Είδαμε τον Λάμπρο Φισφή μπροστά σε 5.000 θεατές σε μια παράσταση-τομή για το ελληνικό stand up

Το “Αυτά είναι” ήταν η βραδιά που ο δημοφιλής κωμικός ανέβηκε στη σκηνή του Τάε Κβον Ντο και απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει χιλιάδες ανθρώπους σε μια παρέα.

Λάμπρος Φισφής Αυτά είναι

Ήμασταν εκεί το βράδυ της 6ης Ιουνίου, όταν ένα κοινό 5.000 θεατών υποδέχτηκε στη σκηνή τον Λάμπρο Φισφή με το πιο ζεστό του χειροκρότημα στο "Αυτά είναι”. Η μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα πορείας του, που πέρασε από "χίλια” επιδημιολογικά κύματα τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να πραγματοποιηθεί, δικαίωσε τον κωμικό που τελικά εκπλήρωσε την επιθυμία του, να κάνει δηλαδή όλον αυτόν τον κόσμο να γελάσει και να γίνει μια τεράστια παρέα.

Λάμπρος Φισφής Αυτά είναι

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο μεγάλη παράσταση stand up comedy στην ελληνική σκηνή και μάλιστα από έναν και μόνο κωμικό. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει όχι μόνο την εδραίωση του stand up στις προτιμήσεις του κοινού που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη (περισσότερο από κάθε άλλο είδος!) αλλά και την εμπιστοσύνη των θεατών διαφορετικών ηλικιών στο πρόσωπο του Λάμπρου Φισφή που αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ο πιο δημοφιλής κωμικός ανάμεσα σε μια χούφτα stand up comedian που έχουν οργώσει και συνεχίζουν να οργώνουν όλη τη χώρα -κι όχι μόνο- αλλά και το YouTube. Ήταν ίσως ο μοναδικός που μπορούσε να το κάνει χωρίς opening act και μάλιστα τόσο επιτυχημένα. Μπορεί ο χώρος του Τάε Κβον Ντο να μην τον ευνόησε όσο θα περίμενε κανείς τόσο από άποψη ήχου όσο και από άποψη εικόνας, καθώς οι διαθέσιμες οθόνες ήταν πολύ μικρές για να ενισχύσουν τις κερκίδες με μεγάλη απόσταση από τη σκηνή, ο Λάμπρος Φισφής, όμως, κατάφερε να προκαλέσει κύματα γέλιου που ταξίδευαν από τη μια άκρη του σταδίου στην άλλη. Στην ερώτηση για το αν μπορεί να προκαλέσει γέλιο 8 φορές το λεπτό, η απάντηση είναι δεδομένη.

Λάμπρος Φισφής Αυτά είναι

Η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία του, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την δεξιότητα του να επικοινωνεί με το κοινό, ήταν ότι μεγάλο μέρος της παράστασης στηρίχθηκε σε αυτό το παιχνίδι αλληλεπίδρασης, το οποίο λειτούργησε ακόμη και με 5.000 άτομα. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μην αναρωτηθούμε αν το "Αυτά είναι” αποτελεί απλώς το πικ της μέχρι τώρα πορείας της "όρθιας” κωμωδίας στην Ελλάδα ή αν είναι την ίδια στιγμή προάγγελος μιας νέας εποχής για το εγχώριο stand up που μετά την εμπειρία της πανδημίας μοιάζει να έχει επιστρέψει πιο δυνατό και ανανεωμένο από ποτέ για να ξορκίσει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας.

Λάμπρος Φισφής Αυτά είναι

Το σίγουρο είναι ότι ο Λάμπρος Φισφής κατάφερε για δύο περίπου ώρες να ξορκίσει όλα όσα συνέβησαν τα χρόνια του Covid 19, ξεκινώντας από αυτή την κοινή για όλους εμπειρία. Φυσικά, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Μερικές από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν το bit με τα google maps σε αντιδιαστολή με τις οδηγίες του Έλληνα πατέρα που "πάει πάντα από Τουρκοβούνια”, η κίνηση στους δρόμους και τα πολλά και διαφορετικά της στάδια, το σεξ στο ντους και πως ακριβώς μπορεί να συμβεί σε μια καταιγιστική αλληλεπίδραση με τους θεατές, τα ανεξήγητα για τους άντρες φαινόμενα που συνοδεύουν τις γυναίκες, καθώς και η εμπειρία του ως γονιός που τον οδήγησε στη συνειδητοποίηση ότι είναι η μάνα του!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.