"The Space Cadet": Η Χλόη Αλιγιάννη γράφει για το χορευτικό της ταξίδι στο διάστημα

Η χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη δανείζεται στοιχεία από την εκπαίδευση των αστροναυτών και αναπαράγει τις συνθήκες ταξιδιού στο διάστημα, σε μια χορογραφική «συνομιλία» με ηλεκτρο-ποπ διάθεση σε δική της σύλληψη και πρωτότυπη μουσική. Διαβάστε όσα έγραψε για την πσράσταση.

Χλόη Αλιγιάννη

Η χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη δανείζεται στοιχεία από την εκπαίδευση των αστροναυτών και αναπαράγει τις συνθήκες ταξιδιού στο διάστημα, σε μια χορογραφική "συνομιλία" με ηλεκτρο-ποπ διάθεση και τίτλο "The Space Cadet", σε δική της σύλληψη και πρωτότυπη μουσική. Διαβάστε όσα έγραψε η ίδια για την παράσταση που επαναλαμβάνεται την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Bios. Ερμηνεύει ο Γιάν Άγγελος Αποστολίδης Ισαάκ (a.k.a Fuerza Negra).

The Space Cadet
Ξένια Τσιλοχρήστου©

"Το να ταξιδέψεις κάπου αλλού σημαίνει αυτομάτως πως ανοίγεσαι στο να γίνεις μια νέα εκδοχή του εαυτού σου. Είτε πας για λίγο είτε για πολύ. Έχοντας ζήσει σε άλλη χώρα για μια δεκαετία, βίωσα το πώς το περιβάλλον σε αλλάζει, σε διαμορφώνει και τελευταία με απασχολεί αρκετά το γιατί ωθούμαστε προς τη μετακίνηση. Ατομικά και συλλογικά. Πόσο απαραίτητη μας είναι για να επέλθει κάποιου είδους "άφιξη”. Οι αρχικές ιδέες, λοιπόν, για το έργο γεννήθηκαν όσο ακόμη ζούσα μόνιμα στο Λονδίνο, με τη μετάβασή μου στην Ελλάδα να συμβαίνει λίγο πριν το πρώτο lockdown και τη δημιουργία του έργου κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. Συνεπώς, βίωσα τη δημιουργική διαδικασία και το ταξίδι του αστροναύτη που απομακρύνεται από ένα αρχικό σημείο ως ένα παράλληλο προσωπικό ταξίδι επιστροφής, επαναπροσδιορισμού και επανασύνδεσης με τόπο, ανθρώπους και εαυτό".

The Space Cadet

"Σε ένα συνονθύλευμα προσωπικών και συλλογικών ερωτημάτων γεννήθηκε η ανάγκη για αυτήν την εξερεύνηση που τρία χρόνια μετά μας φέρνει στο "The Space Cadet". Ένα ταξίδι μοναδικό που κατέληξε σε μια πολυφωνική ομάδα και τη συνάντηση πολλών τεχνών. Το παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι, που είναι και ο πυρήνας της παράστασης, έφερε την Άννα Σμπώκου να φωτίζει και να δίνει οξυγόνο στην διαστημική κατασκευή μας, ο Γιάν Άγγελος Αποστολίδης φέρει την χιπ χοπ κουλτούρα στον κόσμο του έργου και την γνωριμία με τον ράπερ Θανάσιμο, η Κατερίνα Κατάκη μια νέα επαφή με το κείμενο, οι επιστημονικοί συνεργάτες ένα στέρεο έδαφος πάνω στο οποίο πάτησαν καλλιτεχνικές αποφάσεις. Τέλος εγώ ως δημιουργός κατέληξα σε μια αποδοχή πολλαπλών ταυτοτήτων. Οραματίζομαι μέσα από τα εικαστικά, νιώθω μέσα από την κίνηση και υπάρχω για τη μουσική".

The Space Cadet
Γαβριήλ Παπαδιώτης©

"Δημιουργήσαμε, λοιπόν, ένα σύγχρονο ταξίδι που ισορροπεί ανάμεσα στο παραμύθι και στην πραγματικότητα, ένα σύμπαν γεμάτο ανοιχτές κινητικές εικόνες και ήχους στο οποίο ελπίζουμε ο θεατής να μπει μέσα και να ταξιδέψει, είτε προβάλλοντας το προσωπικό του βίωμα, είτε σκεπτόμενος την ύπαρξή μας σαν συλλογική οντότητα”.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Space Cadet

  • Χορευτική performance
  • Διάρκεια: 50 '

Μια pop-up performance-εικαστική εγκατάσταση που διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη Γη ως μητρικό́ περιβάλλον σε αντίστιξη με την παράλληλη πορεία της ανθρωπότητας προς το Διάστημα.

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Περιοδεύων θίασος" επιστρέφει στο θέατρο Ελέρ

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Ο αδερφός μου ο Αμαντέους" εξιστορεί μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, που έρχεται στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.

Κλειστές οι σκηνές του Εθνικού την Τετάρτη 8/2

Λόγω της απεργίας που προκήρυξε το ΣΕΗ παραμένουν κλειστές οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται με τα προαγορασμένα εισιτήρια.

Παράταση παραστάσεων για το "Ζουβέ - Ελβίρα" στο Θέατρο Πράξη Επτά

Οκτώ παραστάσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του έργου που αναφέρεται στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Συνεχίζεται η κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου

Υπό κατάληψη τελεί το Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών που διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Το "Χάος και Τάξη" είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα

Σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν τις νεότερες γενιές παρουσιάζονται στη σκηνή του Θεάτρου 104.

Ο Σωτήρης Ρουμελιώτης μάς εξηγεί γιατί η σουρεαλιστική παράσταση που σκηνοθετεί στην Πειραματική του Εθνικού ταιριάζει γάντι στην Αθήνα

Ο σκηνοθέτης της παράστασης "Δε Φάιναλ Θολούθιον" μας μιλά για την πρώτη φορά που δάκρυσε στο θέατρο αλλά και για τις βόλτες του στην Αθήνα, όπου παρατηρεί τραγελαφικές συμπεριφορές που υπάρχουν στην παράσταση.