"The Suit": Η Τζάκι Κένεντι ξαναζωντανεύει μέσα από μια χορευτική περφόρμανς

Η Ορι Λενκίνσκι δίνει σάρκα και οστά στη θρυλική «Πρώτη Κυρία» στο 1927 art space, ενώ η ομάδα VULNUS καλεί τους ενδιαφέροντες να δηλώσουν τελευταίες συμμετοχές για το εργαστήριο συγγραφής που διοργανώνουν.

The Suit Ori Lenkinski

Η Jackie ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη σεζόν στο 1927 με μια ξεχωριστή χορευτική περφόρμανς. Προλάβετε να κλείσετε θέση για το "Τhe Suit" της Ορι Λενκίνσκι την Τρίτη 20/9. Ακόμη, στις 20/9 κλείνει η προθεσμία κρατήσεων για το εργαστήριο τις καταλανικής ομάδας VULNUS με θέμα Δημόσιος Χώρος και Συλλογική Αφήγηση.

Το 1962, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Τζάκι Κένεντι προσκάλεσε τις τηλεοπτικές κάμερες στον Λευκό Οίκο, σε μία ξενάγηση των ανακαινίσεων που έγιναν με πρωτοβουλία της, η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία. Με την κίνηση αυτή η Τζάκι Κένεντι άλλαξε τον τρόπο που γίνεται αντιληπτός ο ρόλος της "πρώτης κυρίας". Το 2022, οπλισμένη με ένα ροζ ταγέρ (όχι Σανέλ) η Ορι Λενκίνσκι συγκεντρώνει μέσα της τις δυνάμεις της Τζάκι για να οδηγήσει το κοινό σε μια ξενάγηση του εδώ και του τώρα.

Σύλληψη/χορογραφία/ερμηνεία: Ορι Λενκινσκι
Μουσική: Chubby Checker, Pablo Casals

Περιορισμένες θέσεις. Εισιτήρια εδώ
Κρατήσεις/πληροφορίες: 1927bts@gmail.com | 2114140970

Δημόσιος χώρος και συλλογική αφήγηση: Εργαστήριο συγγραφής και περφόρμανς, 15-22/10

Πώς μετουσιώνουμε την βιωμένη εμπειρία μας στο δημόσιο χώρο σε αφήγηση; Πώς εισάγουμε τους ήχους και τις εικόνες της πόλης στην αφήγηση; και πώς οι ατομικές ιστορίες συντίθενται σε ένα συλλογικό αφήγημα; Το εργαστήριο εγκαινιάζει τη θεματική LAND RIGHTS που θα μας απασχολήσει φέτος στο 1927, και απευθύνεται σε καλλιτέχνες, ερευνητές, ακτιβιστές, και πολίτες. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 20/9. Σε συνεργασία με το Institut Ramon Llul.

Εγγραφές εδώ
Κρατήσεις/πληροφορίες: 1927bts@gmail.com | 2114140970

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The suit

  • Χορός

Η ερμηνεύτρια αντλεί από την ξενάγηση που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες το 1962 η Τζάκι Κένεντι στον ανακαινισμένο Λευκό Οίκο, για οδηγήσει το κοινό σε μια ξενάγηση στο σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
02/10/2022

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Έχει φώς η σκιά; Η Αλεξάνδρα Καζάζου απαντά στο Θησείον

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus "Ο Ξένος" από την Transatlantic Group παρουσιάζεται στο Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες.

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.