Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510 είναι ένα μικρό πολιτιστικό νησί μέσα στο καλοκαίρι της Αθήνας

To ΘΕΑΤΡΟ 2510 γιορτάζει τους 9 μήνες λειτουργίας του και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη γιορτή.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
3ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

Μια μεγάλη γιορτή με 16 θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και xαρακτικής, latin party και bazaar με χειροποίητα είδη πραγματοποιείται από 14 έως 20 Ιουνίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 9 μηνών λειτουργίας του Θεάτρου 2510, με ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην αυτο-οργάνωση, στη συνεργασία και τον πολιτισμό των άγριων μητροπόλεων.

Θέατρο

Πρόγραμμα φεστιβάλ

Τρίτη 14/6 

Έξι & Τρία & Οχτώ & Έντεκα (8 μ.μ-9 μ.μ)
Το "6 και 3 και 8 και 11" είναι ένα σύγχρονο, σκληρό δράμα για το πως οι παθογένειες της οικογένειας τροφοδοντούνται από το κοινωνικό πεδίο και η ανθρώπινη ζωή ευτελίζεται σε αξία χρήσης.

Μουσική βραδιά περσικής και τουρκικής μουσικής (9.30 μ.μ-10.30 μ.μ)

Bukowsky: Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση (11 μ.μ-12 μ.μ)
Ο Charles Bukowski, αναμετριέται με το μεγάλο ερώτημα της Αγάπης και του Έρωτα. Είναι ο Έρωτας Αλλοτρίωση ή Ελευθερία; Ένας σκύλος από την Κόλαση ή ένα κρυφοκοίταγμα στον Παράδεισο;

Έκθεση ζωγραφικής: Α' όροφος (7 μ.μ-11 μ.μ), είσοδος ελεύθερη

Θέατρο

Τετάρτη 15/6

Αρθούρος Ρεμπώ: Μια εποχή στην κόλαση (8 μ.μ-9 μ.μ)
"Τρυφερότητα στη Κτηνωδία, Διαύγεια στη Παράνοια. Ένα μεγαλοφυές φρικιό, με κορδόνι αντί για γραβάτα στο λαιμό... Ποιός; Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Αρθούρος Ρεμπώ , μια αλαφροϊσκιωτη μηχανή, γράφει, την άνοιξη του 1873, το καλύτερό του ποίημα, το "Μια εποχή στην κόλαση", το μόνο που εκδόθηκε όσο εκείνος ζούσε."

Κατερίνα Γώγου: Γαμώτο που δεν έζησα (9.30 μ.μ-10.30 μ.μ)
O θίασος του 2510, παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη "Κατερίνα Γώγου: το Γαμώτο που Δεν Έζησα", βασισμένο στη ζωή, το έργο αλλά και την πυκνή, σε ιστορικό χρόνο, περίοδο που έζησε μια σημαντική δημιουργός της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Μα πού πήγες Ελένη; (11 μ.μ-12 π.μ)

Ένας θεατρικός μονόλογος που θίγει ανοιχτά το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Μία παράσταση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού επάνω στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Το έργο είναι κατάλληλο και για εφήβους από 14 ετών και άνω.

Έκθεση ζωγραφικής: Α' όροφος (7μ.μ-11 μ.μ) (Είσοδος Ελεύθερη)

Θέατρο

Πέμπτη 16/6

Αφροκόμη (9 μ.μ-10 μ.μ)
Η Αφροκόμη είναι ένα έργο για τον εμφύλιο. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα πρόσωπο υπαρκτό αλλά η υπόθεσή του μπλέκει τα ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες με τη μυθοπλασία. Θαμμένα μυστικά από τον εμφύλιο και πληγές που δε γιατρεύτηκαν γίνονται μέρος μιας αλήθειας και φωτίζουν πτυχές μιας ιστορίας που ίσως δε μάθαμε.

