Πού χορεύουν η Χαρά Κότσαλη και η Μάρθα Πασακοπούλου;

Re-pose

Στο Tavros project space μας δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (ώρα 9 μ.μ.) οι χορεύτριες Χαρά Κότσαλη και Μάρθα Πασακοπούλου, οι οποίες πρωταγωνιστούν στη νέα δουλειά της Ιωάννας Αγγελοπούλου με τίτλο "Re-pose". Τη νέα δουλειά της χορογράφου στηρίζει το Flux Laboratory Athens, το πειραματικό εργαστήριο-δίκτυο που ιδρύθηκε από την ελληνικής καταγωγής Σύνθια Οντιέ και λειτουργεί από το 2003 στην Γενεύη (σε στενή συνεργασία με το πολιτιστικό Ίδρυμα Fluxum), υποστηρίζοντας και παρουσιάζοντας πρότζεκτ σχετικά με το χορό και την περφόρμανς.

Η Ιωάννα Αγγελοπούλου στο " Re-pose" κάνει μια απόπειρα αναπαράσταση του συνολικού έργου του φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου, αλλά και των αλλεπάλληλων πρισμάτων μέσα από τα οποία καταγράφουμε και ερμηνεύουμε την πραγματικότητα. Κάποια από τα ερωτήματα που τίθενται μέσα από την παράσταση είναι: "Ποια είναι τα όρια του βλέμματος του θεατή κοιτάζοντας μια φωτογραφία; Ποιες δυνατότητες και νοήματα είναι ενσωματωμένα σε μια φωτογραφία και με ποια εργαλεία μεταφέρει κανείς στο "εδώ και τώρα” τεκμήρια που αναπαριστούν την ιστορία, ή μάλλον, κομμάτια αυτής;". Η είσοδος στην χορευτική περφόρμανς είναι ελεύθερη με απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω email στο iangelop@gmail.com (Tavros project space, Αναξαγόρα 33.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

Ένα από τα λίγα θεατρικά φεστιβάλ που γίνονται στην ακριτική Θράκη με έμβλημα το "Γκατζολάκι" ενώνει όλους τους εραστές της θεατρικής τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2022

Οι δυο παραστάσεις του Γιάννη Καλαβριανού που περιμένουμε

Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να δούμε στην Αττική τη "Μήδεια" του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, αλλά και την περιπατητική παράσταση που ετοιμάζει "Αίμα στο αίμα".

Παράσταση γεμάτη συναίσθημα αφιερωμένη στη "Σαπφώ"

Μια διεθνής θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη θρυλική ερωτική ποιήτρια από τη Λέσβο, τη "Σαπφώ", παρουσιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.