Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

"Χορευτές" στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
DISTORTION

Η Αλίκη Καζούρη, μια εκ των τριών ιδρυτών της Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "Χορευτές", που προσμετράς πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις στο ενεργητικό της από το 1993, παρουσιάζει στο Θέατρο Τόπος Αλλού τη χορογραφία της "Distortion" (3-11 Μαΐου, εκτός από 9/5). Το χοροθεατρικό έργο έχει ως στόχο "να ακολουθήσει ένα δρόμο που αλλάζει ασταμάτητα κατεύθυνση, επιχειρώντας να φτάσει σε έναν προορισμό που ολοένα και απομακρύνεται, ακολουθώντας μια ύπαρξη που αδιάκοπα αλλοιώνεται, ένα συνεχές, αποτελούμενο από στιγμιαίες παραμορφώσεις". Η σύλληψη - μουσική σύνθεση είναι του Στάθη Ιωάννου, η δραματουργική επεξεργασία – Video του Μάκη Φάρου, τα κείμενα του Θάνου Πρίτσα, τα σκηνικά – κοστούμια της Ευδοκίας Βεροπούλου και οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα. Χορεύουν: Ειρήνη Γεωργίου, Νίκος Καλύβας, Λουκία Κονιδάρη, Χαρά Κότσαλη, Γιάννης Οικονομίδης, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Φόβου.

DISTORTION

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "ΧΟΡΕΥΤΕΣ"

Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "Χορευτές" ιδρύθηκε  τον  Ιούλιο  του  1993  από  την  Μαρία Ανθυμίδου, την Αλίκη Καζούρη και τον Μιχάλη Ναλμπάντη, στην Αθήνα, μετά από πολύχρονη συνεργασία. Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το έτος της ίδρυσής της ως και το 2008, καθώς και το 2021, έχει επιχορηγηθεί με πέντε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει ολοκληρώσει πολλές συμπαραγωγές, όπως με το Δήμο Ροδίων, το Ίδρυμα Αβέρωφ, την ομάδα Αμφίδρομο στη Λευκωσία, το BIOS κ.α. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει 35 παραγωγές και έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 500 παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Λατινική Αμερική. Οι "Χορευτές" έχουν συνεργαστεί με ένα πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων χορευτών, μουσικών και εικαστικών, με διεθνείς χορογράφους, όπως ο James Lepore, o Enzo Cosimi, o Vicente Saez, o Jeremy Nelson και ο Kurt Koegel. Έχουν διοργανώσει δυο multimedia φεστιβάλ στην Αθήνα, σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και διαλέξεις σε συνεργασία με Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστήμια. Στόχος της ομάδας είναι να δίνει το "παρών” στην ελληνική χορευτική ζωή, με ένα σχήμα που συνεχώς προσκαλεί κοντά του νέους.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Χρυσάνθη Μπαδέκα αντιλαμβάνεται την τεχνολογία ως προέκταση του ανθρώπινου σώματος

Είναι μια από τις πιο ανήσυχες χορογράφους και επιχειρεί να ανοίξει ένα κοινωνικοπολιτικό πεδίο θέασης της χορογραφίας. Διαβάστε όσα μας είπε με αφορμή το "re-FLOW PORTRAITS" που θα παρουσιαστεί στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/06/2022

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: Οι εκδηλώσεις για το κοινό

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος επιστρέφει στην Ελευσίνα, την γενέτειρα του Αισχύλου, υπό την εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα.

"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.

Ανοιχτό κάλεσμα για το 2ο Athens Art Festival

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και καλεί ενδιαφερόμενους από μουσική, φωτογραφία, εικαστικά, videogames και πολλά άλλα είδη τέχνης να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

"Στη σοφίτα" με τον Camille Blatrix

Ο καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την έκθεση in the attic" στο The Intermission.