"Οικόπεδα με θέα": Μπέζος, Λεμπεσόπουλος, Παπαδημητρίου, Κουρλαμπάς στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ τον Οκτώβριο

Στο θέατρο Άνεσις θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο για το αμερικανικό όνειρο.

Οικόπεδα με θέα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Από τον Οκτώβριο του 2022 ο Γιάννης Μπέζος, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Θανάσης Κουρλαμπάς ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Ντέιβιντ Μάμετ "Οικόπεδα με θέα” για να υποδυθούν τέσσερις απελπισμένους μεσίτες που ανταγωνίζονται χωρίς ηθικούς φραγμούς με μότο τη φράση "Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία". Ο Νικορέστης Χανιωτάκης αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το σπουδαίο έργο, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Μαθέ, με έναν εξαιρετικό θίασο πρώτης γραμμής στον οποίο συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μάριος Μαριόλος.

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο κατεξοχήν σύγχρονος αμφισβητίας του αμερικανικού ονείρου, δημιουργός της "Ολεάννας" και του "Αμερικάνικου βούβαλου", με τον οποίο το ελληνικό κοινό έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, παραθέτει ένα σκληρό, ρεαλιστικό και δηκτικό έργο που διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν. Το κυνήγι του αμερικανικού μύθου θα οδηγήσει τους τέσσερις μεσίτες να κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, υπακούοντας στη φιλοσοφία του "πουλάω άρα υπάρχω", μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος.

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Μάμετ διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα καστ διάσημων ηθοποιών (Αλ Πατσίνο, Άλεκ Μπάλντουιν, Τζακ Λέμον, Εντ Χάρις, Κέβιν Σπέισι). Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Αλ Πατσίνο μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Αρετή Μουστάκα, ενώ οι φωτισμοί είναι της Μελίνας Μάσχα.

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 5 Οκτωβρίου 2022.

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Οικόπεδα με θέα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ουρανός κατακόκκινος: Χρόνος πριν, χρόνος μετά": Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη "συναντά" τα νέα μέσα

"Ραντεβού" στη σκηνή του Bios με τη Σοφία Αποστόλου, την ηρωίδα-σύμβολο μιας προσωπικής αλλά και συλλογικής πληγής που προσπαθεί να βρει την ακολουθία της σ’ ένα ασαφές σήμερα. Σκηνοθετεί η Ελένη Παργινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/02/2024

"Art & Science Micro Forum III": Χορός και επιστήμη συναντιούνται ξανά στο Flux Laboratory Athens

Η τρίτη έκδοση του Art & Science Micro Forum εστιάζει στους εσωτερικούς μας κόσμους και στο πώς αυτοί επηρεάζουν εμάς και τους γύρω μας.

Ελλάδα, Ισπανία και Μοζαμβίκη χορεύουν στην Αθήνα

Ενώ ετοιμαζόμαστε για τις εκρηκτικές Onassis Dance Days, τρεις ακόμη παραστάσεις, μία εγχώρια και δύο διεθνείς, εμπλουτίζουν την πλουραλιστική χορευτική φυσιογνωμία της πρωτεύουσας.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 22 έως 28 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

Στέλιος Κασόνγκο

Τα ζητήματα ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Χατζηνικολάου, που σκηνοθετεί ο ίδιος μαζί με την Ελένη Σκότη, και όπου μπλέκονται η μυθοπλασία και η βιογραφική μαρτυρία.

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

Η Μαρία Πρωτόπαππα αποσπάει το δράμα του Λόρκα από το χρονικό πλαίσιό του και καταθέτει ένα άχρονο/διαχρονικό σχόλιο πάνω στον πατριαρχικό και ταξικό πυρήνα του, με ενδιαφέροντα αν και άνισα αποτελέσματα.

"Τank / Όλη νύχτα εδώ": Tα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από μια θεατρική παράσταση

Στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν η ομάδα RMS MATAROA ανεβάζει τη μοναδική παράσταση της σεζόν για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.