"O παγοπώλης έρχεται": Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Ακύλλα Καραζήση

Ο Ακύλλας Καραζήσης σκηνοθετεί στο θέατρο Προσκήνιο το έργο του Ευγένιου Ο’ Νιλ «O παγοπώλης έρχεται» και η προπώληση μόλις ξεκίνησε.

Ο ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

"O παγοπώλης έρχεται" του Ευγένιου Ο’ Νιλ, ένα από τα πολύ καλά θεατρικά έργα που μας άφησε ο 20ος αιώνας, είναι ένα δράμα που εκτυλίσσεται σε ένα λαϊκό ξενοδοχείο στην Αμερική του 1912 κι όπως φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης που θα παρουσιάσει ο Ακύλλας Καραζήσης όλα διαδραματίζονται σε ένα μπαρ. Τα πρόσωπα του έργου είναι άνθρωποι βυθισμένοι σε ένα τέλμα απραξίας, που περνούν τις αδιάφορες μέρες τους στο μπαρ του ξενοδοχείου, ώσπου μια μέρα καταφθάνει ο Χίκι, ένας παλιός φίλος, για να τους πει πως η ζωή γίνεται να είναι διαφορετική αρκεί να το θελήσεις και να προσπαθήσεις, πως υπάρχει διέξοδος. Κάποιοι φαίνεται να πείθονται…..

Ο ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Ο Ακύλλας Καραζήσης που είναι ο πρώτος προσκεκλημένος σκηνοθέτης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο στο σημείωμα της παράστασης με πρωταγωνιστές τους Έλενα Τοπαλίδου, Ακύλλα Καραζήση, Γιώργο Κατσή, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Κωνσταντίνο Πλεμμένο, Ελίνα Ρίζου, Gary Salomon δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για το έργο. "Τόπος είναι η πίσω αίθουσα και ένα μέρος του μπαρ του Harry Hope, σε μια λαϊκή γειτονιά μιας αμερικανικής μεγαλούπολης. Ο χρόνος: το καλοκαίρι του 1912, αλλά θα μπορούσε να είναι και σήμερα. Πρώην αναρχικοί, πρώην τζογαδόροι, πρώην φοιτητές, πρώην πλασιέ, πρώην μπάρμαν, και νυν μπεκρήδες απαρτίζουν το ιδιόρυθμο κοινόβιο αυτού του μπαρ. Στον ασάλευτο αυτό κόσμο των μεθυσμένων ονειροβατών δίνει κίνηση η αναμονή και η άφιξη του σταρ της βραδιάς.

Ο ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
Γκέλυ Καλαμπάκα

Ο Χίκι, ένας πλανόδιος πλασιέ, που έρχεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα και πυροδοτεί την απόλυτη κραιπάλη. Όμως αυτή τη φορά έρχεται μεταμορφωμένος. Από δω και πέρα το έργο σαν κάθε τραγωδία που σέβεται τον εαυτό της, έχει συγκρούσεις, φόνους, έρωτες και πολλές ακόμη πνευματικές περιπέτειες. Ισορροπεί συνέχεια ανάμεσα στο αστυνομικό και στο κοινωνικό δράμα, στο φανταστικό και στο ρεαλιστικό, ανάμεσα στο νουάρ και σε ένα ιδιόρρυθμο road movie δωματίου. Για να παρασταθεί αυτός ο κόσμος  επιστρατεύουμε όλα τα θεατρικά μέσα: ρεαλισμό αλλά και μεγάλη θεατρική φόρμα, αναπαράσταση αλλά και αφήγηση, πρόζα και τραγούδι, και βέβαια μουσική με ζωντανό τζουκ μποξ. Και όλα αυτά περιμένοντας τον παγοπώλη.

Ο ΠΑΓΟΠΩΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 22/2 και τα εισιτήρια προπωλούνται από τη viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.