Το Εθνικό Θέατρο "δίνει πνοή" με ένα εργαστήριο για την επανεκπαίδευση της αναπνοής σε ασθενείς Long Covid

Ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο.

Εθνικό Θέατρο

Ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο για την επανεκπαίδευση της αναπνοής, σε συνεργασία με τακτικά post και long covid ιατρεία μέσω της φωνητικής έκφρασης και του τραγουδιού προσφέρεται από το Εθνικό Θέατρο, με τη χορηγία της εταιρίας Pfizer.

Το εργαστήριο αφορά άτομα που αναρρώνουν από COVID-19 και εξακολουθούν να υποφέρουν από δύσπνοια, δυσφωνία και επακόλουθο άγχος. Οι συμμετέχοντες ιδανικά πρέπει να είναι διαθέσιμοι και για τις επτά συνεδρίες, ενώ το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι σε τακτικά Post Covid Care ιατρεία.

Το εργαστήριο "Το Εθνικό δίνει πνοή" είναι εμπνευσμένο από το πρόγραμμα "ENO Breathe" της English National Opera, σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας, τα αποτελέσματα του οποίου είναι εντυπωσιακά, παρέχοντας σημαντική σωματική και συναισθηματική υποστήριξη σε όσους ασθενείς βιώνουν συμπτώματα "Long COVID”, και καταδεικνύοντας πώς η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα μαζί. 

Το εργαστήριο σχεδίασε και συντονίζει η Αγγελική Τουμπανάκη (PhD), Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας, βοκαλίστρια, εκπαιδεύτρια φωνής και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Voice Mentoring για την αποκατάσταση ασθενών με φωνητικές διαταραχές. 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Περιλαμβάνει τρεις κύκλους: 1η Χρονική περίοδος εργαστηρίου: 20 Δεκεμβρίου 2021 - 18 Φεβρουαρίου2022, 2η  Χρονική περίοδος εργαστηρίου: 21 Φεβρουαρίου 2022 – 15 Απριλίου 2022 και 3η  Χρονική περίοδος εργαστήριου: 09 Μαΐου 2022 - 01 Ιουλίου 2022.

Υπάρχουν τρία εβδομαδιαία τμήματα επτά διαδικτυακών εβδομαδιαίων συνεδριών ανά τμήμα διάρκειας από 60 έως 120 λεπτά. Στο κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 8 άτομα. Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 8μ.μ.-9μ.μ..

Τι θα μάθει το κοινό στο εργαστήριο;

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω του τραγουδιού. Χρησιμοποιώντας ως σημείο εκκίνησης μουσικές από όλο τον κόσμο και φωνητικά παιχνίδια, θα εξερευνούμε τη φωνή και την αναπνοή και κερδίζουμε γνώση, ψυχική και σωματική ευεξία. Παράλληλα στο εργαστήριο, θα δοθούν ένα σημαντικό ασκησιολόγιο, φωνητικές τεχνικές αλλά και εργαλεία αυτοδιαχείρισης για τους ασθενείς που αναρρώνουν αργά από covid-19 και βιώνουν επίμονα συμπτώματα, όπως δύσπνοια, διαταραχές φώνησης, ή και άγχος. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια θα εφοδιασθούν με ασκήσεις για να τις εξασκούν στον δικό τους χρόνο. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής στο τηλέφωνο 2107001469 (εσωτ. 317) (κα.Γιώτα Μπάκα) και στο email gmpaka@n-t.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.