική τους Κόλαση.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Τίλντα Σουίντον, Πάτι Σμιθ, Δημήτρης Καραντζάς, Γιάννης Αγγελάκας σε ένα πρόγραμμα μεταξύ γιορτής και πληγής

Όσα θα δούμε στη φετινή σεζόν από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, από νέους χώρους, σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες και απρόσμενες συμπράξεις μέχρι rave parties.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/09/2023

"Ο θάνατος του εμποράκου": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιώργου Νανούρη

Βλέπουμε στιγμιότυπα από το έργο του Άρθουρ Μίλερ που μιλά για τη σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου, στο οποίο ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο "Ταρτούφος" του Γιάννη Νταλιάνη με τον Μάνο Καρατζογιάννη επανέρχεται

Για δεύτερη χρονιά θα δούμε στο θέατρο Σταθμός την εμβληματική "σκοτεινή" κωμωδία του Μολιέρου, που στηλιτεύει τη θρησκοληψία και την υποκρισία.

"Sexy Laundry": Σπύρος Παπαδόπουλος και Ρένια Λουϊζίδου για τρίτη σεζόν στο "Κάππα"

Οι δύο ηθοποιοί βγάζουν για ακόμη μία χρονιά τα sexy συζυγικά τους άπλυτα στη φόρα, σε μια παράσταση που δε θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο.

"Ψυχών Λύτρωσις": Τα διηγήματα της Γαλάτειας Καζαντζάκη γίνονται θέατρο

Το έργο εμπνευσμένο από τη συλλογή διηγημάτων της Γαλάτειας Καζαντζάκη "Ο κόσμος που πεθαίνει κι ο κόσμος που έρχεται", εξιστορεί μία ιστορία αγάπης, η οποία πραγματεύεται διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η κοινωνική ανισότητα, η διαφορετικότητα, η προκατάληψη και η κακοποίηση. Ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία του Νίκου Κρίκα.

"Καθαρίστρια": Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στο θέατρο Coronet

Ο Αντώνης Παπαηλίας, γνωστός για τον χαρακτήρα της Λόλας, ερμηνεύει έναν γυναικείο ρόλο για τα όνειρα, τα μεγάλα όχι και τα μεγάλα ναι της ζωής.

Ο Άκης Σακελλαρίου μας λέει "Άδραξε τη μέρα!"

Η ζωή θέλει τόλμη για τον αγαπημένο ηθοποιό, που με αφορμή τη δεύτερη χρονιά του "Κύκλου των χαμένων ποιητών" στο Θέατρο Βρετάνια αλλά και την υποψηφιότητά του ως σύμβουλος πολιτισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μιλάει στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.