Η Ελένη Ουζουνίδου "Σίρλεϊ" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Την εμβληματική Σίρλεϊ Βάλενταϊν στον κωμικό μονόλογο του Ουίλι Ράσελ για τη θέση της γυναίκας στο γάμο αλλά και στην κοινωνία υποδύεται η ταλαντούχα ηθοποιός υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Σίρλεϊ Πάτροκλος Σκαφίδας©

Σε έναν από τους πιο κλασικούς γυναικείους μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου θα δούμε φέτος την Ελένη Ουζουνίδου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (από 10/3), την Σίρλεϊ Βαλεντάιν. Παράλληλα με τα "Νούμερα” του Φοίβου Δεληβοριά όπου υποδύεται την Αντιγόνη, μια βωμολόχο, ρεαλίστρια, λάτρη του ελληνικού τραγουδιού και πάνω απ’ όλα μάνα, η ταλαντούχα ηθοποιός που ποτέ δεν μας αφήνει ασυγκίνητους με τις ερμηνείες της, ερμηνεύει τον κωμικό μονόλογο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Ουίλι Ράσελ, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Το έργο αφηγείται το "πριν” και το "μετά” στη ζωή μιας γυναίκας από τη στιγμή που αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα, να αφήσει πίσω την ανιαρή καθημερινότητά της και να αρχίσει επιτέλους να ζει πραγματικά. 
Η Σίρλεϊ Βάλενταϊν είναι μια γυναίκα που βρίσκεται σε ένα τέλμα, σε έναν συμβατικό γάμο, με ένα σύζυγο που την καταπιέζει και μια κοινωνία που την περιορίζει. Εκείνη, όμως, καταφέρνει και βρίσκει μέσα της τη δύναμη να ξεφεύγει από τη ματαιότητα που την περιτριγυρίζει. Η έντονη ανάγκη της για ζωή την οδηγεί να ταξιδέψει από την Αγγλία στην Ελλάδα και, μέσα από μια ανέλπιστη περιπέτεια, να βρει τελικά πολύ περισσότερα απ’ όσα αναζητούσε.

Σίρλεϊ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στον γάμο απασχολεί έντονα τον συγγραφέα, όπως και το πώς οι άνθρωποι μπορούν να βρουν την ταυτότητά τους, τον αληθινό τους εαυτό και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, πηγαίνοντας κόντρα στο κατεστημένο. Η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Μαυρογεωργίου ισορροπεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ανακάλυψη ενός βαθύτερου σουρεαλισμού που χαρακτηρίζει τις εσωτερικές ζωές των ανθρώπων. 

Οι συντελεστές

Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου υπογράφει τη μετάφραση, ο Νίκος Κυπουργός τη μουσική, ο Πάρης Μαντόπουλος την κίνηση, η Μαγδαληνή Αυγερινού τα σκηνικά, η Βασιλική Σύρμα τα κοστούμια και ο Αλέκος Αναστασίου τους φωτισμούς.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σίρλεϊ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Η Σίρλεϊ Βάλενταϊν είναι μια γυναίκα που βρίσκεται σε ένα τέλμα, σε έναν συμβατικό γάμο, με ένα σύζυγο που την καταπιέζει και μια κοινωνία που την περιορίζει. Εκείνη όμως βρίσκει μέσα της χώρο για να ονειρεύεται και να ξεφεύγει από τη ματαιότητα που την απειλεί. Αυτή η έντονη ανάγκη της για ζωή την οδηγεί να ταξιδέψει από την Αγγλία στην Ελλάδα και, μέσα από μια ανέλπιστη περιπέτεια, να βρει τελικά πολύ περισσότερα απ’ όσα αναζητούσε. Ο σκηνοθέτης προσέγγισε με τέτοιο τρόπο το έργο ώστε αυτό ισορροπεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ανακάλυψη ενός βαθύτερου σουρεαλισμού που χαρακτηρίζει τις εσωτερικές ζωές των ανθρώπων.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.