Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022

Ακρόαση για τη «Μήδεια» του Μποστ και τον «Αίαντα» του Σοφοκλή ανακοινώνει η πρώτη σκηνή της χώρας.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε τις δύο παραγωγές, μια κωμωδία και μια τραγωδία, που θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2022. Ο Γιάννης Καλαβριανός θα σκηνοθετήσει τη "Μήδεια" του Μποστ, ενώ ο Αργύρης Ξάφης θα ανεβάσει στη σκηνή τον "Αίαντα" του Σοφοκλή.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022 - εικόνα 1
Γιάννης Καλαβριανός

Σε αυτό το πλαίσιο αναζητά επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας έως 40 ετών για τις ανάγκες του Χορού στο σατιρικό έργο που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Καλαβριανός. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 17 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου, ενώ οι υποψήφιες ηθοποιοί θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 5 έως και 9 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση οι συμμετέχουσες θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από τη χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους από το ελληνικό ή το ξένο ρεπερτόριο, το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιες που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν υποκριτικά σε ένα απόσπασμα από έμμετρο (δεκαπεντασύλλαβο) έργο (το οποίο θα σταλεί σε όλες τις συμμετέχουσες της πρώτης φάσης προκειμένου όποια υποψήφια το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου του 2022.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022 - εικόνα 2
Αργύρης Ξάφης

Για τη δεύτερη καλοκαιρινή του παραγωγή, το σοφόκλειο δράμα που θα σκηνοθετήσει ο Αργύρης Ξάφης, αναζητώνται επαγγελματίες ηθοποιοί ερμηνευτικής ηλικίας έως 30 ετών, ανεξαρτήτως φύλου. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 14 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου (οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στους υποψήφιους που θα επιλεγούν), ενώ οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν το βιογραφικό τους θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 11 έως 16 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση της ακρόασης όλοι οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από την χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν στην υποκριτική (και αυτοσχεδιασμό), καθώς και σε ερμηνεία παρτιτούρας. Αναλυτικότερα: αντί μονολόγου θα ζητηθεί να ερμηνεύσουν κάποιο ποίημα της επιλογής τους και θα κληθούν να ερμηνεύσουν μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση, γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον συνθέτη της παράστασης Κορνήλιο Σελαμσή (η παρτιτούρα θα σταλεί σε όλους τους υποψήφιους της πρώτης φάσης προκειμένου όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου του 2022.

Κατάθεση βιογραφικών με δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) και για τις δύο ακροάσεις θα γίνεται από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ηλεκτρονικά στο email cv@n-t.gr απαραιτήτως σημειώνοντας στο θέμα του email"ΑΚΡΟΑΣΗ-Α’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ" ή "ΑΚΡΟΑΣΗ- Β΄καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ" ανάλογα με την ακρόαση ενδιαφέροντός τους. Στην περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τις δύο ακροάσεις σημειώνετε στο θέμα "ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ-Α’ & Β’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ".

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Στις ακροάσεις θα κληθούν όσοι και όσες επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τους σκηνοθέτες και τους καλλιτεχνικούς τους συνεργάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Η Ρηνιώ Κυριαζή παρουσιάζει την "Αντιγόνη, μετέωρη"

Τη σύνδεση του κλασικού με το σύγχρονο επιδιώκει η ταλαντούχα Ρηνιώ Κυριαζή μέσα από την παράσταση "Αντιγόνη, μετέωρη" που θα παιχτεί στο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/05/2022

Ο Γιάννης Χουβαρδάς και έξι ηθοποιοί της "Άλλης πλευράς της καταιγίδας" μιλούν για την παράσταση

Οι συντελεστές της πολυαναμενόμενης παράστασης που σηματοδοτεί την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών την 1η Ιουνίου μας δίνουν ένα πρώτο στίγμα για όσα θα δούμε στην Πειραιώς 260.

Φεστιβάλ Αθηνών: Η γυναικεία δύναμη του χορού και του θεάτρου στην Πειραιώς 260

Αυτές είναι οι έξι σκηνοθέτιδες και χορογράφοι που καταλαμβάνουν φέτος τον Χώρο E’ της Πειραιώς 260 με τα πρωτοποριακά τους έργα που στέκονται δυναμικά απέναντι στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι πάνω στο δίπολο ουτοπία-δυστοπία.

Πρώτες φωτογραφίες από τους "Πέρσες" του Σάββα Στρούμπου και της ομάδας Σημείο Μηδέν

Αυτά είναι τα πρώτα στιγμιότυπα από τη νέα παράσταση της ερευνητικής ομάδας με την οποία θα περιοδεύσει φέτος το καλοκαίρι.

"Μήδεια": Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης και Αναστάσης Ροϊλός περιοδεύουν με το ασύγκριτο δράμα του Ευριπίδη

Στο θέατρο Πέτρας κάνει πρεμιέρα η νέα παράσταση σε σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια με ένα δυνατό θίασο-έκπληξη.

Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά στο Φεστιβάλ Αθηνών έχει αέρα από Σαίξπηρ και παλιό Χόλιγουντ

"Η άλλη πλευρά της καταιγίδας" ονομάζεται η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση του καταξιωμένου σκηνοθέτη που ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 με μια δυνατή ερμηνευτική ομάδα.

Ξεκίνησε η προπώληση για την αντιπολεμική "Ελένη" του Βασίλη Παπαβασιλείου στην Επίδαυρο

Τον Αύγουστο θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου η παράσταση του σημαντικού σκηνοθέτη και θεατρανθρώπου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την Έμιλυ Κολιανδρή στον ομώνυμο ρόλο.