Η Ελένη Ζιώγα μπαίνει στον συναρπαστικό κόσμο της ενήλικης "Αλίκης"

Ο Γρηγόρης Χατζάκης σκηνοθετεί και η Ελένη Ζιώγα πρωταγωνιστεί στην πολυμεσική παράσταση «Αλίκη» εμπνευσμένη από το παραμύθι του Λιούις Κάρολ.

Αλίκη -Ζιώγα- Χατζάκης

Ο Άγγλος συγγραφέας Λιούις Κάρολ έγινε αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών με το παραμύθι του "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" (1862). Το κείμενο αυτό αποτελεί ένα διαμάντι στην παγκόσμια λογοτεχνία κι έχει εμπνεύσει πάμπολλους καλλιτέχνες σκηνοθέτες, ποιητές, ζωγράφους, εικονογράφους κ.ά. Το παιχνίδι ταυτότητας κυριαρχεί στο μύθο της Αλίκης και είναι ένα παιχνίδι ανατροπών πολύ σοβαρό σε κάθε ηλικία όπου ο άνθρωπος αναζητεί ακριβώς τη θέση του και την ταυτότητά του. Στον μύθο της βασίστηκαν η συγγραφέας, στιχουργό και ηθοποιός Ελένη Ζιώγα και ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης για τη διασκευή που έκαναν με στόχο την παράσταση "Αλίκη". Το αποτέλεσμα της δουλειά τους είναι μια πολυμεσική παράσταση μαγικού ρεαλισμού που φωτίζει θεμελιώδη ερωτήματα μέσα από το πρίσμα μιας αέναης αναζήτησης στον χωροχρόνο της ύπαρξης.


Αλίκη-Ζιώγα-Χατζάκης

 

Στην παράσταση που θα παιχτεί στο Bios από 24 Απριλίου "η Αλίκη στη δύση πλέον της ζωής της αφηγείται την περιπέτεια που είχε ζήσει ως κοριτσάκι. Τον μαγικό κόσμο των θαυμάτων που είχε επισκεφθεί όταν αποφάσισε να ακολουθήσει ένα βιαστικό κουνέλι, με γιλέκο και ρολόι, στην κουνελότρυπά του. Έναν κόσμο που φαίνεται να την ακολουθεί ακόμα, στην προσπάθειά της να συμβιβαστεί με τις επιταγές της πραγματικότητάς της. Μεγαλώνει, μικραίνει, αλλά κυρίως μεγαλώνει". Η πολύπλοκη εξερεύνηση, φαίνεται ενδιαφέρουσα σ' ένα κοινό που ζει μέσα στη βιασύνη, κάτω από πίεση, παραπατώντας στην έξαψη των βίαιων ρυθμών. Η Ελένη Ζιώγα πρωταγωνιστεί σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Χατζάκη. Η μετάφραση είναι της Παυλίνας Παμπούδη. Τα σκηνικά είναι της Δανάης Χατζάκη, τα κοστούμια της Λίλας Νόβα, κίνηση της Χλόης Αληγιάννη, η μουσική συνέθεσε ο Βύρων Κατρίτσης και τον ηχητικό σχεδιασμό έκανε ο Ξενοφών Λουκιανός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.