The Village (9.30 μ.μ-10.30 μ.μ)
Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο Improv Theater επιλέγει το "The Village” διότι συνδυάζει την πληθώρα δυνατοτήτων για ιστορίες που βασίζονται στις στιβαρές σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων, με τα κωμικά γεγονότα που μπορεί να λαμβάνουν χώρα μεταξύ των κατοίκων ενός χωριού. Στο Improv μαθαίνουμε την ιστορία του έργου μαζί με τους θεατές. Kάθε παράσταση είναι διαφορετική.

Μπουγάδα (11 μ.μ-12 π.μ)
Δύο άνθρωποι στο δικό τους " τετράγωνο "...στο δικό τους πλυντήριο / εγκέφαλο αναλογίζονται πόσο έχει αλλάξει η έννοια της επαφής των ανθρώπων. Επαφή, φροντίδα, στάση, απόσταση, θέση, σύνδεση, νερό ... Μπουγάδα, ένα brainstorming, ένα ξεκαθάρισμα σκέψεων, ένα εσωτερικό ανακάτεμα, μια εσωτερική τοποθέτηση στο χτες και στο τώρα.

Ελένη

Παρασκευή 17/6

6 φαλλοί εξομολογούνται (7 μ.μ-8 μ.μ)
Μια Διονυσιακή Κωμωδία. 6 Φαλλοί μιλάνε σε πρώτο πρόσωπο για την "ζωή " τους και όχι μόνο. Αφήστε κάθε ντροπή στο σπίτι και ετοιμαστείτε να δείτε τον κόσμο από 'άλλη οπτική γωνία.

Ιφιγένεια εν Εξαρχίοις (8 μ.μ-9 μ.μ)
Η "Ιφιγένεια εν Εξαρχίοις" είναι μια μαύρη, πολιτική παρωδία της αρχαίας τραγωδίας του Ευριπίδη, με την υπόθεση όμως να εξελίσεται στην Αθήνα της Κατοχής, τον χειμώνα του ΄41. Ένα σχόλιο πάνω στο τότε ή στο τώρα;

Μουσική βραδιά: Ηειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι (9.30-10.30 μ.μ)

Η καθαρίστρια (11 μ.μ-12 π.μ)
Η Πελαγία, με περισσό σκέρτσο και νάζι φωνάζει "Ναι!" στη ζωή, κάνοντας ταυτόχρονα δουλειές, κι ας την κερνάει εκείνη μόνο "Όχι"! Η Πελαγία, μια γυναίκα με θάρρος, ανεβαίνει στη σκηνή και μας μιλάει για τη ζωή της στη μικρή, υπόγεια και υγρή γκαρσονιέρα της, Ουσιαστικά μάς μιλάει για την αγάπη και για τη μοναξιά, αλλά της Πελαγίας δεν της αρέσει να βαραίνει το κλίμα! Η Πελαγία όταν βαλτώσει, θα πάει διακοπές στη Μύκονο και δεν θα διστάσει να ντυθεί με ρούχα Haute couture!

Θέατρο

Σάββατο 18/6

Abada Capoeira (7 μ.μ-8 μ.μ)

Έξι & Τρία & Οχτώ & Έντεκα (8 μ.μ-9 μ.μ)

Fragile (9.30 μ.μ-10.30 μ.μ)

Ιφιγένεια εν Εξαρχίοις (11 μ.μ-12 .μ)

Έκθεση χαρακτικής: B' όροφος (7 μ.μ-11 μ.μ) (Είσοδος Ελεύθερη)

Latin Party+ δωρεάν μαθήματα χορού (10 μ.μ-2 π.μ) ((Είσοδος Ελεύθερη)

Κυριακή 19/6 (8 μ.μ-9 μ.μ)

Νίκος Μπελογιάννης: Στο μπόι των ονείρων

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που μ΄ ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία.;Μέσα από την σχέση του με την Έλλη Παππά, τη σύλληψή τους, τις δίκες και το τέλος μπροστά στις υψωμένες κάνες, η θεατρική ομάδα του 2510 προσπαθεί να αφουγκραστεί τα ίχνη της πραγματικής ιστορίας και πώς φτάνουν έως τις γειτονιές των μικρών και μεγάλων ονείρων. Ή της Ουτοπίας;

