Τρία δυνατά ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νέα θεατρική σεζόν στο Μέγαρο μας φέρνει ωραίες επαναλήψεις και παραστάσεις αφιερωμένες στο 1821.

Τρία δυνατά ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Το κάλεσμα του Προμηθέα–1821»

Ο Χριστόφορος Χριστοφής υπογράφει το μουσικό ιστορικό δράμα-παραγγελία του Μεγάρου, σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη, που βλέπει την εθνική παλιγγενεσία μέσα από τα μάτια των Ελλήνων της Διασποράς. Παίζουν οι Δ. Πιατάς, Γ. Χριστοδούλου, Σπ. Σταμούλης, Αλ. Φάις, Στ. Κόικας, Μ. Μουμούρης. (7-9/10, Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»)

«Το “Σχολείον των ντελικάτων εραστών” ζητά έναν ντελικάτο αναγνώστη»

Τρία δυνατά ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - εικόνα 1

Το ριζοσπαστικό κείμενο «Σχολείον» του Ρήγα Βελεστινλή που επιδιώκει την απελευθέρωση του συναισθήματος από την κοινωνική καταπίεση μεταγράφει ο Γιώργος Βέλτσος σε ένα θεατρικό διάλογο με τους Μυρτώ Ρήγου και Κώστα Βασαρδάνη και μουσική του Γιώργου Χατζημιχελάκη. (12/10, Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»)

«Έξι φορές»

Τρία δυνατά ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - εικόνα 2

Από 9 έως 31/10 στο Υποσκήνιο Β ́ της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» επιστρέφει η Όλια Λαζαρίδου με κείμενα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε μια παράσταση με μεγάλη συναισθηματική αξία για την ηθοποιό, καθώς συμμετείχε στην ομώνυμη σκηνική εκδοχή του 1978 ως πρωτοεμφανιζόμενη τότε σε έναν βουβό ρόλο στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2022

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.