Κινέζοι κάτοικοι της Αθήνας ξεδιπλώνουν επί σκηνής το πάθος τους για το αρχαίο δράμα

Την παράσταση «Μήδεια και άλλοι φίλοι που έκανα στην Αθήνα» παρουσιάζουν οι SHPAA απόψε στον κινηματογράφο Τριανόν.

Κινέζοι κάτοικοι της Αθήνας ξεδιπλώνουν επί σκηνής το πάθος τους για το αρχαίο δράμα

Η SINO-HELLENIC PERFORMING ARTS ALLIANCE (SHPAA), μια ομάδα Κινέζων που κατοικούν στην Αθήνα, μας προσκαλούν στον κινηματογράφο Τριανόν σε μία παράσταση που βλέπει με μια διαφορετική ματιά το αρχαίο ελληνικό δράμα στο πλαίσιο του Κινέζικου Φεστιβάλ του Μέσο-Φθινοπώρου.

Κινέζοι κάτοικοι της Αθήνας ξεδιπλώνουν επί σκηνής το πάθος τους για το αρχαίο δράμα - εικόνα 1

Οι SHPAA δηλώνουν μαγεμένοι από το μεγαλειώδη και μυστηριακό χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Γνωρίζοντας το σεβασμό και το θαυμασμό των Ελλήνων απέναντι στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, η ομάδα έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση της πολιτιστικής επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, μέσω αυτού του κοινού ενδιαφέροντος. Στα πλαίσια των ενεργειών τους, οι SHPAA θα παρουσιάσουν για άλλες δύο φορές, μετά την πρώτη τους παράσταση στις 20 Αυγούστου, το έργο «Μήδεια και άλλοι φίλοι που έκανα στην Αθήνα» στη θεατρική σκηνή του Κινηματογράφου Τριανόν. Πρόκειται για ένα κείμενο που συνδυάζει μοναδικά στοιχεία από αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού δράματος όπως η «Μήδεια», η «Αντιγόνη», ο «Προμηθέας» και ο «Πλούτος». Το θεατρικό έργο θα παρουσιαστεί σε κινέζικη γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους καθ' όλη τη διάρκεια.

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2022

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.