"The Space Cadet": Η Χλόη Αλιγιάννη γράφει για το χορευτικό της ταξίδι στο διάστημα

Η χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη δανείζεται στοιχεία από την εκπαίδευση των αστροναυτών και αναπαράγει τις συνθήκες ταξιδιού στο διάστημα, σε μια χορογραφική «συνομιλία» με ηλεκτρο-ποπ διάθεση σε δική της σύλληψη και πρωτότυπη μουσική. Διαβάστε όσα έγραψε για την πσράσταση.

Χλόη Αλιγιάννη

Η χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη δανείζεται στοιχεία από την εκπαίδευση των αστροναυτών και αναπαράγει τις συνθήκες ταξιδιού στο διάστημα, σε μια χορογραφική "συνομιλία" με ηλεκτρο-ποπ διάθεση και τίτλο "The Space Cadet", σε δική της σύλληψη και πρωτότυπη μουσική. Διαβάστε όσα έγραψε η ίδια για την παράσταση που επαναλαμβάνεται την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Bios. Ερμηνεύει ο Γιάν Άγγελος Αποστολίδης Ισαάκ (a.k.a Fuerza Negra).

The Space Cadet
Ξένια Τσιλοχρήστου©

"Το να ταξιδέψεις κάπου αλλού σημαίνει αυτομάτως πως ανοίγεσαι στο να γίνεις μια νέα εκδοχή του εαυτού σου. Είτε πας για λίγο είτε για πολύ. Έχοντας ζήσει σε άλλη χώρα για μια δεκαετία, βίωσα το πώς το περιβάλλον σε αλλάζει, σε διαμορφώνει και τελευταία με απασχολεί αρκετά το γιατί ωθούμαστε προς τη μετακίνηση. Ατομικά και συλλογικά. Πόσο απαραίτητη μας είναι για να επέλθει κάποιου είδους "άφιξη”. Οι αρχικές ιδέες, λοιπόν, για το έργο γεννήθηκαν όσο ακόμη ζούσα μόνιμα στο Λονδίνο, με τη μετάβασή μου στην Ελλάδα να συμβαίνει λίγο πριν το πρώτο lockdown και τη δημιουργία του έργου κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. Συνεπώς, βίωσα τη δημιουργική διαδικασία και το ταξίδι του αστροναύτη που απομακρύνεται από ένα αρχικό σημείο ως ένα παράλληλο προσωπικό ταξίδι επιστροφής, επαναπροσδιορισμού και επανασύνδεσης με τόπο, ανθρώπους και εαυτό".

The Space Cadet

"Σε ένα συνονθύλευμα προσωπικών και συλλογικών ερωτημάτων γεννήθηκε η ανάγκη για αυτήν την εξερεύνηση που τρία χρόνια μετά μας φέρνει στο "The Space Cadet". Ένα ταξίδι μοναδικό που κατέληξε σε μια πολυφωνική ομάδα και τη συνάντηση πολλών τεχνών. Το παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι, που είναι και ο πυρήνας της παράστασης, έφερε την Άννα Σμπώκου να φωτίζει και να δίνει οξυγόνο στην διαστημική κατασκευή μας, ο Γιάν Άγγελος Αποστολίδης φέρει την χιπ χοπ κουλτούρα στον κόσμο του έργου και την γνωριμία με τον ράπερ Θανάσιμο, η Κατερίνα Κατάκη μια νέα επαφή με το κείμενο, οι επιστημονικοί συνεργάτες ένα στέρεο έδαφος πάνω στο οποίο πάτησαν καλλιτεχνικές αποφάσεις. Τέλος εγώ ως δημιουργός κατέληξα σε μια αποδοχή πολλαπλών ταυτοτήτων. Οραματίζομαι μέσα από τα εικαστικά, νιώθω μέσα από την κίνηση και υπάρχω για τη μουσική".

The Space Cadet
Γαβριήλ Παπαδιώτης©

"Δημιουργήσαμε, λοιπόν, ένα σύγχρονο ταξίδι που ισορροπεί ανάμεσα στο παραμύθι και στην πραγματικότητα, ένα σύμπαν γεμάτο ανοιχτές κινητικές εικόνες και ήχους στο οποίο ελπίζουμε ο θεατής να μπει μέσα και να ταξιδέψει, είτε προβάλλοντας το προσωπικό του βίωμα, είτε σκεπτόμενος την ύπαρξή μας σαν συλλογική οντότητα”.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Space Cadet

  • Χορευτική performance
  • Διάρκεια: 50 '

Μια pop-up performance-εικαστική εγκατάσταση που διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη Γη ως μητρικό́ περιβάλλον σε αντίστιξη με την παράλληλη πορεία της ανθρωπότητας προς το Διάστημα.

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.