Τέσσερις νέοι ηθοποιοί που αξίζουν την προσοχή σας

Δύο αγόρια και δύο κορίτσια κλέβουν τις εντυπώσεις με τις ερμηνείες τους μέσα στο πλουραλιστικό θεατρικό τοπίο της πρωτεύουσας. Γνωρίστε τους!

collage ηθοποιοί

 

Ιφιγένεια Καραμήτρου

Με βλέμμα που μαγνητίζει και ταλέντο στο ακορντεόν, η Ιφιγένεια Καραμήτρου εντυπωσιάζει στον "Ποπολάρο" του Ξενόπουλου στο Θέατρο Τέχνης. Ο Θοδωρής Αμπαζής αναγνώρισε το ταλέντο της στις παραστάσεις "Τρεις αδελφές" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, "Μαθήματα πολέμου" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, "Καζμίρ και Καρολίνα" σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά κ.ά. και δικαίως πόνταρε στο σκηνικό νεύρο, το ρυθμό και το χιούμορ της∙ είναι άλλωστε μια θεατρίνα με πηγαία αλλά και καλά εξασκημένα εκφραστικά μέσα.

Ιφιγένεια Καραμήτρου

 

Νίκος Μάνεσης

Φέτος, βλέπουμε τον Νίκο Μάνεση στη "Φαίδρα" της Μαρίνας Τσβετάγιεβα, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καραντζάς στη νέα καλλιτεχνική του έδρα, το Προσκήνιο. Ο νεαρός ηθοποιός εντυπωσιάζει με τη σωματική του ευγλωττία και την ήρεμη δύναμη της παρουσίας του, στο ρόλο του συντρόφου του Ιππόλυτου. Απόφοιτος της δραματικής σχολής "Δήλος", στα 24 του χρόνια έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Καραντζά ("Τρεις αδερφές"), τον Κωνσταντίνο Χατζή ("Οι δαιμονισμένοι") και τη Γεωργία Μαυραγάνη: αυτή τον επέλεξε στην πρώτη του επαγγελματική δουλειά στον ΘΟΚ, το 2018 ("Ο τυχερός στρατιώτης"), αλλά και του ανέθεσε ένα ρόλο που έκανε αίσθηση, εκείνον του Ορέστη, στο τρίτο μέρος της "Ορέστειας" που παρουσίασε το Εθνικό το καλοκαίρι του 2019.  

Νίκος Μάνεσης

 

Ναταλία Σουίφτ

Κρατήστε το όνομα της Ναταλίας Σουίφτ, η οποία δεν παύει να μας εκπλήσσει. Το 2016 ήταν σημαδιακή χρονιά για την 26χρονη ηθοποιό: έκανε το ερμηνευτικό ντεμπούτο της στον "Βέρθερο" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή, στη "Λυσιστράτη" σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου και έπαιξε στην ταινία "Επαφή" του Τώνη Λυκουρέση. Το φωτεινό της πρόσωπο και η στακάτη ερμηνεία της άνοιξαν το δρόμο για τις ταινίες "Μελατονίνη" του Νίκου Πάστρα, "Όταν γελάω κλείνουν τα μάτια μου" του Ντάνιελ Μπόλντα, όπου κέρδισε ειδική μνεία ερμηνείας, και για τις σειρές "42°C" και "Καρτ Ποστάλ". Φέτος, o Γιάννης Στάνκογλου, από τη θέση του σκηνοθέτη, δίνει την ευκαιρία στο εύθραυστο εμφανισιακά κορίτσι να αναμετρηθεί με το σκληρό έργο "Killer Joe" του Τρέισι Λετς στο θέατρο Εμπορικόν. 

Ναταλία Σουίφτ

 

Φώτης Στρατηγός

Γνωρίσαμε τον Φώτη Στρατηγό φέτος, χάρη στις δύο παραστάσεις  που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος στο θέατρο Πόρτα, "Πόσο κοστίζει να ζεις" της Μαρτίνα Μάγιοκ και  "Ο γιατρός της τιμής του" του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα. Οι δύο ερμηνείες συνιστούν μια πολλά υποσχόμενη εκκίνηση στη θεατρική πορεία του τριαντάχρονου ηθοποιού, απόφοιτου της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών αλλά και της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα με τη θέρμη, την εσωτερικότητα και το πνευματώδες χιούμορ που επέδειξε ερμηνεύοντας έναν παραπληγικό, ελαφρώς υπερόπτη διδακτορικό φοιτητή, στο βραβευμένο με Πούλιτζερ δράμα της Μάγιοκ. 

Φώτης Στρατηγός

Από τη Μαρία Κρύου και την Τώνια Καράογλου

Περισσότερες πληροφορίες

Φαίδρα

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 80 '

Πέντε πρόσωπα αναζητούν την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου με όχημα την πρωτότυπη εκδοχή του μύθου, που γεφυρώνει το θέατρο με την ποίηση.

Killer Joe

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Οι παθογένειες μιας δυσλειτουργικής οικογένειας αναδύονται μέσα από ένα σκληρό έργο με στοιχεία θρίλερ και μαύρης κωμωδίας που διαδραματίζεται με φόντο τον αμερικανικό νότο.

Ο Ποπολάρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Η αφομοίωση των κοινωνικών διαφορών σε μια εποχή ακραίας ατομικιστικής απομόνωσης και ψευδαισθητικής επικοινωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο της σκηνικής προσέγγισης για ένα Χορό πέντε προσώπων.

Πόσο κοστίζει να ζεις;

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του 2016, τέσσερις ήρωες παλεύουν με τις σωματικές αλλά και ψυχικές τους αναπηρίες μέσα σε έναν κυνικό κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.