"Αίνιγμα του Χαμένου Θεού": Η λογοτεχνία στο θέατρο

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

Στις αρχές του μήνα έκανε πρεμιέρα σε μορφή θεατρικού αναλογίου το κείμενο του Χριστόφορου Χριστοφή, "Αίνιγμα του Χαμένου Θεού" και τώρα ξανά παίζεται στις 22 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.) στο θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί. Η υπόθεση διαδραματίζεται κατά την τελευταία περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα και είναι το τρίτο στη σειρά ιστορικό του δράμα. Μετά τις δύο προηγούμενες παραστάσεις ("Ευριπίδης Μαινόμενος" και "Κάλεσμα του Προμηθέα – 1821" (για την οποία του απονεμήθηκε φέτος το βραβείο "Κάρολος Κουν"), παρουσιάζει ένα έργο βαθιά υπαρξιακό, στο οποίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί και πάλι πραγματικά ιστορικά πρόσωπα για να αναδείξει και να φωτίσει διαχρονικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Χριστοφής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και παρουσιάζει το κείμενο του σε μορφή θεατρικού αναλογίου με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Αθανασόπουλο, Βερόνικα Αργέντζη, Γιάννη Λασπιά, Δημήτρη Μαύρο, Γιώργο Μπένο. Η μουσική είναι του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

  • Δραματοποιημένο αναλόγιο
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο που διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αφιλόξενη Βαβυλώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κάτι διαφορετικό 2": Δείτε εικόνες από την ξέφρενη γιορτή των C for Circus στο "Καρέζη"

Ρίξτε μια ματιά στη νέα δουλειά της ομάδας που γιορτάζει τα δέκα χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα με αυτό το αυτοσχέδιο σατιρικό βαριετέ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Ο παππούς έχει πίεση" ετοιμάζεται για καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο"

Η πιο πετυχημένη κωμωδία της γνωστής δημιουργού έρχεται στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με έναν δυνατό θίασο.

"Πόθεν έσχες": Ρίχνουμε νέα μάτια στο καινούργιο έργο των 4Frontal

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη σκηνή του θεάτρου Βεάκη, στην οποία παίζεται η παράσταση που έχει ως πρωταγωνιστή έναν κλασικό Νεοέλληνα της "πράσινης" εποχής των '80s.

"Όρνιθες" ανεβάζει ο Άρης Μπινιάρης στην Επίδαυρο με Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Γιώργο Χρυσοστόμου

Ως Πεισθέτερο και Ευελπίδη θα δούμε αντίστοιχα τους δύο ερμηνευτές στο έργο του Αριστοφάνη που σηματοδοτεί την πρώτη ενασχόληση του σκηνοθέτη με την αρχαία κωμωδία.

"Δραματουργία τώρα!": Το Θέατρο Τέχνης αφιερώνει μια βραδιά στη σύγχρονη θεατρική γραφή

Καυτά θέματα της σύγχρονης ζωής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κλιματική κρίση και οι queer και φεμινιστικοί προβληματισμοί, αποτελούν τα εναύσματα για τα έργα των νέων δραματουργών που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου (είσοδος ελεύθερη).

Updated | Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 29 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Η Πηνελόπη Φλουρή γοητεύεται από καλλιτέχνες που κρατήθηκαν στη ζωή από την τέχνη τους

Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ιδρύτρια τη ομάδας Abnormal φέρνει στο H.ug το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα και μας μιλά για την κατάβασή της στον εμμονικό κόσμο του παιδιού Φραντς.