Η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών μας συστήνει πέντε νέους συγγραφείς

Πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα παρουσιάζει η Πειραματική του Εθνικού Θεάτρου μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων.

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Τις δύο επόμενες Τετάρτες η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου μας συστήνει, μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων, πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμά της. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται ζωτικός χώρος σε νέους συγγραφείς και ανοίγει ένας διάλογος μεταξύ νέων δημιουργών, με στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη του νεοελληνικού έργου. Τα έργα που θα βρείτε αναλυτικά παρακάτω πρόκειται να δημοσιευθούν σε συλλογική έκδοση της πρώτης σκηνής της χώρας.

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Πρόγραμμα θεατρικών αναλογίων

8 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: "Τα μακρινά φώτα χορεύουν για μας” του Μιχάλη Μαλανδράκη, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου. Με τους: Τίτο Γρηγορόπουλο, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Μαρία Τσιμά.

9.30 μ.μ.: "Το χτύπημα των φτερών” του Σίμου Ρηνιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου. Με τους: Ιωάννη Ραφαήλ Κοραβό, Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, Άννα Συμεωνίδου.

11 μ.μ.: "Δεν έχει όνομα. Δεν είναι τίτλος” της Τέρψης Κονταργύρη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Μπάμπη Γαλιατσάτο, Χρήστο Κοντογεώργη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Δημήτρη Τάσαινα.

15 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: Η συναρπαστική εξέγερση του Χούλιο Τόγκα του Suyako [Βασίλης Μαγουλιώτης], σε σκηνοθεσία του συγγραφέα. Με τους: Γιώργο Ζυγούρη, Βασίλη Καραμπούλα, Λαέρτη Μαλκότση, Άρη Μπαλή, Θέμη Πάνου, Μελίνα Πολυζώνη, Μάρθα Φριντζήλα.

10 μ.μ.: To απαγορευτικό της Κατερίνας Μαυρογεώργη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Νοεμί Βασιλειάδου, Τίτο Γρηγορόπουλο, Δημήτρη Δρόσο, Γιώργο Ζυγούρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Χριστίνα Μπρέκου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μαρία Τσιμά.
 

*Δελτία δωρεάν εισόδου θα διατεθούν τις μέρες των εκδηλώσεων στο ταμείο του θεάτρου Rex, από τις 7.30 μ.μ. το απόγευμα. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι "Βρικόλακες" επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο

Επανεκκίνηση κάνει η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τους ιψενικούς "Βρικόλακες" δια χειρός Σταμάτη Φασουλή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Εθνικό Θέατρο: Νέα ανακοίνωση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόχος, με επιστολή του ανακοινώνει επισήμως την επανέναρξη των παραστάσεων στην πρώτη σκηνή της χώρας και παίρνει θέση πάνω στο θέμα της κατάληψης και του αγώνα των καλλιτεχνών.

"Βάκχες" σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου και οργανώνει ακρόαση

Μια νέα σκηνοθετική άποψη των "Βακχών" του Ευριπίδη θα δούμε το καλοκαίρι από την Έλενα Μαυρίδου, η οποία οργανώνει ακρόαση για τους ηθοποιούς που θα στελεχώσουν το Χορό.

Το κινηματογραφικό "Τσίου" γίνεται παράσταση

Ο κινηματογραφιστής Μάκης Παπαδημητράτος συγκεντρώνει τον Τσίου και την παρέα του και δίνει θεατρική μορφή στην cult ταινία που τον καθιέρωσε.

Ποιοι είναι οι φιλέλληνες του 21ου αιώνα; Η απάντηση στο Από Μηχανής Θέατρο

Ένα κωμικό θρίλερ για το τέλος του κόσμου είναι η παράσταση "Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά (Philellines #21ος)" που σκηνοθετεί η Ελένη Μποζά, αντλώντας από το μυθιστόρημα της Μιμίκας Κρανάκη, "Φιλέλληνες, Είκοσι τέσσερα γράμματα μιας Οδύσσειας".

Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ

Ο Φαίδων Καστρής σκηνοθετεί και ερμηνεύει συγκινητικά το μονολογικό έργο του Εμανουέλ Νταρλέ, που εστιάζει στη σχέση μιας τρανς γυναίκας με τον πατέρα της.

Ο Ρέιφ Φάινς σε απευθείας δορυφορική μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής

Ο βραβευμένος με BAFTA και Tony Ρέιφ Φάινς πρωταγωνιστεί στο "Straight Line Crazy" του Ντέιβιντ Χέαρ, δίνοντας ένα υποκριτικό ρεσιτάλ.