"Αντίο, Βερολίνο": Το έργο στο οποίο βασίστηκε το "Καμπαρέ" ανεβαίνει στο Αγγέλων Βήμα

Η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου διασκεύασε το μυθιστόρημα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ «Αντίο, Βερολίνο» και εμείς θα το δούμε σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Μπαντούνα.

Αντίο, Βερολίνο Λάμπρος Ρουμελιωτάκης

Φέτος, στην ενηλικίωσή του, το Αγγέλων Βήμα εφορμά με φιλόδοξο ρεπερτόριο και δράσεις με τίτλο "Ενηλικιωνόμαστε με κλασικούς", παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του κορυφαία κλασικά λογοτεχνικά έργα, γνωστά και από βραβευμένες ταινίες. Μετά τον "Υπέροχο Γκάτσμπι" του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και το "Ανατολικά της Εδέμ" του Τζον Στάινμπεκ σειρά έχει το μυθιστόρημα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ "Αντίο, Βερολίνο", που διασκευάστηκε θεατρικά από τη Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Έργο-καθρέφτης του Βερολίνου στις αρχές του ’30, όταν, επιφανειακά, βασίλευε η ξενοιασιά, ενώ στα βάθη εκκολαπτόταν το αβγό του φιδιού. Το μυθιστόρημα αποτέλεσε τη βάση για το βραβευμένο με 8 Όσκαρ "Cabaret". 

Κεντρικός ήρωας του έργου ο νεαρός Christopher Isherwood, απόγονος βρετανικών
αριστοκρατικών οικογενειών που έρχεται στο Βερολίνο με φανερό στόχο να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και με δηλωμένο όνειρο να γίνει ένας σπουδαίος συγγραφέας, αλλά, στην ουσία, με την κρυφή επιθυμία να ζήσει σε αυτή την κοινωνικά προχωρημένη πόλη την ερωτική απελευθέρωση που δεν βρίσκει στην πατρίδα του.

Αντίο, Βερολίνο

Τ

Το  "Αντίο, Βερολίνο" θα το δούμε στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Μπαντούνας, από τις 8 Μαρτίου. Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι:
Χάρης Ηλιάδης (Κρίστοφερ Ίσεργουντ), Μάρδη Μιλιάρα (Σάλλυ Μπόουλς), 
Κωνσταντίνος Τσιούγκος (Φριτς) Αιλιάνα Μαρκάκη (Ναταλία Λαντάουερ), 
Γιώργος Ζώης (Μαξ), Αθηνά Μαυρομάτη (Φροϊλάιν Σραίντερ). Τα σκηνικά είναι της Ανδρονίκης Αβδελιώτη και τα κοστούμια των Σταμάτη Μπαντούνα και Αγγελικής Δημητροπούλου. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Φάνη Κακοσαίου και οι φωτισμοί του Βασίλη Κλωτσοτήρα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αντίο, Βερολίνο

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 90 '

Κεντρικός ήρωας του έργου ο νεαρός Κρίστοφερ Ίσεργουντ, αριστοκράτης που έρχεται στο Βερολίνο, με όνειρο να γίνει ένας σπουδαίος συγγραφέας, αλλά, στην ουσία, με την κρυφή επιθυμία να ζήσει την ερωτική απελευθέρωση που δεν βρίσκει στην πατρίδα του. Με τα γραπτά του, γίνεται ο καθρέφτης της βερολινέζικης κοινωνίας, ο οποίος απεικονίζει το ρίζωμα του ναζιστικού εφιάλτη, αλλά, ταυτόχρονα, τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που έχει φτάσει στο Βερολίνο από όπου γης για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της προσπαθώντας να αγνοήσει την απειλή που την κυκλώνει. Στις ιστορίες του Ίσεργουντ, βασίστηκε η σπουδαία ταινία «Καμπαρέ».

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.