Ξεκίνησε η προπώληση για το «The 1821 - η επιθεώρηση» των Δεληβοριά-Καραντζά

Με πρωτοκλασάτο θίασο ανεβαίνει στο Βεάκειο η πολυαναμενόμενη παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ξεκίνησε η προπώληση για το «The 1821 - η επιθεώρηση» των Δεληβοριά-Καραντζά

Μία από τις πιο γενναίες και πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού, με τίτλο «The 1821 - η επιθεώρηση», παρουσιάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στη σταθερή πλέον θερινή του σκηνή στο Βεάκειο Θέατρο. Μόλις ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη παραγωγή που δημιούργησαν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε δική τους πρωτότυπη μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία αντίστοιχα. Για τις 4 Ιουνίου προγραμματίζεται η πρεμιέρα της new age επιθεώρησης που βάζει στο στόχαστρο την εθνική μας ταυτότητα, τη σχέση μας με την επανάσταση, την Ιστορία και τους αγωνιστές του ’21, ενώ θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ξεκίνησε η προπώληση για το «The 1821 - η επιθεώρηση» των Δεληβοριά-Καραντζά - εικόνα 1

Μουσική, τραγούδι, χορός, σάτιρα και πολύ χιούμορ είναι τα βασικά συστατικά της φιλόδοξης παράστασης που απογειώνεται από την πολύ δυνατή όσο και ετερόκλητη ερμηνευτική ομάδα που θα δούμε επί σκηνής -Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά- και τους Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Καβογιάννη, Μάρθα Φριντζήλα, Χρήστο Λούλη σε guest εμφάνιση. Τα σκηνικά υπογράφουν οι Μαρία Πανουργιά και Μυρτώ Λάμπρου, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου και τις χορογραφίες η Ζωή Χατζηαντωνίου.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

The 1821 - η επιθεώρηση

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 140 '

Η εθνική ταυτότητα και η σχέση μας με την επανάσταση και την ιστορική συνέχεια τοποθετούνται στο στόχαστρο μιας σύγχρονης επιθεώρησης με ζωντανή 4μελή ορχήστρα και κείμενα των Φ. Δεληβοριά, Λ. Κιτσοπούλου, Γ. Αστερή, Γλ. Μπασδέκη, κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.