"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Η ανθρώπινη φωνή Γιώργος Καλφαμανώλης©

Με όση ειλικρίνεια, και χωρίς να φοβάται να εκφράσει το συναίσθημα της, μιλά η 39χρονη Λουκία Μιχαλοπούλου για τους ανθρώπους και για τα πράγματα που θαυμάζει, με άλλη τόση προσεγγίζει και τους χαρακτήρες που ερμηνεύει. Απόφοιτη της Δραματικής Σχολή του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν", έχει τιμηθεί με το Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" για τις ερμηνείες στα έργα "Τόκος" του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή και "Η κυρία από τη θάλασσα" του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Eirik Stuboe, και με το Κρατικό Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία "Valse sentimentale" της Κωνσταντίνας Βούλγαρη. Η ανοδική πορεία της έχει σφραγιστεί από τις καλλιτεχνικές επιλογές της και τις αντίστοιχες συνεργασίες της με δυνατούς σκηνοθέτες, τον Μίμη Κουγιουμτζή, τον Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Στάθη Λιβαθινό, τη Ρούλα Πατεράκη, την Κατερίνα Ευαγγελάτου, τον Θέμη Μουμουλίδη, την Ελένη Σκότη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη κ.ά.


Η ανθρώπινη φωνή

 

Ισορροπίστρια στη ζωή και χωρίς όρια στη σκηνή, είναι ηθοποιός δυνατών εκφραστικών μέσων, που ωριμάζει όμορφα. Έτσι, φέτος αποφάσισε να αναμετρηθεί με τον δραματικό μονόλογο μιας ώριμης γυναίκας στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Νικορέστης Χανιωτάκης, η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου και η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 3 Οκτωβρίου στο Μικρό Χορν. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό δράμα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1930• το αγαπήσαμε μέσα από τη μεγάλη οθόνη στην ταινία του Τεντ Κότσεφ με πρωταγωνίστρια την Ίνγκριντ Μπέργκμαν (1967), ενώ στην Ελλάδα σφραγίστηκε από την ερμηνεία της Έλλης Λαμπέτη (1978) στη μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη.

 Ένα κουδούνισμα του τηλεφώνου σημαίνει την αρχή του έργου στο οποίο μια απελπισμένη γυναίκα, στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, μιλά στον εραστή που την εγκατέλειψε παρόλο που υπάρχει η υποψία ότι τηλεφωνεί από το σπίτι της νεαρής αρραβωνιαστικιάς του: "Εμπρός; Αγάπη μου, μας διέκοψαν. Όχι, περίμενα. Χτύπησε μια φορά, το σήκωσα και δεν μίλησε κανείς. Ναι... Νυστάζεις; Είσαι τόσο καλός που μου τηλεφώνησες, πολύ καλός. Όχι, όχι, δεν έχω τίποτα... Όχι, δεν άλλαξα... Είμαι όπως ήμουνα και πριν…". Ένας χείμαρρος συναισθημάτων ξεπηδά μέσα από την τηλεφωνική γραμμή, σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει ό,τι έχει χάσει: τον άντρα που αγάπησε. Μια σπουδαία ερμηνευτική αναμέτρηση για κάθε ηθοποιό και το νέο στοίχημα για τη Λουκία Μιχαλοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Η ανθρώπινη φωνή

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Η ηρωίδα που έχουν ερμηνεύσει μερικές από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς διεθνώς, βιώνει την έννοια του θανάτου μέσα από έναν έρωτα που πεθαίνει.

Μικρό Χορν

Αμερικής 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.