"ΤιΤηςΕίπανεΝαΛέει": Ένα θεατρικό φεμινιστικό πείραμα στο Rabbithole

ΤιΤηςΕίπανεΝαΛέει

Τα Δευτερότριτα στο θέατρο Rabbithole μπορείς να γνωρίσεις το πρωτότυπο φεμινιστικό θεατρικό πείραμα της Αμερικανίδας συγγραφέα Κόρτνι Μίκερ "ΤιΤηςΕίπανεΝαΛέει" ("That’swhatshesaid" στο πρωτότυπο), που επέλεξε να μας συστήσει η σκηνοθέτιδα Ευγενία Τζιρτζιλάκη σε δική της μετάφραση. Ένα one woman show που δημιουργήθηκε με την τεχνική του κολάζ αντλώντας τους γυναικείους ρόλους από τις πιο πολυπαιγμένες παραστάσεις στις ΗΠΑ κατά τη σεζόν 2014-2015.

Η συγγραφέας αποδόμησε και ανασυνέθεσε διαφορετικούς γυναικείους χαρακτήρες θεατρικών έργων με στόχο να αποτυπώσει στη σκηνή τι έχει να πει το αμερικάνικο θέατρο για τις γυναίκες μέσα από την ίδια τους την αναπαράσταση. Μιλώντας για τους ρόλους των γυναικών στο θέατρο, το έργο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Σιάτλ το 2016, κατορθώνει να μιλήσει και για εκείνους που αναλαμβάνουν στην καθημερινότητα.

ΤιΤηςΕίπανεΝαΛέει

Πρωταγωνιστούν η Ηλέκτρα Τσακαλία και η Θάλεια Πρωτονοταρίου. Τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια επιμελείται η Μαρία Καραθάνου. Οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Ιεραπετρίτη. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΤιΤηςΕίπανεΝαΛέει

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Η Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε και ανασυνέθεσε γυναικείους χαρακτήρες από πολυπαιγμένες παραστάσεις στις ΗΠΑ, σε ένα φεμινιστικό πείραμα για τους σύγχρονους διαθέσιμους στις γυναίκες ρόλους στο θέατρο αλλά και τη ζωή.

Rabbithole

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/03/2023

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.

Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Ένα μοναδικό διαδραστικό υπερθέαμα γεμάτο κλόουν, εκπλήξεις και παιχνιδιάρικη διάθεση έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς με την υπογραφή του Slava Polunin.

Η "Ανατολή" του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η παράσταση σε κείμενο της Έλλης Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Αρχαία Τίρυνθα έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Κόσμου με μια δυνατή υποκριτική ομάδα.

Τέλος οι ανασφάλιστες πρόβες στο θέαμα - ακρόαμα

Θεσπίζεται ρυθμιστικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης πρόβας και την προστασία και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των απασχολούμενων στον πολιτισμό.

H Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει στο νεοϋορκέζικο "The Tank Theatre"

Το "The Tank" της Νέας Υόρκης υποδέχεται την Ιόλη Ανδρεάδη με δυο παραστάσεις για την Αρτό, που αγάπησε το αθηναϊκό κοινό.

"Rudolf - Άλμα προς την ελευθερία": Η ιστορία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση που εμπνέεται από τη ζωή του κορυφαίου χορευτή του 20ου αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ κι έρχεται στο Christmas Theatre.