Uterus (9.30 μ.μ-10.30 μ.μ)
Μια ιστορία τεσσάρων γυναικών. Τέσσερις ιστορίες μιας γυναίκας. Χιλιάδες ιστορίες χιλιάδων γυναικών. Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή ιστοριών, γερά ριζωμένων αντιλήψεων που αφορούν τη γυναίκα. Εμπνευσμένο από το παραμύθι "Σταχτοπούτα φτου ξελευθερία" της Ρεμπέκα Σόλνιτ, από τη Σιμόν ντε Μπουβουάρ και την Κλαρίσα Πίνκολα Εστές.

Σφραγισμένα χείλη (11 μ.μ-12 π.μ)
Αποτρόπαιες πράξεις και γυναικεία χείλη που σιωπούν. Μια εσωτερική οργή και ένας μόνιμος φόβος. Νους σε διαρκή πλάνη και εγκλωβισμένες εικόνες. Θηλυκές φιγούρες που αναζητούν τη λύτρωση.

Θέατρο

Δευτέρα 20/6

Η πιο δυνατή (8 μ.μ-9 μ.μ)
Η ομάδα 4action παρουσιάζει το μονόπρακτο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ " Η πιο δυνατή". Πρόκειται για μια μονομαχία μεταξύ συζύγου και ερωμένης, μεταξύ μιας καταιγιστικής επίθεσης απέναντι στην απόλυτη σιωπή. Είναι άραγε ισχυρό ένα "όπλο" αν πυροβολεί τον αέρα;

The Village (9.30 μ.μ-10.30 μ.μ)

Fragile (11 μ.μ-12 π.μ)

Πέμπτη 16/6-Κυριακή 19/6

Hand-made & Second Hand bazaar (Είσοδος Ελεύθερη)

Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια | Τηλ.Κρατήσεων: 6975535197, 6955445130, 6942962965 | Γενική Είσοδος : 5 € (με μπύρα) | Α' όροφος: Bar (8 μ.μ-1 μ.μ) | Υπόγειο-Είσοδος-Α' όροφος: Bazaar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022": Πολιτιστική δράση σε όλη την επικράτεια

Θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικές τέχνες, παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους, μουσικό θέατρο. Τα έχει όλα και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2022

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων αφιερώνεται στην καταστροφή της Σμύρνης

Φόρος τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί το φετινό φεστιβάλ, φέροντας τον τίτλο "6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη" και παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, αναλόγια, μουσικές, κείμενα, αναγνώσεις και προβολές με τα πορτρέτα εμβληματικών προσωπικοτήτων.

Το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου επιστρέφει, γιορτάζοντας 31 χρόνια παρουσίας

Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και φέτος στα ομορφότερα σημεία της πόλης: πλατεία Αγίου Γεωργίου, Παλαμήδι, πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου και Φουγάρο Art Center, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία.

Αττικό Άλσος: Ένας μήνας γεμάτος θέατρο στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το Θέατρο "Κατίνα Παξινού" φιλοξενεί 24 ξεχωριστές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για όλο τον Ιούλιο.

Αυτό το καλοκαίρι βλέπουμε ταινίες στις ταράτσες της Λάρισας

Το Ταράτσα Film Festival ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 6η χρονιά το σινεφίλ κοινό της Λάρισας -και όχι μόνο- σε εκλεκτές ταράτσες της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

"Πειραιάς Artport ΙΙ" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Λίγο πριν αρχίσει η νέα θεατρική περίοδος 2022-23, ξεκινά μια γιορτή στην πόλη του Πειραιά, με στόχο ο Σεπτέμβριος να είναι μήνας πολιτισμού για το μεγάλο λιμάνι.