"Έγκλημα στο Κατσικονήσι": Πρεμιέρα για το ψυχολογικό θρίλερ του Ούγκο Μπέτι στο Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη

Ένα από τα κορυφαία κείμενα της ιταλικής δραματουργίας σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Κυριακού με την γνωστή ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έγκλημα στο Κατσικονήσι

Πρεμιέρα απόψε στο Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη για το Έγκλημα στο Κατσικονήσι” του Ούγκο Μπέτι με την ίδια να υποδύεται πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα της ιταλικής δραματουργίας. Ως ένα κράμα κοινωνικού, ψυχολογικού και ερωτικού θρίλερ χαρακτηρίζεται το διαχρονικό έργο που εξελίσσεται στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας νεαρός, αρρενωπός άνδρας, ο Angelo, εμφανίζεται μια μέρα στην πόρτα μιας απομακρυσμένης κατοικίας σε ένα νησί, μέσα σε ένα αγρόκτημα που ανήκει σε τρεις γυναίκες, τη χήρα, την κόρη και την αδελφή που ήταν αιχμάλωτος πολέμου μαζί του.

Έγκλημα στο Κατσικονήσι

Από εκεί ξεκινά η ιστορία του Ούγκο Μπέτι, ίσως του μεγαλύτερου δραματουργού της Ιταλίας μετά τον Λουίτζι Πιραντέλο, που μπλέκει και αντιστρέφει τους όρους του θύτη και του θύματος, όπως και την αγάπη με την εκδίκηση και τη σεξουαλική έλξη.

Έγκλημα στο Κατσικονήσι

Συμπρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μιχάλης Αλικάκος, Ρούλα Αντωνοπούλου, Βάνα Βάσιου, ενώ ακούγεται η φωνή του Σάββα Σουρμελίδη. Τα σκηνικά υπογράφει η Ιωάννα Κατσιαβού και τους φωτισμούς ο Γιώργος Δανεσής. Η ηθοποιός Ρούλα Αντωνοπούλου αποδίδει τραγούδια από την Καλαβρία, τα οποία επενδύουν μουσικά την παράσταση.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα στο Κατσικονήσι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το έργο, ένα από τα κορυφαία της ιταλικής δραματουργίας, αποτελεί ένα κράμα κοινωνικού, ψυχολογικού και ερωτικού θρίλερ, με εκρηκτικές ερμηνείες. Η ιστορία του εξελίσσεται κατά την περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεκινά όταν ένας άντρας, ο Άντζελο έρχεται στην πόρτα μιας απομακρυσμένης αγροικίας σε ένα νησί. Το αγρόκτημα ανήκει σε τρεις γυναίκες. Μετά από λίγο το ποιος είναι το θύμα και ποιο θύτης σε αυτή τη θυελλώδη ιστορία περιπλέκεται τόσο που παύει να είναι σαφές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.