Παράταση για τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου στο θέατρο "Σφενδόνη"

Οι παραστάσεις του «Μισάνθρωπου» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου συνεχίζονται μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Μισάνθρωπος ©Angela Brouskou

Σχεδόν 30 χρόνια μετά από την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτιρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου, η Άντζελα Μπρούσκου επανήλθε στο έργο του Μολιέρου για να ξανασυναντηθεί με την αντικοινωνική συμπεριφορά του Μισανθρώπου, την απόφασή του να μην ενταχθεί στη ζωή μιας βασιλικής αυλής όπου κυριαρχεί το ψεύδος, η υποκρισία, οι ίντριγκες και η κολακεία. Η παράσταση που παίζεται στο θέατρο Σφενδόνη θα συνεχίσει να ανεβαίνει στη σκηνή έως τις 29 Μαΐου, για όσους δεν έχουν προλάβει ακόμα να τη δουν.

Μισάνθρωπος
©Angela Brouskou

Σήμερα, στην εποχή των social media, οι άνθρωποι δημιουργούν μια ιδεατή δημόσια εικόνα και ο εικονικός κύκλος των διαδικτυακών "φίλων" γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας, τo συναίσθημα εξαργυρώνεται με likes, στον φαύλο κύκλο κοσμικών συναναστροφών η εικόνα υπερτερεί οποιουδήποτε περιεχομένου. Η κλειδαρότρυπα ανοίγει και η ανθρώπινη έκθεση δεν έχει τέλος: Live έρωτες, διασκέδαση, ταξίδια, φαγητό, δικαστήρια, ανθρώπινες τραγωδίες. Τι ωθεί τον ήρωα του Μολιέρου να γίνει αναχωρητής από μια κοινωνία που την αντιλαμβάνεται ως αγέλη θηρίων; 

"Η Λογική μπροστά στον έρωτα είναι τελείως ανίσχυρη" λέει ο ρομαντικός ήρωας του Μολιέρου, καθώς όλοι οι ήρωες του έργου,μαζί με τον απελπισμένο του έρωτα για την Σελιμέν, οδηγούνται στην πτώση από τον νόμο της "βαρύτητας". 

Μισάνθρωπος
©Angela Brouskou

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μιχάλης Πανάδης, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Χάρης Χαραλάμπους Καζέπης, Θάνος Χατζόπουλος και Γιλμάζ Χουσμέν. Η μετάφραση του κειμένου είναι του Δημήτρη Δημητριάδη, τη σκηνοθεσία και τα κοστούμια επιμελείται η πολυτάλαντη Άντζελα Μπρούσκου με βοηθό σκηνοθέτη τον Θάνο Χατζόπουλο, τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Νίκος Βλασσόπουλος και την κατασκευή του σκηνικού ο Κομνηνός Κουσιέρας. 

Εισιτήρια για τις παραστάσεις (Πέμπτη - Σάββατο: 9 μ.μ, Κυριακή: 7.30 μ.μ) προπωλούνται στο viva. gr (€ 15, € 10 μειωμένο-φοιτητικό, ανέργων)

Περισσότερες πληροφορίες

Μισάνθρωπος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο κεντρικός ήρωας Αλσέστ ασφυκτιά μέσα στην κοινωνική υποκρισία της εποχής του και επιλέγει την αποχή από την αγέλη στη διαχρονική κωμωδία του Μολιέρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.