Η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών μας συστήνει πέντε νέους συγγραφείς

Πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα παρουσιάζει η Πειραματική του Εθνικού Θεάτρου μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων.

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Τις δύο επόμενες Τετάρτες η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου μας συστήνει, μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων, πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμά της. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται ζωτικός χώρος σε νέους συγγραφείς και ανοίγει ένας διάλογος μεταξύ νέων δημιουργών, με στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη του νεοελληνικού έργου. Τα έργα που θα βρείτε αναλυτικά παρακάτω πρόκειται να δημοσιευθούν σε συλλογική έκδοση της πρώτης σκηνής της χώρας.

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Αναλόγια

Πρόγραμμα θεατρικών αναλογίων

8 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: "Τα μακρινά φώτα χορεύουν για μας” του Μιχάλη Μαλανδράκη, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου. Με τους: Τίτο Γρηγορόπουλο, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Μαρία Τσιμά.

9.30 μ.μ.: "Το χτύπημα των φτερών” του Σίμου Ρηνιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου. Με τους: Ιωάννη Ραφαήλ Κοραβό, Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, Άννα Συμεωνίδου.

11 μ.μ.: "Δεν έχει όνομα. Δεν είναι τίτλος” της Τέρψης Κονταργύρη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Μπάμπη Γαλιατσάτο, Χρήστο Κοντογεώργη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Δημήτρη Τάσαινα.

15 Φεβρουαρίου 2023

8 μ.μ.: Η συναρπαστική εξέγερση του Χούλιο Τόγκα του Suyako [Βασίλης Μαγουλιώτης], σε σκηνοθεσία του συγγραφέα. Με τους: Γιώργο Ζυγούρη, Βασίλη Καραμπούλα, Λαέρτη Μαλκότση, Άρη Μπαλή, Θέμη Πάνου, Μελίνα Πολυζώνη, Μάρθα Φριντζήλα.

10 μ.μ.: To απαγορευτικό της Κατερίνας Μαυρογεώργη, σε σκηνοθεσία της συγγραφέως. Με τους: Νοεμί Βασιλειάδου, Τίτο Γρηγορόπουλο, Δημήτρη Δρόσο, Γιώργο Ζυγούρη, Άννα Καλαϊτζίδου, Χριστίνα Μπρέκου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μαρία Τσιμά.
 

*Δελτία δωρεάν εισόδου θα διατεθούν τις μέρες των εκδηλώσεων στο ταμείο του θεάτρου Rex, από τις 7.30 μ.μ. το απόγευμα. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βιώσαμε την ποιητική της περφόρμανς "Θέλω να πάω σπίτι" του Θεάτρου στη Σάλα

Το "α" παρακολούθησε στον χώρο-σπίτι της Χρυσής Βιδαλάκη την παράσταση που σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη. Θέμα της η απώλεια μνήμης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/06/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Με το "Exit above – after the tempest" επιστρέφει η Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ στο Ηρώδειο

Από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού διεθνώς, η εμβληματική δημιουργός έρχεται μαζί με την ομάδα της Rosas, παρουσιάζοντας μια εκρηκτική χορογραφία που συνδυάζει το βάδισμα με τα μπλουζ.

Ο "Πλούτος" του Εθνικού θα μας συστήσει λιγότερα γνωστά αρχαία θέατρα της Ελλάδας

Βρεθήκαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας", στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι η αριστοφανική κωμωδία σε τοποθεσίες που ίσως δεν γνωρίζαμε.

Το Πτι Παλαί έρχεται τη νέα σεζόν με Καβογιάννη, Παπαδημήτριου κι έργα με υπογραφή Γιωργή Τσουρή

Ο πρώην κινηματογράφος και νυν θέατρο ανοίγει τις πόρτες του ξανά τον Οκτώβριο και υποδέχεται ένα έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και μια ελληνική κωμωδία που πρωτοανέβηκε το 1872.

Τα "170 τετραγωνικά / Moonwalk" επιστρέφουν τον χειμώνα για έκτη χρονιά

Το επιτυχημένο κοινωνικό έργο του Γιωργή Τσουρή, το οποίο του χάρισε το βραβείο "Δημήτρης Χορν", επιστρέφει στη σκηνή του θέατρου Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Διάλεξε το θάνατό σου, αγάπη μου

Μια πλούσια κληρονόμος επιχειρεί να απαλλαχθεί από τον προικοθήρα σύζυγό της, που σχεδιάζει να τη δολοφονήσει προκειμένου να αποσπάσει την περιουσία της. Βασισμένη στο νουάρ "Διπλό παιχνίδι", η διασκευή του καλλιτεχνικού διδύμου αποζημιώνει τους φαν του είδους και όχι μόνο. | Powered by Uber

Και λέγε λέγε

Μία από τα ίδια ή κάτι διαφορετικό προτείνει στην τελευταία της δουλειά η ιδιοσυγκρασιακή Ελληνίδα δημιουργός; Πάντως, αν και χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά, καταλήγει σε ένα χλιαρό αποτέλεσμα. | Powered by Uber