Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022

Ακρόαση για τη «Μήδεια» του Μποστ και τον «Αίαντα» του Σοφοκλή ανακοινώνει η πρώτη σκηνή της χώρας.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε τις δύο παραγωγές, μια κωμωδία και μια τραγωδία, που θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2022. Ο Γιάννης Καλαβριανός θα σκηνοθετήσει τη "Μήδεια" του Μποστ, ενώ ο Αργύρης Ξάφης θα ανεβάσει στη σκηνή τον "Αίαντα" του Σοφοκλή.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022 - εικόνα 1
Γιάννης Καλαβριανός

Σε αυτό το πλαίσιο αναζητά επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας έως 40 ετών για τις ανάγκες του Χορού στο σατιρικό έργο που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Καλαβριανός. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 17 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου, ενώ οι υποψήφιες ηθοποιοί θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 5 έως και 9 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση οι συμμετέχουσες θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από τη χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους από το ελληνικό ή το ξένο ρεπερτόριο, το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιες που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν υποκριτικά σε ένα απόσπασμα από έμμετρο (δεκαπεντασύλλαβο) έργο (το οποίο θα σταλεί σε όλες τις συμμετέχουσες της πρώτης φάσης προκειμένου όποια υποψήφια το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου του 2022.

Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022 - εικόνα 2
Αργύρης Ξάφης

Για τη δεύτερη καλοκαιρινή του παραγωγή, το σοφόκλειο δράμα που θα σκηνοθετήσει ο Αργύρης Ξάφης, αναζητώνται επαγγελματίες ηθοποιοί ερμηνευτικής ηλικίας έως 30 ετών, ανεξαρτήτως φύλου. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 14 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου (οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στους υποψήφιους που θα επιλεγούν), ενώ οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν το βιογραφικό τους θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 11 έως 16 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση της ακρόασης όλοι οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από την χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν στην υποκριτική (και αυτοσχεδιασμό), καθώς και σε ερμηνεία παρτιτούρας. Αναλυτικότερα: αντί μονολόγου θα ζητηθεί να ερμηνεύσουν κάποιο ποίημα της επιλογής τους και θα κληθούν να ερμηνεύσουν μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση, γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον συνθέτη της παράστασης Κορνήλιο Σελαμσή (η παρτιτούρα θα σταλεί σε όλους τους υποψήφιους της πρώτης φάσης προκειμένου όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου του 2022.

Κατάθεση βιογραφικών με δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) και για τις δύο ακροάσεις θα γίνεται από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ηλεκτρονικά στο email cv@n-t.gr απαραιτήτως σημειώνοντας στο θέμα του email"ΑΚΡΟΑΣΗ-Α’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ" ή "ΑΚΡΟΑΣΗ- Β΄καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ" ανάλογα με την ακρόαση ενδιαφέροντός τους. Στην περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τις δύο ακροάσεις σημειώνετε στο θέμα "ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ-Α’ & Β’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ".

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Στις ακροάσεις θα κληθούν όσοι και όσες επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τους σκηνοθέτες και τους καλλιτεχνικούς τους συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η ράβδος": Ο Δημήτρης Καταλειφός στο ιστορικό "Αμφιθέατρο" με έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ

Το θεατρικό του επιδραστικότερου εκπροσώπου του "in-yer-face theatre" για τη βία, την εξουσία, τον εκφοβισμό και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Σκεύας με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.

Η Λάρισα επιμένει πολιτιστικά

Βρεθήκαμε για μία ημέρα στη Λάρισα με αφορμή την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου "Ο επιθεωρητής" και αναμεταδίδουμε.

"Σουέλ": Σύγχρονη τραγικωμωδία για τα παιχνίδια της μοίρας

Μια μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς...

Ο ηθοποιός Σαράντος Γεωγλερής για τη "βιολογική ανάγκη" του θεάτρου, τα παράδοξα της ζωής και τη δυνατότερη εμπειρία του στο σανίδι

Ο Σαράντος Γεωγλερής πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις "Αθώος ή Ένοχος" και "39 σκαλοπάτια". Τον γνωρίζουμε μέσα από 10 + 1 ερωτήσεις.

"Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story": Ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα από έναν θεατρικό ιμπρεσιονιστικό πίνακα

Το έργο εμπνευσμένο από τον νεαρό LGBTQI+ ακτιβιστή επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον.

"Άκρως συμπαντικό": Συνεχίζεται με επιτυχία η μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς

Η Μπέσσυ Μάλφα, ο Κώστας Καζανάς, η Φωτεινή Ντεμίρη, ο Μιχάλης Μαρκάτης, η Τζούλι Τσόλκα και ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής συναντιούνται στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για κάτι… Άκρως Συμπαντικό!