Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022

Ακρόαση για τη «Μήδεια» του Μποστ και τον «Αίαντα» του Σοφοκλή ανακοινώνει η πρώτη σκηνή της χώρας.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε τις δύο παραγωγές, μια κωμωδία και μια τραγωδία, που θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2022. Ο Γιάννης Καλαβριανός θα σκηνοθετήσει τη "Μήδεια" του Μποστ, ενώ ο Αργύρης Ξάφης θα ανεβάσει στη σκηνή τον "Αίαντα" του Σοφοκλή.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022 - εικόνα 1
Γιάννης Καλαβριανός

Σε αυτό το πλαίσιο αναζητά επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας έως 40 ετών για τις ανάγκες του Χορού στο σατιρικό έργο που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Καλαβριανός. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 17 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου, ενώ οι υποψήφιες ηθοποιοί θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 5 έως και 9 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση οι συμμετέχουσες θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από τη χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους από το ελληνικό ή το ξένο ρεπερτόριο, το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιες που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν υποκριτικά σε ένα απόσπασμα από έμμετρο (δεκαπεντασύλλαβο) έργο (το οποίο θα σταλεί σε όλες τις συμμετέχουσες της πρώτης φάσης προκειμένου όποια υποψήφια το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου του 2022.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022 - εικόνα 2
Αργύρης Ξάφης

Για τη δεύτερη καλοκαιρινή του παραγωγή, το σοφόκλειο δράμα που θα σκηνοθετήσει ο Αργύρης Ξάφης, αναζητώνται επαγγελματίες ηθοποιοί ερμηνευτικής ηλικίας έως 30 ετών, ανεξαρτήτως φύλου. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 14 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου (οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στους υποψήφιους που θα επιλεγούν), ενώ οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν το βιογραφικό τους θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 11 έως 16 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση της ακρόασης όλοι οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από την χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν στην υποκριτική (και αυτοσχεδιασμό), καθώς και σε ερμηνεία παρτιτούρας. Αναλυτικότερα: αντί μονολόγου θα ζητηθεί να ερμηνεύσουν κάποιο ποίημα της επιλογής τους και θα κληθούν να ερμηνεύσουν μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση, γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον συνθέτη της παράστασης Κορνήλιο Σελαμσή (η παρτιτούρα θα σταλεί σε όλους τους υποψήφιους της πρώτης φάσης προκειμένου όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου του 2022.

Κατάθεση βιογραφικών με δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) και για τις δύο ακροάσεις θα γίνεται από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ηλεκτρονικά στο email cv@n-t.gr απαραιτήτως σημειώνοντας στο θέμα του email"ΑΚΡΟΑΣΗ-Α’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ" ή "ΑΚΡΟΑΣΗ- Β΄καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ" ανάλογα με την ακρόαση ενδιαφέροντός τους. Στην περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τις δύο ακροάσεις σημειώνετε στο θέμα "ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ-Α’ & Β’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ".

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Στις ακροάσεις θα κληθούν όσοι και όσες επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τους σκηνοθέτες και τους καλλιτεχνικούς τους συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.