Κινέζοι κάτοικοι της Αθήνας ξεδιπλώνουν επί σκηνής το πάθος τους για το αρχαίο δράμα

Την παράσταση «Μήδεια και άλλοι φίλοι που έκανα στην Αθήνα» παρουσιάζουν οι SHPAA απόψε στον κινηματογράφο Τριανόν.

Κινέζοι κάτοικοι της Αθήνας ξεδιπλώνουν επί σκηνής το πάθος τους για το αρχαίο δράμα

Η SINO-HELLENIC PERFORMING ARTS ALLIANCE (SHPAA), μια ομάδα Κινέζων που κατοικούν στην Αθήνα, μας προσκαλούν στον κινηματογράφο Τριανόν σε μία παράσταση που βλέπει με μια διαφορετική ματιά το αρχαίο ελληνικό δράμα στο πλαίσιο του Κινέζικου Φεστιβάλ του Μέσο-Φθινοπώρου.

Κινέζοι κάτοικοι της Αθήνας ξεδιπλώνουν επί σκηνής το πάθος τους για το αρχαίο δράμα - εικόνα 1

Οι SHPAA δηλώνουν μαγεμένοι από το μεγαλειώδη και μυστηριακό χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Γνωρίζοντας το σεβασμό και το θαυμασμό των Ελλήνων απέναντι στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, η ομάδα έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση της πολιτιστικής επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, μέσω αυτού του κοινού ενδιαφέροντος. Στα πλαίσια των ενεργειών τους, οι SHPAA θα παρουσιάσουν για άλλες δύο φορές, μετά την πρώτη τους παράσταση στις 20 Αυγούστου, το έργο «Μήδεια και άλλοι φίλοι που έκανα στην Αθήνα» στη θεατρική σκηνή του Κινηματογράφου Τριανόν. Πρόκειται για ένα κείμενο που συνδυάζει μοναδικά στοιχεία από αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού δράματος όπως η «Μήδεια», η «Αντιγόνη», ο «Προμηθέας» και ο «Πλούτος». Το θεατρικό έργο θα παρουσιαστεί σε κινέζικη γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους καθ' όλη τη διάρκεια.

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά με Χρήστο Παπαδόπουλο και την επετειακή έκθεση "Καλαμάτα, η πόλη του χορού"

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το διεθνές φεστιβάλ που φέρνει την αφρόκρεμα του σύγχρονου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Καλαμάτα και μας καλεί να το επισκεφθούμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

"Athletes of the Gods" στο Ηρώδειο: 12 κορυφαίοι χορευτές σε μια μοναδική (φιλανθρωπική) βραδιά

Ένα ξεχωριστό γκαλά χορού που περιλαμβάνει κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο ενώνει ταλαντούχους χορευτές σε μια βραδιά για καλό σκοπό στο ρωμαϊκό ωδείο, λίγο πριν κλείσει τις πόρτες του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι κομματάρχες επιστρέφουν με "Δάφνες και Πικροδάφνες"

Βλαβιανός, Ζιόβας, Σοφιανός, Τσουρουνάκης φέρνουν την πολιτική στο σανίδι με τις "Δάφνες και Πικροδάφνες" των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Η Μαρία Πρωτόπαππα για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη

Πρώτες φωτογραφίες από το σκηνοθετικό ντεμπούτο της χαρισματικής ηθοποιού και σκηνοθέτριας που συμπρωταγωνιστεί με τους Αργύρη Ξάφη, Γιάννη Νταλιάνη κι έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών στην τραγωδία για την ανθρώπινη δικαιοσύνη και τη θέση της γυναίκας.

Ακρόαση | "Άμλετ" ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και αναζητά ηθοποιούς

Μετά την παράσταση "Ριχάρδος III*", η σκηνοθέτρια Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης συνεργάζονται ξανά σε μια ακόμα ελεύθερη διασκευή σαιξπηρικού έργου.

3 θεατρικές επαναλήψεις που θα μας συγκινήσουν

Open air ραντεβού με τέσσερις θεατρικές παραστάσεις σε περιοδεία: "Η Θάλασσα και ο Γέρος", "Lemon", "Μέσα στο μυαλό σου".

Αποκλειστικό: Αντώνης Καφετζόπουλος και Ζερόμ Καλούτα σε μια υπαρξιακή σύγκρουση στο "Άσπρο-Μαύρο" του Κόρμακ ΜακΚάρθι

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μεταφράζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί δίπλα στον Ζερόμ Καλούτα στο "Άσπρο-Μαύρο", το βαθιά φιλοσοφικό έργο του Κόρμακ ΜακΚάρθι, που ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Επί Κολωνώ, με early bird προσφορά.