Εθνικό Θέατρο: Ακρόαση για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών

Η ανανεωμένη Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουτλή αναζητά ηθοποιούς για την στελέχωση των δράσεων και των παραστάσεων που θα πραγματοποιήσει τη θεατρική σεζόν 2022-2023.

Γιώργος Κουτλής

Όπως μάθαμε πριν λίγες μέρες από τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Μόσχου στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του προγράμματος της πρώτης σκηνής της χώρας για το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν 2022-2023, η Πειραματική Σκηνή, που θα ονομάζεται πλέον Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών, επιστρέφει και πάλι στη σκηνή "Κατίνα Παξινού" του Ρεξ. Η σκηνή, το πρόγραμμα της οποίας είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, θα παραδοθεί διαδοχικά σε τρεις καλλιτεχνικούς υπευθύνους: τον Γιώργο Κουτλή, την Κατερίνα Γιαννοπούλου (2023-24) και την Ελένη Ευθυμίου (2024-25). Για το 2022-2023 αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουτλής που ξεκίνησε μόλις πριν 3 χρόνια τη σταδιοδρομία του από την ίδια σκηνή, υπογράφοντας την πρώτη του σκηνοθεσία ("Παίζοντας το θύμα”). Η ανανεωμένη Πειραματική Σκηνή ανακοίνωσε ακρόαση, καλώντας επαγγελματίες ηθοποιούς, ανεξαρτήτως φύλου, με ερμηνευτική ηλικία 20 έως 35 ετών για τις ανάγκες των δράσεων και των παραγωγών της για τη νέα σεζόν. Η ακρόαση θα γίνει από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες: Μπρικένα Γκίστο, Μαριλένα Κατρανίδου, Μάριο Μπανούσι, Σωτήρη Ρουμελιώτη, Ορέστη Σταυρόπουλο και Γιώργο Κουτλή. 

Στην α’ φάση τα ζητούμενα είναι τα εξής: Ερμηνεία ενός σύγχρονου κειμένου επιλογής των υποψηφίων. Το κείμενο μπορεί να είναι απόσπασμα από θεατρικό ή λογοτεχνικό έργο. Ενδέχεται να ζητηθεί και η ερμηνεία ενός τραγουδιού επίσης επιλογής των υποψηφίων από το ελληνικό ή διεθνές ρεπερτόριο. 
Στην β΄φάση θα ζητηθεί η συμμετοχή σε αυτοσχεδιασμούς που θα δοθούν από τις/τους σκηνοθέτριες/-ες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.

Κατάθεση βιογραφικών

Τα βιογραφικά, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) κατατίθενται ηλεκτρονικά από  την Παρασκευή 3 Ιουνίου έως και  την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στο email cv@n-t.gr σημειώνοντας στο θέμα του email "ΑΚΡΟΑΣΗ-Πειραματική Σκηνή".
Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Στην ακρόαση θα κληθούν οι ηθοποιοί εκείνοι των οποίων το βιογραφικό θα γίνει δεκτό κατόπιν αξιολόγησης από τους σκηνοθέτες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.
Οι ειδοποιήσεις σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι στην ακρόαση και οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της θα σταλούν το διάστημα μεταξύ 20 έως και 22 Ιουνίου 2022 από το Γραφείο Σκηνής. 
Σημειώστε ότι η α’ και β’ φάση της ακρόασης θα γίνει το διάστημα από τις 27 Ιουνίου 2022 έως τις 10 Ιουλίου 2022. 
Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Στη φωτο εξωφύλλου ο Γιώργος Κουτλής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τελικά η ψυχή από τι υλικό είναι φτιαγμένη;" Το "Εύθραυστον" απαντά

Η ηρωίδα του "Εύθραυστον" απευθύνεται στη Φρίντα Κάλο με την οποία ταυτίζεται, ζητώντας τη βοήθειά της.

29/01/2023

Δράσεις, παραστάσεις και εργαστήρια ενεργοποιούν τις "μηχανές" του Κινητήρα μέχρι την άνοιξη

Με νέα θεματική ομπρέλα την "Οικειότητα / Intimacy" και στοχευμένες δράσεις, παραστάσεις, εργαστήρια, ο Κινητήρας μάς καλεί το 2023 να νιώσουμε πάλι οικεία στον δημόσιο χώρο, στο σώμα μας και στο θέατρο.

3 + 1 αλήθειες για τη "Νόρα: Το σπίτι της κούκλας" στο Altera Pars

Ο Πέτρος Νάκος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί στο εμβληματικό έργο του Χένρικ Ίψεν, με αφορμή το οποίο μοιράζεται με το "α" τέσσερα βασικά σημεία για την παράσταση.

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Μεταμόρφωση" του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Ένα βαριετέ σύγχρονου τσίρκου στις Ροές

Το νεοσύστατο βαριετέ Circus Tales επιστρέφει στο Θέατρο Ροές με ένα ολοκαίνουργιο σόου και ακροβατικά υψηλής δεξιοτεχνίας.

O Σταύρος Λίτινας μας μιλά για την φλαμένκο εκδοχή του "Βασιλιά Ληρ"

Ο σαιξπηρικός "Βασιλιά Ληρ" που βιώνει to ανεπανάληπτο μεγαλείο, τη συντριβή, την οργή και την απόγνωση ζωντανεύει στη σκηνή του Arroyo σε μορφή φλαμένκο. Ο δημιουργός της παράστασης, Σταύρος Λίτινας, μας μιλά για το έργο και την παράσταση.

"Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις": Ενα παιχνίδι ρόλων στο ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι"

Μετά την "Ηλιακή γραμμή" του Ιβάν Βιριπάγιεφ, το ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι" καλωσορίζει μια παράσταση-σπουδή για τη συνθήκη της δέσμευσης, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Βελτσίστα.