Πού χορεύουν η Χαρά Κότσαλη και η Μάρθα Πασακοπούλου;

Re-pose

Στο Tavros project space μας δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (ώρα 9 μ.μ.) οι χορεύτριες Χαρά Κότσαλη και Μάρθα Πασακοπούλου, οι οποίες πρωταγωνιστούν στη νέα δουλειά της Ιωάννας Αγγελοπούλου με τίτλο "Re-pose". Τη νέα δουλειά της χορογράφου στηρίζει το Flux Laboratory Athens, το πειραματικό εργαστήριο-δίκτυο που ιδρύθηκε από την ελληνικής καταγωγής Σύνθια Οντιέ και λειτουργεί από το 2003 στην Γενεύη (σε στενή συνεργασία με το πολιτιστικό Ίδρυμα Fluxum), υποστηρίζοντας και παρουσιάζοντας πρότζεκτ σχετικά με το χορό και την περφόρμανς.

Η Ιωάννα Αγγελοπούλου στο " Re-pose" κάνει μια απόπειρα αναπαράσταση του συνολικού έργου του φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου, αλλά και των αλλεπάλληλων πρισμάτων μέσα από τα οποία καταγράφουμε και ερμηνεύουμε την πραγματικότητα. Κάποια από τα ερωτήματα που τίθενται μέσα από την παράσταση είναι: "Ποια είναι τα όρια του βλέμματος του θεατή κοιτάζοντας μια φωτογραφία; Ποιες δυνατότητες και νοήματα είναι ενσωματωμένα σε μια φωτογραφία και με ποια εργαλεία μεταφέρει κανείς στο "εδώ και τώρα” τεκμήρια που αναπαριστούν την ιστορία, ή μάλλον, κομμάτια αυτής;". Η είσοδος στην χορευτική περφόρμανς είναι ελεύθερη με απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω email στο iangelop@gmail.com (Tavros project space, Αναξαγόρα 33.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Δωμάτιο του παιδιού": Ένα έργο που μιλά για την τραγικότητα της ύπαρξής μας στο Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ με τον Γιώργο Χριστοδούλου και τη Βαλέρια Δημητριάδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2023

Ο "Βυσσινόκηπος" του Άντον Τσέχοφ έρχεται στο θέατρο Θησείον

Το έργο, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Ντορίνα Ρεμεδιάκη και μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρώτα καρέ από τη "Μαντάμ Μποβαρί" με την Πέγκυ Τρικαλιώτη

Δυναμικά συνεχίζεται η παράσταση που έφερε το μυθιστόρημα του Φλομπέρ στο Αποθήκη και εμείς βλέπουμε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

ΧΟΡΟΣ: We are prepared for tragedy / Η Σοφία Μαυραγάνη, ευτυχώς για μας, δεν μπορεί να κατανοήσει ένα κείμενο αν δεν το δει

Η χορογράφος που παρουσιάζει τη νέα της παράσταση στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου μίλα για ένα έργο στα όρια της διάλεξης, του χορού, της συναυλίας και θεάτρου για τις τραγωδίες που αξίζει να ζούμε και εκείνες που δεν αξίζει να ζούμε.

Ζέτη Φίτσιου, τι έβαλες μέσα στο "Μίξερ" σου;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα του πρωτότυπου μιούζικαλ τσέπης, που εμπνέεται από τον παραλογισμό της ελληνικής πραγματικότητας και ανεβαίνει στο Μικρό Γκλόρια, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σιλβέστρου, μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και ερμηνείες των Αλέξανδρου Σιάτρα και Έλενας Χαραλαμπούδη.

"The Outreach Project 3": Η θεατρική δράση για την αποδοχή της διαφορετικότητας επιστρέφει στο Vault

Το πρότζεκτ συμβάλλει στην ολοκλήρωση και παρουσίαση πρωτότυπων θεατρικών έργων, που πραγματεύονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα ρευστότητας φύλου και σεξουαλικότητας.

To Θεσσαλικό Θέατρο βραβεύτηκε στη Νέα Υόρκη με το έργο "Μήδειας Μπούρκα"

Μία Μήδεια με διαφορετική καταγωγή, πολιτισμό και θρησκεία, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού με τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο.