Η Μάνια Παπαδημητρίου μάς ταξιδεύει στη Μικρά Ασία

Το χρονικό των 10 ημερών

Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο "Το χρονικό των 10 ημερών-Αϊβαλί 1922", ένα ημερολόγιο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (10/10) και στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" (17, 18, 24 & 25, 31/10 και 1/11) σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημήτριου. Η πολυτιμότητα των ημερολογιακών καταγραφών ενός ανθρώπου που αποφάσισε να μοιραστεί στιγμές της ζωής του είναι αναμφισβήτητα ανεκτίμητη! Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια, με μακρά μουσική παιδεία, πρωταγωνιστεί και παράλληλα σκηνοθετεί την Αγγελική Καρυστινού και τον Βαγγέλη Ψωμά, σε ένα οδοιπορικό στη Μικρά Ασία. Η μουσικοθεατρική παράσταση με όχημα την πρωτότυπη μουσική της Μαρίνας Χρονοπούλου αναμοχλεύει τη μνήμη, αναβιώνει εικόνες και ιστορικά ντοκουμέντα που έχουν γίνει πια μέρος του συλλογικού ασυνείδητου και μας μιλά για την "ιστορία μιας αγάπης που υπογραμμίζει ότι η αγάπη και η πίστη στον άνθρωπο νικά το μίσος που γεννά ο πόλεμος". Τραγουδά η Ηρώ Σαΐα.

Περισσότερες πληροφορίες

Το χρονικό των δέκα Ημερών - Αϊβαλί 1922

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Η μαρτυρία της αδελφής του Ηλία Βενέζη, από την τουρκική εισβολή στο Αϊβαλί το 1922, όπως την κατέγραψε στο ομώνυμο βιβλίο της σε μορφή ημερολογίου.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2022

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.