Το Εθνικό Θέατρο "δίνει πνοή" με ένα εργαστήριο για την επανεκπαίδευση της αναπνοής σε ασθενείς Long Covid

Ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο.

Εθνικό Θέατρο

Ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο για την επανεκπαίδευση της αναπνοής, σε συνεργασία με τακτικά post και long covid ιατρεία μέσω της φωνητικής έκφρασης και του τραγουδιού προσφέρεται από το Εθνικό Θέατρο, με τη χορηγία της εταιρίας Pfizer.

Το εργαστήριο αφορά άτομα που αναρρώνουν από COVID-19 και εξακολουθούν να υποφέρουν από δύσπνοια, δυσφωνία και επακόλουθο άγχος. Οι συμμετέχοντες ιδανικά πρέπει να είναι διαθέσιμοι και για τις επτά συνεδρίες, ενώ το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι σε τακτικά Post Covid Care ιατρεία.

Το εργαστήριο "Το Εθνικό δίνει πνοή" είναι εμπνευσμένο από το πρόγραμμα "ENO Breathe" της English National Opera, σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας, τα αποτελέσματα του οποίου είναι εντυπωσιακά, παρέχοντας σημαντική σωματική και συναισθηματική υποστήριξη σε όσους ασθενείς βιώνουν συμπτώματα "Long COVID”, και καταδεικνύοντας πώς η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα μαζί. 

Το εργαστήριο σχεδίασε και συντονίζει η Αγγελική Τουμπανάκη (PhD), Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας, βοκαλίστρια, εκπαιδεύτρια φωνής και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Voice Mentoring για την αποκατάσταση ασθενών με φωνητικές διαταραχές. 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Περιλαμβάνει τρεις κύκλους: 1η Χρονική περίοδος εργαστηρίου: 20 Δεκεμβρίου 2021 - 18 Φεβρουαρίου2022, 2η  Χρονική περίοδος εργαστηρίου: 21 Φεβρουαρίου 2022 – 15 Απριλίου 2022 και 3η  Χρονική περίοδος εργαστήριου: 09 Μαΐου 2022 - 01 Ιουλίου 2022.

Υπάρχουν τρία εβδομαδιαία τμήματα επτά διαδικτυακών εβδομαδιαίων συνεδριών ανά τμήμα διάρκειας από 60 έως 120 λεπτά. Στο κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 8 άτομα. Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 8μ.μ.-9μ.μ..

Τι θα μάθει το κοινό στο εργαστήριο;

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω του τραγουδιού. Χρησιμοποιώντας ως σημείο εκκίνησης μουσικές από όλο τον κόσμο και φωνητικά παιχνίδια, θα εξερευνούμε τη φωνή και την αναπνοή και κερδίζουμε γνώση, ψυχική και σωματική ευεξία. Παράλληλα στο εργαστήριο, θα δοθούν ένα σημαντικό ασκησιολόγιο, φωνητικές τεχνικές αλλά και εργαλεία αυτοδιαχείρισης για τους ασθενείς που αναρρώνουν αργά από covid-19 και βιώνουν επίμονα συμπτώματα, όπως δύσπνοια, διαταραχές φώνησης, ή και άγχος. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια θα εφοδιασθούν με ασκήσεις για να τις εξασκούν στον δικό τους χρόνο. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής στο τηλέφωνο 2107001469 (εσωτ. 317) (κα.Γιώτα Μπάκα) και στο email gmpaka@n-t.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νέες ημερομηνίες για το σουρεαλιστικό "Pomona" στο Θέατρο Πόρτα

Η "Pomona" είναι αρχαία ρωμαϊκή θεά των καρποφόρων δέντρων, αλλά και ένα πρωτότυπο έργο του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ που παρουσιάζεται σε μια θαυμάσια παράσταση στο θέατρο Πόρτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ο αντιπολεμικός "Κύκλος με την κιμωλία" ανεβαίνει στους Μοντέρνους Καιρούς

Το κλασικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία" ανεβαίνει στο θέατρο σε σκηνοθεσία του Κώστα Νταλιάνη.

Θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του Νότη Μαυρουδή

Ο Θίασος Αντάμα αφιερώνει την παράσταση "Χορεύετε;" στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Προεδρικό Διάταγμα 85: Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου ενόψει της διήμερης απεργίας του ΣΕΗ

Ποιες θεατρικές παραστάσεις αναβάλλονται και η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

"Το φιλί της γυναίκας αράχνης" σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης

Στην Αργεντινή του 1970, εν μέσω ενός βίαιου καθεστώτος, διαδραματίζεται το μυθιστόρημα που ανεβαίνει με τους Παντελή Καναράκη και Παναγιώτη Κατσίκη στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη.

Το "Elenit" δια χειρός Ευριπίδη Λασκαρίδη κάνει στάση στη Στέγη

Μια σκοτεινή κωμωδία με ανατρεπτικό χιούμορ έρχεται στην Αθήνα λίγο πριν περιοδεύσει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ευρώπη.

Τρένο στο Ρουφ: Συνεχίζεται το μιούζικαλ τσέπης "Λαχτάρα για κεράσια" που έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία της θεατρικής αμαξοστοιχίας

Η Τατιάνα Λύγαρη γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ με την επαναφορά της θεατρικής παράστασης.